Чакането свършва вече,скоро ще изплаче ЮНСКОТО човече!

• 28 628
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте  Whistling

Аз започвам да се сдухвам вече... тази нощ корем ме боля, беше ми корав... беше ми много лошо и си казах че ще се ражда ама не  Crossing Arms Crossing Arms
Росиии и аз си помислих че бебко е дошъл , какво стана защо беше в болницата? дано всичко е наред,чакаме да разкажеш  Hug
Честито на новите мами  Hug Hug Hug

И Алекс не се включва  Tired Tired Алексче  Hug
А някоя мама беше попитала пловдивските мами къде ще раждат... Аз ще раждам в окръжна болница.
Хайде ставам лек ден ви желая и мнооооого целувки   love001

# 706
Здравейте, момичета! Точно 1 седмица след раждането лохиите ми почти спряха. Малко се бях уплашила и вчера отидох на преглед. Лекарят ми каза, че матката е перфектна, а това е в резултат на напълно естественто раждане (без медикаменти и упойки) и обилното кърмене. Много съм щастлива, защото с предното ми раждане се влачих 40 дена.

# 707
  • София
Доколкото знам СУЕ се изследва само ако са ти завишени левкоцитите-признак на инфекция. Поне при мен беше така,но се оказа,че е от кортикостероидите.

По поста на Криси,бих искала и аз да се допитам до Атракция за мнение:бях на едно училище и там консултант по кърменето каза,че за увеличаване на кърмата да си правим шейк-банан с прясно мляко. Криси е писала подобно нещо,пбаче на мен педиатъра и други акушерки изришно ми казаха без мляко -причинява колики и е алерген. А аз много обичам и ако не е вярно бих си пийвала от време на време. Също ми е интересно мнението ти за бирата Simple Smile

Айде пак нови бебчетааа Hug честити!

Иначе моля ви недейте така,има майки сами се оправят и с близнаци и с тризнаци...представяте ли си???три!...а аз само се жалвам. На тях трябва да им се направи масов паметник Grinning вие да видите майтап-количката ми е като локомотив,много тежка и трудна на свижение заедно с бебетата вътре и с багаж...май ще си висим на балкона дълго време Laughing

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 15:03 от Kanari

# 708
Здравейте  Hug
Имам едно въпросче  Whistling слагате ли захар във водата на бебчетата. Четох ,че тя запичала и се чудя дали да слагам захар или да я караме без нея вече. Коликите не са ни силни засега,дано така и остане и по-бързо да отминат,но понякога малката се запича и доста се напъва и плачка. И изкарва всичко наведнъж Shocked аз също пия анасон и тайничко се надявам да отива в кърмата и да й облекчава коремчето  Wink

# 709
  • Sofia
Здравейте,

и аз съм на линия, въпреки че не пиша често, но изобщо не бързам да раждам, защото след това идва трудната част  Thinking, не че имам и някакви признаци де... термина ми е на 23.06, пък ще видим...

За съжаление и мен ме тръшна от вчера този вирус с гърлото, опитва се и някаква хрема да се появява.. нямам идея от къде съм го хванала, но нощта беше много тежка... така че поне тази седмица никакво бебе, преди да се пооправя Simple Smile

От лекциите и аз съм слушала, че първите 1-2 месеца докато се регулира кърмата е добре и от двете гърди да се дава, пък ще видим как ще се получи при нас  Praynig

# 710
Честито на всички нови мами:Мечо Пух,Аделина, danina, Нанси, Fashionmama, Звездичка!     bouquet Hug
Сигурно пропускам някой, за което моля за извинение, но не мога да насмогна!
Алекс сигурно също е родила. Четох от родилното, но на тела се изнервям да пиша, а и нета ми беше ужасен.
Изписаха ни днес и ми е супер вкъщи. Heart Eyes Голям е купон с двамата. Опитваме се да овардим бебто от младежа, но ще е борба!
Малката е супер спокойно бебе, пу пу, да не я урочасам! От изписването в 12 спи досега без да се е мръднала. Суче страхотно. Пълни яко памперсите.
Спаднала е само с 50 гр от раждането.

Не мога да се включа много много в последните дискусии.
За раждането мога само да кажа, че ако можех да върна времето, щях да предпочета пълната пред спиналната упойка. Нито чух да проплаква, нито ми дадоха да я видя, а усещането беше меко казано различно! Sad Единственият плюс беше, че ми я дадоха в реанимация и още тогава успях да я сложа на гърда и малкото човече засука, за което съм много щастлива. Една акушерка ми каза днес, че от 20 години била акушерка и това и било първото бебе, което засуквало в реанимация! Heart Eyes
Успех пожелавам на всички неродили и много щастие и радостни моменти на родилите! По-малко колики и повече сън!

# 711
Момичета, искам да се обърна към тези от вас, които са били с планово секцио - какви изследвания ви правиха предния ден преди операцията? Имаше ли някакви по - особени процедури? Ще се радвам да споделите !

Връщам се да ви чета.  Crazy

# 712
Хоп. здравейте пак Wink
daninceto , val 86 ,КоледнаЗвезда и аз се гласих за раждане , ама на - на човека не му се излиза все още .. Амии какво стана .. В събота след като писах тука във форума реших да идем за всеки случай до болницата, понеже болките ми се засилваха. Отидохме ние, сложиха ме да мерят тонове и контракции - с тоновете всичко беше наред, а с контракциите според акушерките са били едни от най силните възможни, а аз ги усещах не кой знае колко силни. качиха ме на магарето после за разкритие - нъцки - пак 2см както в понеделник бях. Въпреки всичко, заради силните контракции ме спряха в болницата. Дежурната сестра горе в отделението като видя листа с графиката на контракциите и като ме видя мене ухилена и че не ме боли така силно се ококори и ми вика " е ти как седиш така спокойна" .. е викам " как тряа да седя" и тая ми вика " ами по принцип жените с контракции като твойте вият от болка" .. викам " еее аз съм куче и тъърпя " хах ... после ми показаха в коя стая да се настаня и ме питаха дали съм чакала близнаци и кой щял да ми води секциото ,.. очите ми станаха като копчета  #Crazy викам " какво секцио, аз се глася за нормално ии бебето е едно " .. тая ме погледна още по учудено и ми вика ... " оо голямо бебе ще е , а за раждането ти си знаеш" ,.,, и си излезна... На другия ден сутринта на визитацията пак ме качиха на магарето - пак 2см... а контракциите са същите, ама не чак толкова силни... едната от сануитарките ме изнерви, щото съм тряало да седя без гащи, щото щели да ме викат през час за магарето и да не съм се съъбувала постоянно ... как да е.. седях си без гащи че да вземам вятър... ии вчера сутринта пак на визитацията като ми мереха тонове, дежурния лекар вика " да, имаш контракции, личи че имаш и болка, ама не са ти такива контракциите които да предизвикат раждане, а са такива подготвителни, ако контракциите ти бяха такива каквито са ти били като са те приели, до сега щеше да си родила, ама сега са по-слаби... личи че тези дни ще раждаш, ама може да е утре, може и да е след 10дена. Ако искаш можеш да лежиш докато родиш, можеш и да си идеш и като те хванат болките пак да дойдеш.." ... викам " ааа предпочитам да си ходя, че тука полудях за 2 дена" иии вчера наобяд си се прибрах в нас...
Днес цял ден хайманосвам .. Вече не си усещам краката, ама ми казаха да пия 3х2 но-шпа и колкото се може повече разходки, тааа спазвам стриктно указанията хах ... иначее болки си имам почти постоянни, ама не са такива режещи както бяха в събота. В четвъртък-петък, ако не съм родила ще ходя пак да мерим тонове и да ме чопкат за разкритие.. пък да видим кога ще реши да се покаже малкия хипопотамчо hahaha ... викам снощи на Мм " ако не се е родил до петък-събота, отивам в болницата и им казвам да ми слагат една система да го предизвикват това раждане,щото съм като парцал, много ми пречи тоз корем, голям е, боли ме... ужас е... и той вика... да ще идеш ти, ама после ще те метна през джама хахах ..
Иии те такава е моята история... уж отидох да раждам, амааа нямааа Wink ще чакаме пак да ме заболява ии да тичаме пак към болницата, пък дано вече втория път като вляза и да излезем с човек повече хях

# 713
  • София
Нели,аз водя почти не давам,но ако давах,не бих слагала захар.това е лично мое мнение-от нея се появяват жестоки колики и един ден като бях прекалила аз със сладкото,направо ни се разказа играта за денонощие напред. После вече като го намслих до мин,се успокоиха леко.
Абе Дилянка е в МД,ако Алекс е родила,тр да се засекат като я изпишат от реанимация.а и минаха три дни и още не е писала... newsm78
Бфлм се загуби след прегледа-може би и тя е бъде с новинка:)
Хахахаа,Роси,туй за без гащите и мен вечно ме потриса-някак тъпо ми беше да влезнат 5 лекаря за визитация и аз да си вися без гащи-и вечно си бях обута...

