Чакането свършва вече,скоро ще изплаче ЮНСКОТО човече!

• 28 633
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Май ще си родиш на термин Simple Smile по принцип трябва да ги предупредиш,че имаш зацапване-и като нищо раждането да започне Simple Smile

# 676
леле момичета като ви слушам по колко много ви ядат бебетата... моята ми заспива на гърдата след като се наяде представа си нямам колко изяжда,но сама си спира,после изцеждам по 20-30 мл от използваната гърда и после я храня от следващата гърда на следващото ядене...не знам дали и се събират по 50 мл на ядене newsm78

# 677
оп, здравейте и добро утро и от мен... Все още съм 2в 1... лежах 2 дена в болницата и ме изписаха... сега отивам да ви изчета ии после ще разказвам как е минало, аио не забравя де хах

Честито на всички новообебили се мами.. да са им живи и здрави бебоците, а на тях бързо възстановяване..  Heart Eyes

# 678
bflm, стискам палчета всичко да мине нормално и да си родиш на термина.
При мен все още нищо няма и телефона продължава да звъни и да ме питат дали не съм родила, но нямам никакви изгледи за раждане. Едно ми е такова тегаво. Хората родиха и забравиха, а аз си карам съвсем спокоен десети месец.

# 679
  • София
Еее чакай,тя е малка,ние започнахме от 20 мл,та сега сме на 80 и понеже сме поднормени не им се увеличава дозата.така че и ние за 3 седмица ядем мъничко,но важното е да наддаваме

# 680
Здравейте мами, да ви се оплача  хванах гаден грип и сега имам от 3 дни хрема и болки в гърлото. От вчера се появи и кашлица която май се задълбочава..Трябва да се обадя на доки на обяд..стискайте палци, защото май с тази кашлица ще ми предизвикат раждане днес..

# 681
Честито на всички нови мамчета.Бързо възстановяване,и да са ви живи и здрави бебчетата. Hug Hug Hug
Не исках да ви занимавам с моите проблеми,но искам да попитам все пак:От както се роди Тим е на АМ,ака около 30 пъти за 24 часа.Акото е малко като количество,но все пак е ако.Жълто със семенца,мирише много лошо като на оцет.Много плаче по време на акане,свива се ,прави гримаси ,абе показва че не му е добре,и не само по време на акане,ами изобщо.Постоянно реве.От 24ч сигурно плаче 20.Не съм се сблъсквала с такъв проблем с Ази и не знам как да процедирам.Казах на педи ,а тя каза ,че това е нормално(мисля ,че съм ви казвала ,че тук в тази държава всичко е нормално #Cussing out #2gunfire)).Сега сме на Aptamil 1.Ако някой се е сблъсквал с такова чудо моля да сподели #Crazy newsm78.Благодаря предварително.

# 682
  • София
Shelly, защо ще ти предизвикват раждане заради кашлицата? Пиши после като се чуеш с доки.И аз съм от 2-3 дни с къртеща кашлица и болки в гърлото, но нямам температура. Пия лимони,чай и се надявам бързо да отшуми. Чудя се дали днес да ида до джипито да ме чуе?
Имам една седмица до термин и никакви признаци за раждане. Като гледам всички мами с моя термин родиха,само аз останах.

# 683
  • София
Ами, Daninceto, така ме посъветваха в болницата. За да се доизпразни гърдата и после да презареди, така да се каже, до следващото кърмене. То щом за 6 часа произвежда толкова като за половин хранене, какво остава за 3 ... А и бебчо не я доизсуква - после изцеждам още 20 мл.

Гърдите работят на принципа - колкото по-голямо търсене има, толкова по-голямо е предлагането. Когато гърдата се изпразни, тя подава сигнал и се произвежда по-голямо количество от хормона окситоцин и се произвежда повече кърма. С две думи - колкото по-често се дава да суче, толкова повече кърма ще има и обратното - колкото по-рядко се дава - толкова по-малко мляко ще има. Гърдите не са предназначени да се пълнят с мляко, а напротив - да стоят изпразнени. Когато се урегулира количеството на кърмата (може би след 1 мес - 40 дни) тогава могат да се редуват гърдите и  на едно кърмене да се дава от едната, а на другото от другата - но в началото според мен е най-добре и от двете. След това като има скокове в растежа (бебето рязко повишава нуждата си от количество кърма) именно така се процедира - няколко денонощия много често сучене. Другото, което мога да кажа е, че хормонът окситоцин (отговорен за кърменето) се произвежда в най-големи количества през нощта - така че нощното хранене и гушкането на бебето също спомагат за успешното кърмене.

Kanari това с изцеждането наистина е голяма хамалогия. Ти нямаше ли електрическа помпа - доколкото знам с тях е доста по-бързо и ефективно, а мисля, че дори може и от двете гърди едновременно.

shelley26 дано се оправяш бързо и да не се налага да предизвикват раждането, а бебчо да си дойде тогава, когато той си избере.

Леле момичета, колко от вас вече ви е минал термина или имате само още 1-2 до тогава. Нищо чудно че ви счупват телефоните да ви питат не сте ли родили вече. Мама вчера ми каза, че ако има как ще ми се обажда по 2-3 пъти на ден да ме проверява, но за сега чинно ме чака аз да й се обаждам.

Хайде слънчев ден на всички пожелавам.

# 684
shelly, dove аз в 37 седмица бях с такава кашлица пих хомеопатичен сироп и смуках хомеопатични таблетки за гърло. За четири дена се оправих. И аз си мислех, че от кашлицата ще родя, ама не. Казаха ми, че по-добре да се оправя преди да родя да не се видим с бебо, а аз болна. И че на този етап кашлицата вече не е опасна както в първите седмици.

dove спокойно моят термин е за 17.06 и още съм си тук. И преди имах повече симптоми за раждане, а сега нищо. Може да родим другият месец няма проблеми  Laughing юли е мн хубав месец.

Роси а ние си мислим, че си родила.

Канари не знам как се справяш ... преди все виках исках да имам близнаци момиче и момче, че на един път две деца и се отървам с бременности и раждане ... ама като те слушам ... не съм знаела какво говоря. Стискам палци нещата да се наредят ... малко ... по малко.

# 685
  • Бургас
Здравейте момичета, да мина на отчет след Доки Simple Smile.Бебо е в отлично здраве, ноооо Доки каза, че няма намерения да излиза скоро, матката ми била много мека и до термин имало достатъчно време, та явно ще си седим така 2 в 1 още 10-тина дни.Аз все си мислех, че с тези болки в междукрачието и ниско долу от време на време тези дни ще се обебя, но малкия човек явно има други планове Simple Smile

# 686
Добър ден!
Ооох и аз винаги съм си мечтала за близнаци,но определено трябва много,много помощ за майката,че като я слушам Канари мъка ми е просто за нея.
бфлм стискам палци!
Момичета вие кога започнахте да перете дрешки и да гладите?

# 687
  • Бургас
аз дрешките, които са по-малки ги изпрах и изгладих още преди 2-3 седмици, имам и някои малко по-големи,които са изпрани, но все още не са изгладени, чакат ред ама ... не се знае кога ще е, че с този мързел дето ме е натиснал, чак ме е срам Simple Smile

# 688
Ами, Daninceto, така ме посъветваха в болницата. За да се доизпразни гърдата и после да презареди, така да се каже, до следващото кърмене. То щом за 6 часа произвежда толкова като за половин хранене, какво остава за 3 ... А и бебчо не я доизсуква - после изцеждам още 20 мл.

Охх,и на мен така в болницата ме караха през нощта да давам само вода.Още първата нощ се скъса да реве и изпи цялата вода и накрая си я накърмих.А това за празненето и пълненето (как звучи само  Laughing) ще помоля:
ЛЛЛ
АТРАКЦИЯ АКО МОЖЕ ДА ГО ОБЯСНИ ПО-ДОБРЕ,ЗАЩОТО ЩЕ Е ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ.С две думи предлагането според търсенето (или обратно Simple Smile),та колкото по-често се изпразва гърдата,толкова по-бързо се пълни,за да може да реагира според нуждите на бебко.

Споделям само опит и ти се кефя,че имаш достатъчно кърма Hug Peace.На мен ми се наложи няколко дни след раждането да ме кюретират пак заради останала плацента и опасност от сепсис и така 10 дни трябваше малката да е на АМ,защото аз бях на 3 антибиотика и колкото и да се цедях,не можех да стимулирам така,както бебето.След края на курса АБ,бях щастлива,че не беше забравила да суче от мен и тогава по съвет на консултант на ЛЛЛ,предлагах и двете гърди супер често,за да си върна лактацията и  да се нормализира всичко.Не винаги е яла и от двете,но в моментите,когато е имало кризи на растежа ги е изпразвала и двете и след нея помпех "на сухо" само и само да давам "сигнали".
daninceto,

Основната стимулация на кърмата е самото кърмене. Честото и ефективно изпразване на гърдите дава сигнал на организма, че търсенето е нараснало и по този начин плавно и постепенно кърмата се увеличава. Кърмата се произвежда на принципа на търсенето и предлагането. Колкото по често бебето изпразва гърдите, толкова повече мляко се произвежда. Както е казал Мечо Пух "Колкото повече -толкова повече". Кърма се произвежда и докато бебето суче и колкото по-често то изсуква гърдите, толкова повече кърма произвеждат те.

Това, което може да помогне да се стимулира адекватното производство на кърма, е честото предлагане на гърда, поне 8, често 10-12 пъти в денонощие, както и да имате поне едно нощно кърмене, защото именно нощем нивото на пролактина (хормон, отговорен за образуването на кърмата, ) е най-високо.
 Няма единно правило дали да се кърми от едната или от двете гърди  - има ли търсене има и предлагане. Много майки, предлагат на едното хранене едната гърда на следващото другата, т.е. редуват гърдите. Целта е те да бъдат еднакво стимулирани.
Желателно е, ако се предлагат и двете гърди на едно кърмене, да се изчака бебето да „изпразни” добре първата, преди да му се даде и втората гърда.

Надявам се информацията да ви е от полза  Simple Smile
Поздрави   bouquet

# 689
  • София
Пкрасимира,имам,благодарение на моята консултантка (бог да я поживи),ми даде двойна на медел и сега като дойба крава ви пиша а бурканчетата си висят на гърдите ми и си цедят-така намалих времето на поливина.освен рова вместо всеки път да давам равно количесто кърма и ам и на двете (т е да цапам 4 шишета и да стерилизирам всеки път,запичнах да давам една цяла доза кърма на едната и ам на другата и следв път обратното,така спестявам още малки време нощем да мия и стерилизирам всеки път защото шишетата са ми 6. Изобщо се нагаждам някак,но ревовете са най-натоварващи като цяло.

Вал-и аз винаги съм искала близнаци,и още искам де,но не знам наистина какво съм си мислела и как съм си го представяла изобщо...че ще са кукли ли...не знам. Но битаме някак -няма как Simple Smile

Лили, не знам как да те посъветвам-и моите се пънат много и реват също 20 ч от 24,но без особена причина,даже ме посъветваха да ги заведа на педиатър. Но за акането не знам какво да ти кажа.при мен едната ака веднъж ба ден,и няколко часа да кажем се пъне-после си е нормална консустенция,леко намирисва-да не си яла нещо-при мен най-фатално беше един ден когато май малко прекалух със сладкото и кав това оих малко кафе с малко мляко-може и да не е от това,но май няма да го правя пак.

Общи условия

Активация на акаунт