Чакането свършва вече,скоро ще изплаче ЮНСКОТО човече!

• 28 632
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря на Атракция за бързия отговор,както и на pkrassimira.Точно това имах предвид в конкретния случай,че няма смисъл да се изпразва на хранене само едната гърда,а другата да "се пази" и в същото време да се дохранва с АМ.Надявам се да съм била разбрана правилно,но тя Иванджелин е готина и не се обижда,че коментираме нейния случай.Честно казано,въпреки че кърмих първото си дете успешно,сега се страхувам дали ще се получи пак и как ще се справя,но поне знам,че има от кого да получа адекватни съвети Hug.

Роси,тъкмо те нарочихме,че си родила....Ако имаш възможност разкажи какво се случи newsm78
bflm,това със зацапването много неприятно,пожелавам ти всичко да се развие по най-добрия възможен начин. Praynig
Канари,ти заслужаваш да ти се издигне бюст,направо ти се възхищавам как успяваш и колко е трудно. Hug

До момента 3-ма души за извършили сутрешната проверка дали не съм родила......

# 691
Честити бебчета на мама Мечо пух и Звездичка! Желая им бързо възстановяване и здрави и кротки бебчовци!
Lily Trifonova, моята госпожица беше така първите няколко дни но сега се успокои.Каката не млъкваше и не спеше- само ревеше.Щом сте на АМ знаеш колко е изял и няма как да е от глад.За акото не се притеснявай- такова е и е нормално.Според мен са си колики, въпреки , че мненията са разнородни- едни лекари казват че е рано, други че започват от раждането.Ако свива краченца към коремчето и се напъва значи са си колики- това е мое мнение.Дано премине бързо.Успех!
Сега да ви кажа един "цер" за колики.Държа да отбележа , че не съм го пробвала лично но това ми го каза бабата на ММ.Не знам дали бих го изпробвала ако се наложи.Сутрин се слага в една лъжичка с кърма или АМ една капчица олио.
С какато бях опитала де що има всякакви капки и нищо не помагаше- така до към 5тия месец........ когато започнаха зъбите  #Crazy
Моята беба е кротичка- за сега. Кърмим се- давам си и и от двете гърди.Ако след хранене и наближаващо следващо такова ми се стори че са ми празни гърдите си пийвам една чашка прясно мляко и след половин час всичко е пълно.Иначе тя си спинка, общо взето я будя да яде ако не е станала.Иначе ако я остява  сигурно ще откара повече от 4 часа.
bflm и аз бях със зачапване един , два дни преди да родя.Наближава момента да се гушкате с бебчо Grinning
Хубав ден на всички!

# 692
Благодаря на Атракция за бързия отговор,както и на pkrassimira.Точно това имах предвид в конкретния случай,че няма смисъл да се изпразва на хранене само едната гърда,а другата да "се пази" и в същото време да се дохранва с АМ.Надявам се да съм била разбрана правилно,но тя Иванджелин е готина и не се обижда,че коментираме нейния случай.Честно казано,въпреки че кърмих първото си дете успешно,сега се страхувам дали ще се получи пак и как ще се справя,но поне знам,че има от кого да получа адекватни съвети Hug.
daninceto, "пазенето" на млякото не води до съхраняването му за следващ момент, както сама пишеш, а точно обратното -  подава се сигнал, че кърма не е нужна на организма, съответно и млякото не се произвежда и в един момент кърмата може да намалее.
С информация, подкрепа от нас и нужния опит, който имаш, вярвам, че всичко ще е наред. Прекрасно раждане    bouquet

# 693
  • там където се случват чудеса и мечтите се сбъдват
Хайде и аз да се похваля.На 6.06. се роди нашият прекрасен,силен,здрав и красив Божидар.
Честито на всички родили мамчета,да са ви живи и здрави рожбите,а на всички ,които са в очакване,желая леко раждане и едни здрави бебоци.

# 694
Честити рожбички на Звездичка и Пух!   bouquet Да са им живи и здрави и много много да ги радват!

DrDD моето СУЕ от последните изследвания е 67 при горна граница 25 ooooh! , но според доки е ок. Така че не се притеснявай!

bflm , стискаме палци, време му е вече на твоето бебче!

shelley26 , отивай при док и пиши после какво е станало. Дано се оправиш бързо!

Lily Trifonova , съжалявам, но не мога да бъда полезна! Явно са колики от АМ, но тази миризма и мен ме притеснява. Дано някоя мама се включи с компетентно мнение.

demi_m, утре ли те приемат в болница? Пожелавам ти спокоен ден и да ме чакаш, ей!

veniva, последната пералня я изгладих онзи ден, другите може би две седмици по-рано. Сега всичко е прибрано в шкафовете в очакване на бебка  Heart Eyes

Ха-ха, Канарче, daninceto много точно го е казала, бюст трябва да ти се издигне, че с това кърмене... hahaha Това в кръга на шегата, възхищавам се на упоритостта ти!

И честит Божидар на мама danina76, много здраве и късмет на малкия сладур!