# 714
  • Бургас
Оххх момичета, няма как да не ви се оплача, направо аман, току що ми звъни свекървата и си мисля, че да ме пита как съм и що съм и тя ми сервира, че била дошла от обяд още в Бургас (със свекъра са командировани от 1 година да живеят на село, което е на 25км от града), но отишла в дъщеря си, щото малкия и бил болен, ама над вечер щяла да си дойдела в къщи и ще поостанела до края на седмицата  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Що не вземе да си седи там, където са я поканили, аз нужда от бавачка нямам  #Cussing out.Направо ще се пукна от яд

# 715
  • София
Оххх момичета, няма как да не ви се оплача, направо аман, току що ми звъни свекървата и си мисля, че да ме пита как съм и що съм и тя ми сервира, че била дошла от обяд още в Бургас (със свекъра са командировани от 1 година да живеят на село, което е на 25км от града), но отишла в дъщеря си, щото малкия и бил болен, ама над вечер щяла да си дойдела в къщи и ще поостанела до края на седмицата  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Що не вземе да си седи там, където са я поканили, аз нужда от бавачка нямам  #Cussing out.Направо ще се пукна от яд
оф ужас  Sad направо ти съчувствам.Пък и тя първо минала да събере бацилите и после да дойде при теб ??? newsm78

# 716
  • Paris, France
Здравейте и честито на новите мами! Simple Smile))

Чета ви много на диагонал, изписаха ни днес, но понеже нямам много време, отговарям по същество на bflm (пък току виж и на някого другиго е от полза):
И с упойка усещах контракциите и си напъвах както си напъвам по принцип, въпреки че аз май предозирах (писах, че имах бутон, с който да си увеличавам дозата, анестезиологът каза, че това е "лукс-бутон" Simple Smile)) и изобщо не можех да си движа краката. Единственото, което не се усеща с епидурална е болката. Усещах допир, усещах опъването, когато докторът започна да помага на бебето да излиза, усещах всяка контракция, но не и болка. Не знам какви са тия героини жени, които раждат без епидурална, разбирам, че вероятно при някои просто контракциите не са болезнени (четох доста разкази от жени, които са родили без упойка и не са усещали чак такава силна болка), но моите бяха доста болезнени. Честно казано, ако бях без упойка, сигурно не бих се и замислила да имам второ бебе, а след като ми я сложиха даже се майтапех с ММ, че мога още 10 пъти да родя така. От съседните стаи се чуваха жени, които крещят в адски мъки и само като си представях, че и аз ще съм така, настръхвах. Много се изненадах като го родих! Simple Smile)) Сериозно, мислех си, че упойката ще спре да работи и ще викам и аз като ненормална, само от това ме беше страх. Но всичко се размина и след това дори забравиха да ми я спрат и си полежах още 2 часа с крака, които не можех да помръдна. Трябваше да питам 10 пъти поне докато наистина някой се усети - екипът си беше заминал, ММ се занимаваше с някакви там формалности около бебето и аз сама в залата, разчекната и не мога да мръдна. Simple Smile

Стискам палци на всички мами, които са в очакване, знам какво е, не се шашкайте особено (най-вече ако сте преди термина, няма никаква причина за паника). Дори и да преносите малко, нещата ще си тръгнат когато природата е решила. Аз последните дни преди раждането такова глезене му ударих с ММ, та... сега се замислям, че много хубаво си изкарахме и добре направихме.

П.П.: За тези, които ще раждат с епидурална: видите ли анестезиолог наоколо, не го пускайте да си тръгне, преди да ви е сложил упойката!!! Моят дойде и точно тогава ми се допишка, а трябваше да стискам. Излезе и се върна след 20 минути, а за това време вече ми идеше да убия всички около мен, почвайки с ММ. Simple Smile

# 717
Донито, ама как така първо при болен, после при теб! Кажи и го!  ooooh! Изобщо да не идва тогава! Naughty

Роси, хихих, големи перипетии са били! А дано да тръгне това раждане, че... Hug

DramaQueen, аз бях преди около две седмици за определяне датата на секциото и тогава ми направиха следните изследвания: кръв, урина, кардиограма, изследване за алергии от упойки, разговор с анестезиолог.

fashionmama, радвам се, че при теб е протекло по този начин раждането! Hug Сестра ми навремето също така беше родила и затова и аз първия път държах много да е с епидурална! Peace

# 718
Момичета,

аз ходих на ЖК, където им стана лошо, защото се шашнаха как със зацапване и контракции съм си била стояла спокойна, хаха. А аз толкова се радвам, че бебето реши дисциплинирано да си дойде на датата на термина, че ми се пее. И само му викам да не се плаши, че аз ще съм там през цялото време Simple Smile

В момента имам контракции на около 10 мин., като продължават по около 25-30 сек., а аз още се мотая и не съм си взела душ. Ще изчакам да станат на 5 мин. с продължителност по около минута и ще тръгнем. Съвсем поносими ми се струват болките и само това, че зачестяват, ще ме накара да отида още тая вечер. Иначе бих изчакала и до сутринта сигурно. Не познавам никого в Майчин дом, отивам и си раждам, стискайте палци всичко да е наред.

Отивам да си взема душ, за да не почнат някакви по-силни болки изведнъж, на всички нови мами да са им живи и здрави дребосъчетата, а на тези, които тръпнат в очакване, да кажа, че стимулация на зърната покрай термина съвсем не е излишна Simple Smile

# 719
  • София
bflm, имаш едни палчета от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт