КИПЪР

• 120 573
  • 775
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, оказа се, че ще имаме възможност за почивка от 06.09 за седмица. Чудим се мвжду Турция/Сиде и Кипър/ Ая Напа или в района. Искаме да е почивка, основно плаж, хапване и малки разходки. Държим плажът да е пясък, без камъни и чист. Бихте ли споделели мнения за плажа в Кипър.
Благодаря предварително

# 691
Ая Напа до Протарас са най-добрите пясъчни плажове в Южен Кипър.

# 692
Какво означава Агия Напа до Протарас? Това са два отделни курорта с доста разстояние един от друг - около 10-ина км. Не всички плажове са пясъчни. Или дори и плажът да е с пясък, при влизане във водата, има камъни, след което отново е пясък.
И преди съм писала, че за мен по-добър е Протарас, но зависи кой какво търси. Агия Напа е по-голяма и има по-богат нощен живот, повече младежи.
Като хубав плаж в Протарас мога да препоръчам Яна Мари (той стига до Фиг трий бей), а в Агия Напа - Ниси.

# 693
Здравейте, може ли да препоръчате проверена рент-а-кар агенция в Ларнака?

# 694
Здравейте, може ли да препоръчате проверена рент-а-кар агенция в Ларнака?
Ние ползвахме Stevens rental cars. Всичко беше както трябва.

# 695
  • СОФИЯ
Момичета, случайно да знаете магазин в агиа напа, в който да продават свежо месо. Бях чела за Паралимни, но ако има вариант да е по-наблизо ще е супер. Всичко, което продават са замръзени.

# 696
  • Велико Търново
Здравейте! Някой наемал ли е кола от cyprus-car? Интересува ме дали задържат депозит?

# 697
Здравейте! Някой наемал ли е кола от cyprus-car? Интересува ме дали задържат депозит?

Зависи дали плащате пълна застраховка или имате самоучастие.

# 698
Здравейте, има ли в Агия Напа пазар за плодове и зеленчуци /и кога/ или да търся в хранителните магазини?

# 699
# 700
  • София
Четох някъде за контактите с Кипър, но не помня .Трябва ли ми преходник ?

# 701
Да. Там продават навсякъде и можете да купите.

# 702
Ползвах SS Dukes за рент а кар в Ларнака, всичко беше наред.

# 703
Здравейте,
За есенната ваканция на децата ще посетим Кипър (за първи път) за късно море с полет до Ларнака. Колебая се между два хотела : Sunrise Pearl Hotel&Spa (Протарас) и Amathus Beach Hotel (Limassol). Вторият има повече забавления за деца, по-добър плаж може би и е реновиран. Но като цена си позволявам само нощувки със закуска. Sunrise е в по-добрият курорт (според Venel82) и си позволявам half-board, но няма водни пързалки.

Има ли къде да се ходи през деня и вечерта за sightseeing и хапване (ако не сме на плажа) от тези два хотела? И скъпо ли е на свободна консумация? Ще бъдем в група от 6 човека и няма как да си вземем рент-а кар, затова ще разчитаме или на обществен транспорт или на пешеходни разстояния.
Утре трябва да избера хотела и наистина се затруднявам...

# 704
Ако не смятате да пътувате до други градове, а да прекарвате времето там където сте отседнали, моят съвет е да изберете Лимасол. Има изключително много  ресторанти, кафета, барове , различен ценови клас. Можете да намерите забавления за децата и извън хотела. В Протарас няма какво особено да видите и извън сезона е доста скучно ( според мен). Цените са приблизително, като България. Може да се награните и за 8-9 евро. В таверните местното мезе е около 20-25 евро, рибното 25-28 евро. В среден ( ценови) клас ресторант също би излязло около 30 евро.

Общи условия

Активация на акаунт