18-то СОУ-информация за прием в първи клас 2013/2014г.

• 23 963
  • 235
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Не виждам защо трябва да се трият имената им.Това са данни ,които могат да се видят в интернет или на вратата на училището.Няма как да не се сърдим, то заради толкова много връзкари, затова сме на този хал.

# 31
ами подавам жалба в инспектората и се проверяват всички деца на какво основание са приети, викаме им господари на ефира и още някоя телевизия и готово.

# 32
Аз казвам как е било минали години, за тази не казвам, че са попълвали декларации.
Но съм 100% сигурна, че не децата, на които сте написали имената са връзкарите. Търсете ги сред приетите по първо желание.

# 33
Изтрих им имената (щом е толкова важно - това все пак са само имена, а не ЕГН-та), няма драма

# 34
  • Някъде на път....
Хайде да се организираме да отидем заедно, все пак двама мисля, че е по-респектиращо Laughing
Ти не леЖ на тая... Wink
Няма значение колко ще сте, директорката със сигурност ще излезе чиста.  Peace

# 35
Аз не подадох заявление за това училище и не съжалявам. Нито едно от познатите деца с братя илил сестри не е прието. По неофициална информация приемането става срещу четирицифрена сума. Крайно грозно е децата от квартала да не могат да учат в това училище за сметка на връзкари.

# 36
Имената всеки може да ги види и сравни в списъците. Не са виновни децата все пак, а системата. Добре де, не ни приемат в 18, 134 и 32. Какво правим, ако не сме подали заявление в друго училище? Не тръгваме в първи клас?

# 37
Разбира се ,че не тъй като образованието е задължително от РИО ще Ви насочат към училище,където да се запишете.Съжалявам за напрежението по записването в училище.

# 38
  • София
Я да ви питам неприетите, въобще интервю проведоха ли ви? Нас още с влизането любезно ни помолиха да се насочим към друго училище, защото списъците отдавна били готови -  след 10:30 влязохме. Единствено дадоха на сина ми да си избере листче с картинка за оцветяване за спомен и го помолиха да си напише името и до там бяхме. А на едно от децата от градината на сина ми по време на "интервюто"  дори не попитали за името на детето.
Освен това като кандидатствахме ме увери зам. директорката, че имаме предимство като живущи в р-н Възраждане тъй като нямало някакво по-специфично райониране към училището, а вчера се оказа, че не ползваме предимство, защото не сме в близките 2 улици около училището...
Обясниха ни, че в 18 СОУ трябвало да вземат първо децата с братче/сестриче в училището, след това живущите в района и едва тогава, ако остане свободно място и деца от по-далечни местожителства. А сега виждам, че доста от тези деца са останали извън класирането...
Разочарованието ни от училището е голямо. Ако бяха провели интервю, ако детето или ние нещо се бяхме омотали щях да го приема някак си, но сега остана горчивината от загубения ден и обидния начин, по който се отнесоха не само с нас, но предполагам и с други деца и родители.

# 39
ra4e, нас също не ни питаха нищо. Казаха ни, че може да ни приемат по второ желание, защото сме в района и аз казах, че нямам нищо против. За протокола второто ни желание е френски. Е, това е - нито сме минали интервю, нито нищо. Дадоха ни картинка за оцветяване и това беше. Най-много ме е яд, че разочароват децата. Аз няма да се примиря така лесно. Ако трябва ще се запишем в друго училище, но ще искам да зная критерия за класиране на всички приети деца.

# 40
Ние бяхме от първите интервюта (9,00-9,30). Питаха я как се казва, къде ходи на ДГ и къде живее. Когато си каза адреса ни обясниха, че сме в района (живеем на Пиротска след 134 СОУ), но за английски език имало много желаещи и попитаха дали сме склонни да си сменим желанието - съгласих се и обясних, че съм попълнила заявлението с всички езици. Погледнаха го и го преместиха в друга папка. Казаха й колко се радват, че от 15,09 ще е тяхна ученичка и така се разделихме. За голям мой ужас ни няма дори в резервите на нито език. Детето се скъса да реве пред училището Sad. (Завършила съм 18 СОУ, с пълно 6, източен език..., та дори и баща ми е учил там). Нямам никакво обяснение на случващото се.

# 41
И за какво беше тази среща, това т. нар. интервю? След като влязохме и детето започна да  оцветява картинката двете госпожи срещу мен ме гледаха известно време без абсолютно никакъв въпрос. Предполага се, че когато някой ти определи час  за  среща - интервю, то той би трябвало да те пита нещо или най-малко да ти каже защо си там. Та след като  се погледахме с тези госпожи те благоволиха да ми зададат следния въпрос-констатация:"Вие нали знаете, че за нашето училище има много кандидати?!" Да, знам. И  пак се гледаме...               

# 42
  • София (Възраждане)
 Руми78, във Възраждане ли живеете?

# 43
И аз съм решила да ходя да търся обяснение. Ние имаме кака, която учи в 18 и пак не сме вътре а видях поне 2 деца от градината, които са приети по трето желание и то без предимство.СТРАННО

# 44
А от кого ще го искаме това обяснение? Все си мисля, че за да се види човек с директорката трябва да си запише час при секретарката, а никой друг не би ни дал каквото и да е обяснение Sad Съмнявам се, че директорката би ни приела... Ситуацията ни е много лоша и меко казано сме в безизходица Sad. Аз все се надявах, че ще отпуснат повече паралелки, та нали набор 2006 е по-голям!

Общи условия

Активация на акаунт