За донорството

• 16 674
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Жалко е човек да живее за интригата и от липва на това какво смислено да напише да се опитва да вмята на хората неписани твърдения... Sick

# 181
  • Boston, MA
Аз искам да пожелая успех на медицинските гении в темата, които ще лекуват вроден сърдечен дефект примерно с превенция.

Филма 21 грама се счита за висша математика, моля ви. Ама правете си каквото искате със себе си бе, защо трябва отрова да сипете по форумите, да може и малкото добрo, което е останало между хората, да унищожите?

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 16:42 от Бубка

# 182
А за да има донори, хората трябва да са убедени, че когато се съгласяват да са донори с това няма да се злоупотребява, а роднините ще получат подобаващо отношение.

Напълно съм съгласна, но смятам и за справедливо, хора които не искат да стават донори да не ползват донорската система за себе си  Wink

Извинявай, но ако самият ти си опрял до трансплантация, очевидно имаш богата история на лечение с медикаменти и да си подписал и да не си, много, много може и да не ставаш за донор.
Иначе, ако ще ви донесе някаква радост, няма проблем да е така.

# 183
  • София
Напълно съм съгласна, но смятам и за справедливо, хора които не искат да стават донори да не ползват донорската система за себе си  Wink

Извинявай, но ако самият ти си опрял до трансплантация, очевидно имаш богата история на лечение с медикаменти и да си подписал и да не си, много, много може и да не ставаш за донор.
Иначе, ако ще ви донесе някаква радост, няма проблем да е така.

Много ясно, че който е опрял до трансплантация изобщо не става за донор. И не само заради медикаментите, с които е тъпкан.

# 184
Интересна тема,ще я следя .

# 185
Абе имаше един малък самолет дето се счупи на едно забутано летище и в него имаше десетина българи дето се нуждаеха от спешна хемодиализа, та трябваше спешно да се им се осигури превоз... А една държава (от която беше излетял въпросният самолет),  по-късно забрани трансплантациите на бъбреци на своя територия, защото нещо с някакви пари и невероятен брой трансплантации...
Та това с беззаконието, многото пари, бедния народ и лесните донори в една и съща държава, не е добра идея.

Това кога?
Нещо съм пропуснала тази "новина"

Може спокойно да махнеш кавичките, защото беше влязло в ТВ новините, ама после много бързо го забравиха, защото започнаха да се задават едни неудобни въпроси, защото "тук няма", а "там" има , ама е почти незаконно, сравнително евтино и много опасно... Порови в нета, имаше и доста информация "от кухнята". Няма лошо да имаме стройна система за донори и реципиенти, но това става само ако имаме стабилна и свястна правосъдна система, защото са намесени прекалено много пари и жажда за живот.

# 186
  • София
Абе имаше един малък самолет дето се счупи на едно забутано летище и в него имаше десетина българи дето се нуждаеха от спешна хемодиализа, та трябваше спешно да се им се осигури превоз... А една държава (от която беше излетял въпросният самолет),  по-късно забрани трансплантациите на бъбреци на своя територия, защото нещо с някакви пари и невероятен брой трансплантации...
Та това с беззаконието, многото пари, бедния народ и лесните донори в една и съща държава, не е добра идея.

Това кога?
Нещо съм пропуснала тази "новина"

Може спокойно да махнеш кавичките, защото беше влязло в ТВ новините, ама после много бързо го забравиха, защото започнаха да се задават едни неудобни въпроси, защото "тук няма", а "там" има , ама е почти незаконно, сравнително евтино и много опасно... Порови в нета, имаше и доста информация "от кухнята". Няма лошо да имаме стройна система за донори и реципиенти, но това става само ако имаме стабилна и свястна правосъдна система, защото са намесени прекалено много пари и жажда за живот.

най-добре дай поне един линк, защото "порови в нета" не става, когато за ключови думи си предоставил "някаква държава", "един самолет", "някакви българи"... аз лично не намирам нищо за подобна новина.

# 187
Моля, ето... Обърни внимание на последният абзац. А новината със самолета беше няколко месеца преди това.

# 188
Това е отпреди 5 години май...

# 189
  • София
Доколкото знам, в Пакистан има случаи за подпалени и разрушени клиники за трансплантация. Явно са почнали да се осъзнават и да вземат мерки срещу трансплантационния туризъм.

# 190
  • На земята, която е всъщност звезда.
Доколкото знам, в Пакистан има случаи за подпалени и разрушени клиники за трансплантация. Явно са почнали да се осъзнават и да вземат мерки срещу трансплантационния туризъм.

Властите в Пакистан са много осъзнати по всички въпроси.

# 191
  • София

Властите в Пакистан са много осъзнати по всички въпроси.

То и затова трансплантации се правят "свободно" точно в държави като Пакистан, Индия, Филипините и Китай.

# 192
  • София
Моля, ето... Обърни внимание на последният абзац. А новината със самолета беше няколко месеца преди това.

знам всичко за последния абзац от първа ръка.

очаквах линк към информацията за самолета.

в Пакистан нещата се затегнаха отдавна. това е само позитивен пример в тази дискусия, не виждам как бихте могли да използвате такива подмятания в негативен смисъл, за да оборите смисъла и ползата от донорството...

по-точно, виждам как....  пускат се едни такива недомлъвчици, така написани, че да намекват за престъпления, кражби, ужасии.... хората четат, правят си разни тълкувания кой както може и ето ти после източника на повечето заблуди в тая тема.

Александрия37, никакви трансплантации не се правят "свободно" в Пакистан от няколко години. Вече и там е забранено. става дума за трансплантациите от непознат жив донор. а в Индия тези трансплантации са извън закона повече от 15 години.

# 193
Алексче гледам и тук си извадила томахавката
FYI от 2007 година в Китай изпълнените смъртните присъди са намаляли двойно, да все още са повече от целия останал свят, но намаляването хич не се връзва с търговските практики които им вменяваш.  Naughty
Не разбрах само, ако сърцето не пациента не бие, а тялото е на апарат сърце-бял дроб, къде е душата?

Крисчън гледам до Билд си опрял в медицинските си аргументи, да беше уточнил, че това е немския еквивалент на Уикенд  Grinning

По темата давала съм съгласие за даряване на роговици, сухожилия и костни фрагменти от близък роднина.
Дала съм кръв за изследване и съгласие за донорство в база данни за донори на стволови клетки за лечение на пациенти с лимфом към Александровска болница https://www.facebook.com/groups/lymphom/

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 08:38 от Бумър

# 194
Смъртта настъпва, когато сърцето спира да бие.
А стига глупости де.

а аз не разбрах ако твоето дете си замине, дали с радост би го дарила
разбира се, дано не се случва
но понеже и ти задаваш подобен въпрос, но от другата страна, задай на себе си този
ако ни се е случвало имаме ли право да ти кажем, че пишеш отвратителни неща? брой ме, че съм ти го казала.

Всеки има право на всичко, вкл и да смята, че радостта от чуждата смърт е нещо чудесно
Е, аз не смятам така, колкото и отвратително да ти се вижда, сори
Не може всички хора да са по твой калъп и да мислят само това, което на теб ти изнася

Ах, Едуард Бернайс щеше да е много щастлив...! Laughing
W'A'S'P' , ако Кристиян е получил бан заради тази тема, то означава, че тук не са позволени различни мнения от зададената линия на темата, в случая "ЗА донарството". И какъв е смисъла на темата тогава? Някой да ме убеди в някаква кауза ли? Rolling Eyes
Не знам как точно става това с бановете, но който го направил или не му е мислил много или няма уважения към различните мнения. Освен това Кристиян е лекар и не е лошо човек да се зачете в това, което е написал. Няма нищо дискриминационно или обидно в неговите изказвания, особено определянето на смърт и вероятност за възвращаеми процеси... Осъзнайте се и му върнете правата да пише тук!

В щата, в който живеем сега за първи път, от както съм в Америка ни питаха за донорство при смърт при издаването на лични карти (шофьорски карти). Това е добре да се знае, че цялото семейство сме против донорство на наши органи. Просто и ясно! А защо сме против, част от нещата Кристиян ги е написал, освен това съм разговаряла на 4 очи и с човек работещ в тази система и не живея в илюзии. Бъдете здрави! Peace

Общи условия

Активация на акаунт