# 695
danina76 да ти е жив и здрав Божидар!
Ами ще започвам лека полека с прането .... и педиатър трябва да търся.Ох нещо не мога да осъзная,че си дойде време и аз само се мотая ...определено не ми е напрегнато и съм се отдала и аз на един мързел и ми е едно лежерно  #Crazy  направо ужас  hahaha

# 696
  • Бургас
veniviva, аз съм така от близо месец, като изключим моментите на паника, обземащи ме като се сетя за самото раждане, иначе на ден незнам по колко пъти се навъртам около спалнята Laughing, въобще после ще му мисля като дойде бебо  newsm78

# 697
Krisi2020, само да те коригирам, много по-добре е да се капне вместо олио малко зехтин, именно зехтина пречиства стомаха и червата и не ги дразни.

Честито на новообебилите се - аз пренасям вече една седмица! Чакаме максимум до неделя, а през два -три дни ме човъркат за по-голямо разкритие и пак нищо, бебко си живее мирно и кротко в мама.

венива, аз изпрах още преди месец, та даже и повече. Всичко е в найлони в гардеробчето на бебко.

# 698
bflm стискам палци  Hug

Lily Trifonova не мога да дам съвет. Ние сме на кърма и малко дохранване с АМ.

Shelly, d o v e да оздравявате бързо

Дрехите започнах да ги пера и гладя 10-тина дни преди раждането, и почти до последния ден имах да си гадя.

danina76 честита радост! Да ти е жив и здрав!

DrDD гледах гледах и не виждам да имам СУЕ изследвано.

# 699
  • София
danina76, Честито бебче   bouquet Да ти е жив и здрав малкия Божидар  Hug
Хриси_D, ще те чакам и още как  Laughing
DramaQueen, пожелавам ти успех и на теб  Hug

# 700
Ехо мамита сладки, тъкмо се прибрахме вкъщи с мишлето Мила, имам много да ви чета, по-късно ще пиша, само да съобщя за мама Нанси, роди на 06.06.2013 бебка Александра,3350,50см,термин 14.06.2013 Simple Smile
 Hug
Оооо и честито на всички нови мами, успех на тези в очакване Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 13:04 от Nagainaツ

# 701
danina, Нанси честити бебчета Simple Smile живи и здрави да са
mgamisheva  благодаря, няма проблем Wink
d o v e , shelly оздравявайте бързо!
bflm и аз стискам палци

# 702
Здравейте момичета аз да се отчета след прегледа ,няма да раждам за сега поне не днес на термина ми .Доктора каза ако до четвъртък вечерта не родя ,в петък с багажа в болницата да ме прегледат и да решат дали можем да чакаме още или ще се ражда.Но най хубавото е че в петък каката има рожден ден и да не стане така  и двете да са на един ден .Ще видим дали има сърдити после на кой е рождения ден Simple SmileТака че блаженно ще си чакам до петък живи и здрави .
Честито на новите мами и бързо възстановяване!

# 703
Честито на новите мами!!
Atrakcia, мерси за съветите! Тя, Daninceto, си е много наясно - всъщност обсъждахме моя случай. Вярно, че е малко тъпо да давам една гърда и да дохранвам с АМ, следващия път другата и пак АМ, вместо да давам и двете ... newsm78.  Сега последното хранене го направих така - и на двете, ама откарахме 2 часа. Бебчо нещо се запича тия два дни- Свикнали сме всеки памперс да е и наакан, освен напикан, а то е нормално и с дни да не ака бебо даже ... Та така вчера не беше акал - може би около 24 часа, и изведнъж се отчете за цялото това време на един път - в началото твърдичко и лепкаво, после стана нормална консистенция. Явно и днес е така - няколко памперса са само напишкани. Докато суче, бебчо много се напъва, почервенява, попръцква и затова се разсейва, пуска зърното, за да се напъва, от това почва и да повръща изяденото, после пък се разхълцва и пак връща ... След два часа, май си остана леко гладен, порева, но сега виждам, че е заспал. А в 14 часа трябваше да му е следващото хранене.
В началото си беше само на кърма - и нуждите му бяха по-малки. Сега като предлагам АМ след гърда, си изцоква по 70-80 мл.

# 704
Честито на всички нови мами -  Звездичка, Пух, Danina 76, Нанси  newsm51- дано не съм пропуснала някой. Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват. На вас бързо възстановяване

bflm и аз стискам палци

DrDD моето СУЕ  е 55 (норма 25) и според моята лекарка нямало проблем. Остава да вярваме, че е така

Нагайна, честито Ви изписване !

Аз съм изпрала някои неща, но не съм гладила още. За кога чакам и аз не знам. За другата седмица ми е планирано секциото и времето вече доста напредваааа

Имам въпросчета към мамите раждали секцио в МД София - колко дни преди секциото ви приеха и колко дни след това Ви изписаха? Каква марка адаптирано мляко ползваха там в отделението? Чудя се дали да си взема за всеки случай да имам  newsm78. Искам много да кърмя и се надявам, че ще успея. Благодаря предварително за отговорите   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт