Каква раница за първокласник?

• 317 136
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 2 175
  • София
Подкрепям препоръката за книжарница Люмар на Окръжна болница. Има немалък брой раници. Различни фирми, размери, идеи, цени. Всичко може да се огледа, пробва, сравни едно с друго. Аз лично предпочитам да видя и пипна, преди да купя.

Моите дъщери са минали началния етап с по една раница тип кутия на Херлиц. Много съм доволна по следните причини: раниците са удобни за ползване в училище, стоят като шкафче до чина и лесно се вади и слага в тях, останаха абсолютно здрави и със запазени цветове, прането не им пречи. Подарила съм ги за следващо ползване. Собственото им тегло не е малко, около 900гр, но се убедих, че е важно учебниците и помагалата да не се мачкат.

# 2 176
  • София
Аз пък на херлица не виждам да има доставка до немски адрес ......

В дясната част на екрана, който се отваря от линка на Поспаланчо, измежду редовете пише: EUR 50,71 + EUR 12,90 Versandkosten.

В Амазон има два вида доставки: безплатна Kostenlose Lieferung (която важи, ако цялата ти поръчка е над 29 евро) и платена (която е платена независимо от общата стойност на поръчката). С платената доставка трябва много да се внимава, защото може да надхвърли многократно цената на самата стока. Обявената цена на платената доставка е до Германия. За Белгия, където аз поръчвам, е по-висока, но понякога е три пъти по-висока. Не знам защо, но е факт.

Dioni, сега отворих твоя линк, на модела от теб пише Kostenlose lieferung, така че доставката е безплатна. Много често едно и също нещо в различни разцветки и десени е на различна цена и с безплатна или платена доставка. Преди години не го бях довидяла това и бях платила смешно висока цена за едни шишета на детето. От тогава много внимателно чета какво пише във всички колонки, защото се оказва, че крайната цена на стоката с най-ниска цена може да бъде доста по-висока.
Точно за линка на поспаланчо имах предвид. Пише - EUR 55.03 FREE Delivery. Delivery Details и т.н. Добре съм запозната с пазаруването от Амазон и рядко се подвежда, освен това и преди плащане пак се изписва сумата на доставка.
Може би пък при вас изписва сума на доставката защото е до Белгия, а не до Германия. При мен адреса е настроен за Германия и дава безплатна доставка.

# 2 177
  • София
Аз също като отворих линка видях, че пише Kostenlose Lieferung, но също имам зареден адрес в Германия в профила, затова и писах, че цената е доста приемлива, после превозвача до тук ще вземе макс 3-4лв.

# 2 178
  • Бургас
Падали са цените и повече. На моя дечко взех от показания комплект на Херлиц  - раница тип кутия с по-неудобните уж странични джобове с цип, триъгълен празен несесер, голям пълен несесер и торбичка тип мешка за нещата по физическо. Цената беше 30 паунда с безплатна доставка! Дебнех за раница доста преди училище и съм уцелила тази цена януари месец (миналата година). По това време вече не знам дали и колко биха намалили още цените, но пък може да следи.
Учебната година почти свърши и раницата е без грам забележка - здрава, с ярки цветове, нищо скъсано или протрито. По-голямо шише (това, което ползва дечко е от 750мл на Tupperware)  влиза в страничния джоб, но просто ципът не успява да се затвори докрай и се вижда капачката, което не ми е такъв проблем. Имаше мнения, че с този тип джобове се "яде" от вътрешното пространство, но нямам и такива оплаквания. Ежедневно се носи раницата с 4-5 помагала формат А4, 5-6 малки тетрадки, пълен несесер, евентуално тениска за физическо, вода, кърпички, част от храната за деня - всичко се събира перфектно, и има място още дори. На дечко му е удобна, но тъй като тежи, засега основно я нося аз, та екстрите като анатомичен гръб, подплатени двойнорегулиращи се презрамки и пр. още не се "усещат" като екстри. Та в резюме - много съм доволна засега и се надявам да изкара младежът с нея началния курс, освен ако не му писнат картинките (черна с дракони е раницата).
П.С. За обяд, когато не е одобрил менюто в стола, съм взела термочантичка от Декатлон - изолирана, с 2 кутии включени, 2 отделения, къса и дълга дръжка - ОК е и тя Wink

# 2 179
Можеш ли да пуснеш каква точно ви е кутията от Декатлон, че търся нещо подобно... Simple Smile

# 2 180
  • София
Брадата благодаря, ще разгледам в Декатлон, иначе кутии за обяд имам на Tupperware колкото искаш и мисля тях да ползвам.
Това ли имаш предвид https://www.decathlon.bg/hladilna-chanta-lunch-box-mh500-id_8384191.html

# 2 181
Аз пък на херлица не виждам да има доставка до немски адрес ......

В дясната част на екрана, който се отваря от линка на Поспаланчо, измежду редовете пише: EUR 50,71 + EUR 12,90 Versandkosten.

