Каква раница за първокласник?

• 317 634
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 960
  • sofia
Не е за лаптоп (поне съгласно описанията на производителя, иначе ще стане), но ако вие ще носите до училище раницата на детето, твърдите дъна са неудобни. Наистина нямат разцветки, но моите не са били с претенции.
Вече трета година сме с раница от тоя тип.  
Скрит текст:

С кола го водя и редките случаи, когато ми се е налагало да я нося тази раница е било гадно. Дребното твърди, че на него му е удобна, ама реално не я е носил пълна повече от 100м. На мен ми изръби гърба, откъсна ми ръцете и въобще неудобна работа.

# 961
  • Русе
Аз съм съгласна за размерите, че са почти еднакви. По -скоро ме притеснявам мачкането вътре (особено около капака), събират ли се блокчета, големите учебници свободно, в някоо училища искат всеки предмет да са в едни като папки, пластмасови, почти съм сигурна, че няма да е много удобно и лесно да се пъхат вътре без да се намачкат отгоре най-вече. Кутиите точно това пазят отгоре с този тип капак.

vesi1, няма как да е удобна за нас, все пак е правена за деца, а ние сме доста по-високи. Около нас май повечето деца са с кутии, някои от тях те си ги носят, други са с кола. Общо взето на 99% са доволни най-вече защото се пазят учебниците, а децата не са от най-внимателните, особено момчетата.

# 962
  • при моите любими
Събират се и остава леко място отгоре, точно където се закръгля. Стените и като цяло раницата не е мека. Подсилена е и не се мачка. Но в същото време не е толкова твърда и затова е и по-лека. Дъното също не е пластмасово. На мен лично много ми допада, но според мен е най-добре да се разгледа на живо.

# 963
  • Бургас
Много е хубава раницата.
На мен ми харесва повече отколкото кутиите. Видях я на живо в Метро и мисля че е идеална за първолак.

# 964
  • sofia
Ако учебниците са в папки, не се мачкат независимо от раницата - това от опит с големия ми син.
Малкият отряза мераците ми за папки. Действително, твърдото дъно пази.

Пак натъртвам - преценете си как ще стигат децата до училище и кой РЕАЛНО ще носи раницата. Защото моя РЕАЛНО си носи раницата само от колата до класната стая и твърдото дъно е ок. Ама ако трябваше аз да я нося до училище таз раница, да съм я захвърлила на третия ден.

# 965
  • Русе
Ще отида да ги видя тези раници, обаче като си знам децата, май ми се иска поне с твърдо дъно. Ще има да я подритват, подхрърлят, а и като знам и ние как на футбол с раниците сме играли, не знам, май по-добре твърдо Simple Smile Simple Smile. Аз със сигурност ще ги водя с колата, където и да учим, няма как да сме пеша, защото сме далеч, така че това не ме притеснява.

# 966
Моето дете е с раница -кутия. Като чугугнена става,като се напълни.Не се мачка нищо.
Ходим пеш,но аз или друг възрастен носи раницата.Раниците стоят по земята,поражения няма,oсвен леки драскотини по пластмасата.

На малкото пак кутия съм приготвила.

# 967
Ние сме с тази http://schulranzen-shop-24.de/Herlitz-Schulranzen-Midi-Plus-Fantasy-4er-Set.html
страничните джобове без проблем побират бутилка вода 500мл.

Много благодаря за отговора Simple Smile  ако не ви представлява трудност бихте ли снимали и качили снимките тук  Embarassed
Незнам как да кача снимка.

Вчера гледах тази раница на Метро http://www.igra4kite.com/product_info.php?products_id=42993& … 01pe85nuvcukm6d85 беше намалена на 34лв. Изглеждаше много добре. С твърдо дъно е и като цяло е твърда и няма да мачка учебниците. Пробвах я на малкия, който е на 5г.и половина и му беше добре, т.е не му стоеше така огромна както кутиите. Сега съжалявам, че не я купих, бяха само 3бр. различни разцветки.

# 968
  • в огледалото на живота
Моето дете е с раница -кутия. Като чугугнена става,като се напълни.Не се мачка нищо.
Ходим пеш,но аз или друг възрастен носи раницата.Раниците стоят по земята,поражения няма,oсвен леки драскотини по пластмасата.

На малкото пак кутия съм приготвила.
Такъв модел ли е?
http://www.shop.lumar-bg.com/index.php?route=product/product& … p;product_id=5006

Спокойно ли се побират папките с копчета вътре?
Мен единствено размерите ми се виждат твърде умалени.....ама като нямам базов опит с такива... Blush

# 969
А тези модели достатъчно големи ли са за ученик 1-4 клас http://www.shop.lumar-bg.com/index.php?route=product/product& … p;product_id=4511  newsm78

# 970
http://www.amazon.de/gp/product/B006TCQSEA?psc=1&redirect=tr … etailpage_o04_s00
Това е раницата,но е изчерпана,затова не пуснах линк. Споделих за кутиите по принцип,че са удачни,ако детето не носи самО раницата и тя стои по пода в училището.

# 971
  • Русе
http://www.amazon.de/gp/product/B006TCQSEA?psc=1&redirect=tr … etailpage_o04_s00
Това е раницата,но е изчерпана,затова не пуснах линк. Споделих за кутиите по принцип,че са удачни,ако детето не носи самО раницата и тя стои по пода в училището.

Доволна си от раницата, но иначе като здравина, разпределение, несесер, допада ли ти?

# 972
здрава е,единия джоб леко се разпра,но го заших,след около година ползване.Вътре има разделител,но така или иначе по всеки предмет нещата са в отделни найлонови папки.
Несесерът става,втора година се ползва.
ПОгледната отвън,не е мръднала за година и половина,а всеки ден се разнася насам-натам. Но не съм видяла грубо отношение,нормална експлоатация.
Като се напълни доста тежи,някой ден се заморявам ,а сме на 5 мин от училище пеш.
Иначе ми е много удобна на гърба  Laughing

# 973
Здравейте отново
Моля за помощ: Поръчах раница от schulranzen.com, ползвах код за 5 евро намаление, направих си регистрация и всичко точно. Платих с Пей Пал и накрая, когато дадох завършване на поръчката ми излезе страница с Error- някакви грешки по цялата страница. Парите от картата са блокирани, в кошницата си стои раницата и нямам имейл, че съм направила поръчка.
На някой случвало ли му се е и какво следва оттук нататък  newsm78

# 974
  • Русе
Трапезица, благодаря ти много.

Общи условия

Активация на акаунт