Домакини - първи сезон/четиринадесети епизод

• 31 443
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,дами!Надявам се сте добре въпреки мрачното време.Поне при нас е лошо,3-ти ден няма да има разходка за Гошко.
И аз да се оплача.Омръзна ми от служителите на НОИ.Всеки път ми казват различно нещо и вече не знам какво да правя.Аз съм със срочен договор,само за учебната година,нали съм учител.Ходих да питам какво да правя след като ми изтече договорът,казаха ми да си намеря фирма,която да ме назначи на работа и чрез тях да си плащам здравните осигуровки.Намерих си и като са отишли от фирмата да питат как точно да ме назначат им казали,че не трябва да ме назначават те,ами старият ми работодател трябва да си ме осигурява,въпреки че ми е срочен договорът.И сега чакам като отидат от училището да им кажат нещо пък съвсем различно.Писна ми от тях.Поне се оплаках.Дано не съм досадила много.
Вале,и от мен честита съдомиялна.Да си я ползваш дълго и безпроблемно.
За всички  Hug

# 556
Стади, съчувствам ти най-искрено! Много ме е яд, че дефакто НЯМА от къде да получиш ПРАВИЛНА информация. Ходиш, питаш, висиш по опашки, а накрая... Пак те връщат в първи клас. Аз миналата седмица бях яхнала метлата тука. С ММ така и не успяхме да сключим граждански брак (тя и там една дълга и широка...). Когато Стефан се роди, го писаха на мое име в болницата. Отидохме при нотариус, баща му го призна и пак обратно в Общината, за да му поправят акта за раждане. Понеже не е кръстен, бяха писали на акта (буквално преведено) Мъжки пол, фамилия Петров. Та отиваме в Общината, вече да го впишат както трябва. Тоест - Стефан Куйтиля. И какво получавам? Стефан Петров. Сама си признах детето. Не баща му. Айде пак на ново. Направо...
Така че напълно те разбирам. Затова и ми е напечено за посолството... И както искам да му правя и двойно гражданство... Направо ще лудна.
Сори, че ви оспамих... Много дълго и объркано стана...

# 557
  • гр.Варна
Ехо тук съм.Здравейте всички.Стефкаки мерси за кафето - имам нужда ,че очите вече ми се затварят.Честита съдомиялна на Валенцето-да си я ползваш със здраве.  bouquetГледам за помощ в домашните сте си говорили- и аз съм лоша в това отношение.Раница не приготвям, домашни не пиша и не нося забравени ученически пособия,не оцветявам и не лепя нищо.И това моят синковец сам си го изпроси. след като на няколко пъти при забележка за нещо забравено от класната нашия се е опрадла с мен.Вио - пожелавам ти едно прекрасно момиченце да ви радва.Няма да мога да ви изброя всички затова-  bouquet на всички ви.

# 558
  • при късмета
Привет,
Ста ди за най-точна информация попитай счетоводител, който се занимава с осигуровките или ТРЗ.В училище ли си учител?Как така договора ти е само за учебната година?Заплетен ти е случая, ако договора вече е изтекъл ще имаш "дупка" в осигуровките, а трябва да ти е внесено здравното, за да изплатят майчинството за месеца.Питай счетоводителката, която досега ти е внасяла здравното, ако си разбира от работата, трябва да те информира най-точно.
Стефи и при теб голяма бъркотия
Вале честита придобивка
Гуш на всички  Hug
Отивам да си заровя някъде главата на тъмно, че това време ще ме умори  #Cussing out

# 559
  • UK
Ста-ди ти да не си била на хонорари в у-щето? на ТД или на граждански си била?
Наистина консултирай се със счетоводител Peace
Стефче лелеее и при тебе премеждия Crazy Плами, ти къде се беше изгубила? Титка днес не се е вясвала, Мари, Марчето Thinking охооооо Crossing Arms бая липси има hahaha

юхуууууу тука най-сетне ще валиииииииииии newsm68 newsm68 newsm68 newsm68

# 560
Здрасти и от мен!

Признавам, че съвсем ви изпуснах последните дни, та да си изкупя вината с нещо сладичко /Кокон да не гледа/.  Mr. Green

Скрит текст:

Днес взехме на малкия голяма мъжкарска футболна топка и е супер щастлив!

Мама отива да готви, простира и т. н.  Hug

# 561
Казвам ви дзак от мен и излизам, че имам работа. После ще ви чета! Heart Eyes

# 562
  • София
Добър ден!
Отбелязвам присъствие. Скучно. Мрачно. Гадно ми е. Куцам.  А най-лошото е, че съм гладна ежеминутно...мразя се.  #Cussing out
Ще дойда пак.

# 563
  • UK

Ехооооо де стееееее  ooooh!

Куини споко, аз си гледам, ама сладкото нИ мЪ влече, предпочитам нещо п о-така солени1ко Joy
Марче в някаква дупка си изпаднала виждам Thinking Hug Hug Hug Hug Я да излизаш бързо от ттам Naughty Крачето не се ли пооправя Crazy
Смърфи накъде се разбърза, да се похваля тука днеска валя, валя еехеее беше супер гот, щото мене ме натискат да излизам, пък аз не ща Mr. Green и се радвам на дъжда
hahaha

# 564
Тук съм!
Прочетат ви,но не ми се пише.
 Hug
Вале честита придобивка със здраве да я ползваш!

# 565
Здравейте и от мен!
Марче,и на мен ми е гадно,ама се надявам да го разкараме скоро това настроение!  Hug
Валенце,честита помощница в кухнята! Със здраве и с кеф да си я ползваш много години!   bouquet
Sta_di,набързичко прочетох поста ти,това,което мога да кажа е,че след като ти изтекат 410- те дни, трябва да те назначат в някоя фирма,отработваш 1 ден и излизаш в майчинство за втората година.Това е моето мнение,но все пак НОИ имат тежката дума. Wink
titi888,и на теб ти е гадничко май днес... Hug
QueenBee, много вкусно изкупуване на вина!  Laughing
По-късно пак ще намина!  За всички  Hug

# 566
Лошото,момичета е,че и всички счетоводители и всички служители на НОИ,които съм питала ми казват различни неща.А понеже знам,че ще ми изчете договорът на 17 юни разпитвам от месеца.НОИ имат и национален телефон,и там звънях и всеки ми дава различна информация.Вече ми е писнало от тях.
Ерма,последното,което ми казаха е точно това,което ми пишеш и ти.
Иначе договорът ми е трудов,но си е определен срокът-17 септември 2012-17 юни 2013.Предполагам,ако не бях забременяла и излезнала в майчинство можеше и да ме наемат за следващата учебна година.При нас учителите е така,докато си намериш постоянна работа понякога минават и години.

# 567
Върнах се и веднага мрън - бактерии в урината.  ooooh! Утре ще дам още една проба за посявка да видим наистина ли ги има тези гадове и какви са! Нямам типичните симптоми на цистит, но болка ниско долу, която може и да идва от яйчниците. Там пък преди месец лекувах друга инфекция, та може и от нея да идва всичко. Аман, мрън!  ooooh! ooooh!

Валенце - честита ти придобивка! Със здраве да си я използваш!

Аз пък нещо се запалих на тема мъфини, сега гледам клипчета и рецепти. Ще си купя разни неща от БГ като се връщам, че тук не знам къде има сладкарски магазини.  chef

Редактирам се - Какви са тези протести, какво е това чудо!  ooooh! На къде отива тази държава? Всеки път ли като се прибираме ще има протести?  newsm78

# 568
Лошото,момичета е,че и всички счетоводители и всички служители на НОИ,които съм питала ми казват различни неща.
Ерма,последното,което ми казаха е точно това,което ми пишеш и ти.
Нямам думи...Не би следвало да ти казват различни неща,след като нормативните документи,които четат са едни и същи и няма място за тълкуване...Некомпетентност се нарича това! В нашата държава не се оценяват знаещите,а хората ,които умеят да сервилничат и резултатите не закъсняват, съответно...
Ох,да не подхващам тази тема,че няма да спя...По-добре да си говорим за торти,например... Wink

# 569
  • при късмета
Ста ди то след първата година е ясно.Въпроса е кой до тогава ще ти внася здравното, за да ти изплащат майчинството. Мисля, че дори да ти е срочен договора трябва да продължат да те осигуряват, но не съм сигурна.След като, не могат да те уволнят или съкратят по време на майчинството, предполагам че не могат да спрат да внасят здравното.Но пък договора е срочен, въртиш се в затворен кръг.Както каза Ерма, е въпрос на познаване на осигурителния закон.
Оф, и моите познати счетоводители не им е специалност осигурителния, а данъчния закон, та няма как да дам достоверна информация.
Чакам малкия да излезе от банята и май ще лягам с него, ужасно ме боли глава  Sick
Смърфи провери ги гадинките, че да можеш да ги ликвидираш бързо
Аааа с тоя сръткавеж мъфините няма да ме запалите
Много си права Ерма

Общи условия

Активация на акаунт