В Амазон има два вида доставки: безплатна Kostenlose Lieferung (която важи, ако цялата ти поръчка е над 29 евро) и платена (която е платена независимо от общата стойност на поръчката). С платената доставка трябва много да се внимава, защото може да надхвърли многократно цената на самата стока. Обявената цена на платената доставка е до Германия. За Белгия, където аз поръчвам, е по-висока, но понякога е три пъти по-висока. Не знам защо, но е факт.

Dioni, сега отворих твоя линк, на модела от теб пише Kostenlose lieferung, така че доставката е безплатна. Много често едно и също нещо в различни разцветки и десени е на различна цена и с безплатна или платена доставка. Преди години не го бях довидяла това и бях платила смешно висока цена за едни шишета на детето. От тогава много внимателно чета какво пише във всички колонки, защото се оказва, че крайната цена на стоката с най-ниска цена може да бъде доста по-висока.
Точно за линка на поспаланчо имах предвид. Пише - EUR 55.03 FREE Delivery. Delivery Details и т.н. Добре съм запозната с пазаруването от Амазон и рядко се подвежда, освен това и преди плащане пак се изписва сумата на доставка.
Може би пък при вас изписва сума на доставката защото е до Белгия, а не до Германия. При мен адреса е настроен за Германия и дава безплатна доставка.

Да, сигурно е за това. Сложило ми е белгийският адрес. Във всеки случай хубаво трябва да се чете.

# 2 182
  • Бургас
Диони, да, точно тази чанта. Кутии и аз ползвам други основно и не ми "натежаха" те като причина да я избера Wink

# 2 183
  • Варна
Поспалане,
тая раница я дебна от преди нова година, по едно време беше паднала на 51 евро и това е... Аз обаче не искам допълнителни несесери и още ѝ се чудя. Но накрая ще я поръчам май.

# 2 184
  • София
Поспалане,
тая раница я дебна от преди нова година, по едно време беше паднала на 51 евро и това е...
С търсачката излизат и по-евтини варианти, но не знам как стои въпроса с доставката от www.wow-buerobedarf.de
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/6059634_-mi … erse-herlitz.html
https://www.wow-buerobedarf.de/schule-studium/ranzen-rucksaecke/ … chulranzen-jungen

# 2 185
  • до едно тепе
Поспалане,
тая раница я дебна от преди нова година, по едно време беше паднала на 51 евро и това е...
С търсачката излизат и по-евтини варианти, но не знам как стои въпроса с доставката от www.wow-buerobedarf.de
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/6059634_-mi … erse-herlitz.html
https://www.wow-buerobedarf.de/schule-studium/ranzen-rucksaecke/ … chulranzen-jungen
Безкрайно благодаря за линка.
Възползвах се. Детето си хареса този модел https://www.wow-buerobedarf.de/herlitz-schulranzen-loop-plus-red-robo-dragon.html
Мисля,че по-евтино от това едва ли ще намеря. Особено като видях цената на една друга раница тип кутия на друга марка тази вечер в една книжарница(106лв беше само тя, 26 лв несесера с флумастри, моливи и тем подобни). Пратих я до превозвач с малко под 7 евро доставка. Пей пала ми дръпнаха 67 лв. Сега остава и да дойде. Не бях поръчвала от Германия досега и езика ми е тъмна Индия. Добре, че има онлайн речници, та тук там си превеждах. Laughing

# 2 186
  • София
Ако сте я поръчали с ggbg, в понеделник може да е тук. Ще чакам отзиви.

# 2 187
  • Варна
Този сайт реален ли е, много ниски цени...

# 2 188
  • до едно тепе
Ами ще видим. Аз пуснах поръчка и платих през пей пал. Дано и да дойде раницата. От приятел знам, че по принцип Пей пал работят със сериозни сайтове, поне преди години той така ми каза. Посъветва ме да пазарувам само и единствено с тях, защото са ми максимално защитени парите така. Не са ми пуснали още тракинг номер. Само снощи получих номер на поръчката и описание. На адреса на Габиели я пуснах.

# 2 189
  • Варна
pospalancho, приятелят е абсолютно прав.

Относно цените и мнението дали някой би си купил нещо на определна цена или не: всеки има право на мнение, но не е задължително да информира обществеността дали би си купил нещото или не, предвид цената.
Коментираме качество, функция, удобство, цена...
В повечето случаи, но не е задължително, качеството кореспондира с цената.
Поръчването от Алиекспрес е риск, трябва много внимателно да се четат отзивите от други клиенти, да се видят качени снимки и т.н., че да не стане поръчах чанта, дойдоха домати.

Общи условия

Активация на акаунт