КИПЪР

• 119 708
  • 775
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Мерси, гледах ги и в букинг, но и там цените започват от 80 евро което не ми се иска да дам, затова се чудя няма ли стаи под наем за по 30-40 евро, както на нашето черноморие

# 436
  • София по рождение
Мерси, гледах ги и в букинг, но и там цените започват от 80 евро което не ми се иска да дам, затова се чудя няма ли стаи под наем за по 30-40 евро, както на нашето черноморие
има, има. Ние в Ларнака спахме в апартамент за 100 лв на ден, бяхме двама, апатаментът беше огромен и можеше 5 човека да спят.

# 437
Привет, да се запиша и аз. Пътуването е планирано, кацаме в Ларнака, летим на 9.09 за 4ри нощувки. Взех рент-а-кар и мисля да ходим до Пафос 2 нощувки и  Ларнака 2 нощувки. Сега търся къде да отседнем, нещо по-евтино, тък като ще сме само двамата с мъжа и не търся луксозно хотели. Гледам airbnb, но се чудя те имат ли както по нашето черноморие къщи за гости, в които може да си вземеш стая с баня и тоалетна?
За първо посещение резервирам само и единствено чрез букинг.
Пафос ми хареса повече от Ларнака.
В Пафос нощувахме в Georgos Apartment, горещо препоръчвам.
За хапване препоръчвам две заведения. На първото вкъщи и до ден днешен му викаме "Обора" и честичко се сещаме за него. Ако не държите на обстановка, пробвайте го: 7 St. Georges Tavern

Второто: Lengo Tavern (Ταβέρνα Λέγκω). Поздрави на Петрос! Smiley
И в двете заведения менюто е "Мезе". Сервират ви храна, докато не кажете: СТИГА!
Ще повторим някой ден със сигурност!

# 438
Привет, да се запиша и аз. Пътуването е планирано, кацаме в Ларнака, летим на 9.09 за 4ри нощувки. Взех рент-а-кар и мисля да ходим до Пафос 2 нощувки и  Ларнака 2 нощувки. Сега търся къде да отседнем, нещо по-евтино, тък като ще сме само двамата с мъжа и не търся луксозно хотели. Гледам airbnb, но се чудя те имат ли както по нашето черноморие къщи за гости, в които може да си вземеш стая с баня и тоалетна?

Ние точно от airbnb взехме по 2 нощувки в Ларнака и 2 в Агия Напа ,нямаше проблеми.Бяхме в центъра на двете места .В Ларнака бяхме в къща на местни ,на която втория етаж беше за отдаване под наем-студио с баня и тоалетна и тераса,с изглед към морето дори ,на успоредната на Променадата им..

# 439
Има и един сайт bookcyprus.

# 440
Здравейте.
Искам да попитам тук дали има хора, които да са запознати с двете части на острова и да могат да направят сравнение между тях. Обмисляме почивка следващото лято, но не сме убедени, че искаме тя да е в Ларнака или Пафос. Харесахме хотел на веригата

https://www.toptravels.bg/hotel/62909/84/164/65355/74425/LIMAK-C … US-DELUXE-HOTEL-5*-%D0%B1%D0%B0%D1%84%D1%80%D0%B0.html

/Жалко, че отчита линка като реклама. Затова изписвам името на хотела./

LIMAK CYPRUS DELUXE HOTEL 5*, Бафра

който е в северната част на острова, но понеже е нов, няма много данни за него. Ако някой има информация специално за този хотел, то моля да сподели. Или ако някой е ходил да почива в тази част на острова, би ми било много интересно да почета нещо повече.

# 441
В южен Кипър си в Европа, говори се английски навсякъде, а на много места има и работещи българи, в северен усещането е като за турско село...ще ви трябва кола ако искате до обикаляте.
Цените са малко по-ниски в северен.

# 442
Така или иначе ще вземем за 2-3 дни кола под наем да пообиколим, независимо къде се намираме.
Интересува ме ако имате повече информация за северната част, специфики някакви, забележителности. За южната знаем повече, мъжът ми е работил там година и половина.
Също така ако някой има представа от хотела, знам че е нов, от миналата година, но е бил вече два сезона отворен, та ако някой е почивал в него - да пише. Тази година бяхме в Анталия в хотел от тази верига и останахме изключително доволни, но искаме да разнообразим дестинацията.

# 443
Аз живея в южната част, много от местините почиват лятото в северната част, има доста английски туристи и доста англичани и ирландци постоянно вивеещи там. В северната част сьщо говорят английски, не е в европейският сьюз, но не виждам проблем в това. Не сьм сигурна дали и колко бьлгари има в северната част, а и не виждам това как може да ви направи почивката по хубава.  Разликата в цените и услугите в луксозните хотели в двете части е значителна и е в полза на турската част, освен това най-красивите плажове на острова са точно в северната част. Точно в този хотел за който питате не сьм била. Кола за обиколки ще ви трябва и в двете части, такситата в северната част са доста по евтини и някой хотели предлагат на много дбри цени наемане на такси за тур по забележителности или за пазаруване. Мисля, че най много неща за рзглеждане има в Кериня, основно замьци и цьркви

# 444
О, мен въобще не ме интересува дали има българи там и колко са, затова и не питам нищо в тази връзка.

Може ли да споделиш нещо повече за плажовете? Ние обичаме каменисти такива с прозрачна вода, за да се гмуркаме.
Благодаря и за вметката за Кирения.

Пишете всичко, за което се сещате, като места за обикаляне.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2019, 11:55 от Judy

# 445
Споменах за българите с оглед на това, че са много и можеш да попиташ някого за посока и т.н.
В Кирения и северна Никозия определено на доста места даваха вид, че не разбират английски...

# 446
Според мен, колкото говорят английски в нашата част, толкова и в турската, поне моят опит е такьв.

За плажовете, не мога много да помогна, защото не сьм голям фен на плажуването. Много наши познати кипьрци  ходят в Карпасия, не сьм била там, но казват че е много красиво с много спокойни плавове, така изглевда и на сники. Плажове на които сьм била са Акапулко и Камелот, не знам дали са походящи за гмуркане. Друг доста известен плаж е Саламис бей.

Вьв Фамагуста си заслужава да се види катедралата Свети Николай, сега е джамия. кскурзии за посещение на забележителностите вьв Фамагуста и посещение на Саламис и Вароша, които е интересно да се видят.

# 447
  • София
На нас определено Северен Кипър ни хареса повече. Уплътнихме 3 дни там (за толкова си бяхме купили зелена карта от границата). Но ние обичаме спокойствието и празните плажове. Сърцето ми остана в полуостров Карпас- безкрайни пясъчни плажове без хора и чадъри. Разкош!  И други плажове ми харесаха, но са все пясъчни. От скални не съм се интересувала.

Хотелът не ми е познат, но като цяло северната част е по-запусната и мръсна. Отзивите за евтините нощувки в Букинг са доста зле. Все пак не вярвам да се е отразило на 5-звезден хотел. 

Нямахме много време за забележителности, но това, което видяхме е Кирения/Гирне (много красиво градче с крепост и романтично пристанище с лодки и яхти), Абатството Bellapais в близост (може и някой хубав концерт да улучите) и крепостта Свети Иларион. На плаж ходихме на някакъв празен див и пясъчен на изток от града, но сега не мога да си спомня кой е бил. Разгледахме Фамагуста/Gazimağusa с руините на много църкви, джамията, която е възстановена катедрала, крепостта, която свързват с Отело, пустеещият квартал Вароша, който се вижда от плажа и Саламис. До Саламис и след него има много хубави плажове, но пак са пясъчни. Има и един с всички възможни удобства, който беше напълно празен. Не знам дали имаше 10 човека на целия плаж. На полуостров Карпас отидохме до края му. Запознахме се с дивите магарета. Simple Smile Обичат да надничат в колите. Simple Smile

За 3 дни видяхме само това. Имай предвид, че много рано се стъмва. При нас (октомври) в 5-5,30 часа беше тъмно. И както сме поспаливи, почти не оставаше време за разходки.

# 448
Благодаря за информацията.

А също така рано ли изгрява слънцето, след като рано се стъмнява?

# 449
  • София
Благодаря за информацията.

А също така рано ли изгрява слънцето, след като рано се стъмнява?

Не съм го видяла кога изгрява.  Joy Joy Joy

Сигурно Гугъл знае. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт