Чакането свършва вече,скоро ще изплаче ЮНСКОТО човече!

• 29 094
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Хах - еее, тва с хавлията много брутално би било:) Уговорката за повторно ползване е, че само е мокра, не наакана:)

Ще прочета още за пишките ... Добре де, а да седи затворено и слепено 1 година и повече - нали вътре се събира секрет (смегма) и съм чувала за страшни възпаления и операции после, ако този секрет не се отстранява поне малко от малко .... А то е такава малка дупчица, плътно затворена - как да се отстранява?!

Иначе за водичката - чешмяна, преварена в електрическа кана (новичка някаква модерна). Достатъчно е веднъж на ден да сложиш нова вода и да я превариш - можеш да я ползваш и за разтваряне на АМ с леко затопляне, за пиене и така.

Масажчето, което е преди гимнастиката, отпуска мускулите. Това преди банята. А след баня - мазане с олийце си е отделно. Ама то схеми всякакви сигурно.

Простирам навън - нали и слънцето има бактерициден ефект, за през нощта прибирам вътре.
И водата, и въздухът са ни чисти - живеем в Кокаляне, чудна гледка и планина на една ръка разстояние. На 2-та бора, към които гледа едната тераса, живеят 2 катерички. Идвали са на балкона понякога, катерят стената на къщата и бягат по жиците, прескачайки накацалите гълъби - много е забавно да гледаш:)

# 76
Ох това е много досадно със звъненето,и на мен едни и същи тъпи въпроси ми задават и от сега ме дразнят,баба ми ми звъни да ми честити 9ти месец оня ден  #Crazy ма и аз съм голям бурсук де,хич не обичам такива работи....аз като казах,че никой не искам да идва в родилното и те се изцъклиха,ама как,ама какво, ама що...егати всеедно това дете не е наше на мен и на ММ ами на 100 човека,а моята рода са си 100 човека,нашите са разведени и от страна на баща ми е егати фамилията верно 100 човека.И най мразя хора дето не са ми близки да ми се присламчват само по празниците,такива дето не пропускат сватба или рожден ден,коледа и т.н. ама иначе не се сещат да звъннат как си що си....бе кво ви натоварвам и аз,съжалявам,ама хормоните напират  Mr. Green
Ivvangeline размечатх се чак от обясненията ти.....Кокаляне е страхотно за живеене  Grinning

# 77
  • Paris, France
Вени Виви, точно за теб се сещах наскоро и щях да питам къде си се запиляла, ама ето те! Simple Smile Даваха по новините за вашите рекордни финландски температури, французите се превиват от завист - тук като стане 17-18 градуса и ЖЕГА ГОУЕМА! Simple Smile

# 78
Запис и от мен в новата тема! Страхотна е както винаги  Grinning Пух  Hug
Честито на новите мами  bouquet Да са здрави и много щастливи бебчовците  Hug
Канарче сподели каква е твоята кана, че и аз вървя в тази насока

# 79
  • София
Ivvangeline да взмеме да ти дойдем на гости с тези гледки и катерички и аз се размечтах  Hug

veniva не си бурсук мила... аз съм същата  hahaha освен и аз да съм бурсук а  Mr. Green
Ама си е неприятно... офф а като каза за болницата.. изписването... малииии то ще е ужас... 100 човека на куп... малко като циганите... ама родата е голяма... мен по-ме притеснява за след това.. да не е решила свекито да остава, че незнам ... аз питах онзи ден ММ дали им е казал че идват за изписането и кой от къде е ... а той ми заяви, че имало време, че сега не им казвал да не се разсърдила и да не кажела че няма да идва /все едно няма да ми направи услуга така  hahaha /и ако трябвало щяла да спи у сестра му... което няма как да стане защото у тях е супер тясно и няма място... а и са на 3 мин пеша от нас... ауууу пак полудях.... отивам до магазина, че като се ядосам и вдигам кръвно  #2gunfire

# 80
sweet за колан доктора каза след 2-3 седмици. Не сме коментирали какъв, но се чудя дали от аптеката просто някакъв медицински дали да не си взема. Излишно ми се виждат скъпи точно тези за бременни, но като стигна до тях ще решавам. На мен по-скоро ми се иска да нося, че като стана и не ми остава дъх. Нали ми беше огромен корема и сякаш всичко ми се свлича надолу и става вакум и не остава място белите дробове да ми се напълнят с въздух.

J.R, мерси, ще питам и в нашата аптека. Аз за сега пия на хип в пакетчета и имам и разтворим, но и преди не бях много доволна от него.

# 81
Честито на galimira и Toni78, много здрави бебчета и усмихнати мами  Heart Eyes
Оф, аз само дето вдигам панаири, хич не съм тръгнала да раждам  Whistling Вчера вечерта съм сигурна, че изтекоха съвсем малко от водите, ама след това нищо, обясниха ми днес, че явно е пукнато някъде, ама не достатъчно. Общо взето 4 см разкритие и падналата тапа не значи, че задължително трябва да родя тея дни, при положение, че нямам пукната контракция.. Мишката е с много хубави тонове, добре е, шава яко.. и така при нас, чувствам се излъгана  Laughing
Аз не можах да ви изчета и се връщам да видя какво ново  ppp

# 82
  • София
И водата, и въздухът са ни чисти - живеем в Кокаляне, чудна гледка и планина на една ръка разстояние. На 2-та бора, към които гледа едната тераса, живеят 2 катерички. Идвали са на балкона понякога, катерят стената на къщата и бягат по жиците, прескачайки накацалите гълъби - много е забавно да гледаш:)
Shocked Shocked Shocked Стига бе ..... ти да не живееш у нас?????  Thinking - и аз съм в Кокаляне и срещу терасата ми има два бора с катерички  Joy

# 83
ivvangeline, когато кожичката не се отваря насила няма какво да влезе там да замърсява - природата си знае работата - кожата е плътно прилепнала, а смегмата не е мърсотия, а просто мъртва кожа, която си върши работата на предпазването от бактерии и мърсотии. Незнам, на мен ми се струва адски мъчително да се прави рана там на бебо,  бррр, но всеки си преценява как ще процедира. ММ например е влизал в хирургия на 20-годишна възраст точно от насилственото разраняване и дърпане на кожата като е бил бебенце - има ужасно болезнени спомени. Сцепвали са му кожата на главичката, била е срасната, тъй като е дърпана насилствено в много ранна възраст. Аз лично съм решила да процедирам така - всяка вечер почистване с памуче и преварена вода само докъдето позволява кожичката, така може и да се минат и 5 години докато се забели, дори и 10, но няма да му прави ранички.

veniva,хич не си бурсук, а си си в правото. А представи си тук какво нещо е - раждаш и цялата рода се изсипва веднага в стаята ти с бебо и почва да вдига врява и да го гмечи  ooooh! Затова съм казала като родя, само свеки да дойде в болницата и това е, аааама ха и аз съм човек. После който иска да дойде да види бебо да се обади предварително и да се съобрази с нашия ритъм - и маси няма да редя - нали ще дойдат да се порадват на бебето, не на банкет, както тук е прието. Та отсега подучувам негативни реакции и хич не ми дреме  Whistling

Днес ме хвана гнезденето - от три месеца не бях хващала нещо по-тежко от тиган и тенджера   food002 Изчистих цяла една врата, ей така  newsm44

О,да и един проблем, от който ми дойде до гуша ви казвам - бе много съм се "спекла" нещо  smile3550 - нищо не помага - никакви плодове, чудя се вече какво да взимам, той доки ми е изписал едно масло, ама аз все си викам, ааа, не, няма да го купувам и пия - така ще се залъжа, че организма започва да се пречиства и че ще раждам. Ейй, няма угодия на бремнна жена  Joy

# 84
  • София
Nagaina важното е че бебче е добре и си шава вътре  Heart Eyes а иначе може и ти да си се напишкала като мен между другото... аз нали така преди 1 седмица се озовах в МД и се оказа че съм се изпуснала  Embarassed
А недей се чувствай излъгана.. тука има ред... за къде си се разбързала... я я виж ти нея  hahaha   Hug Hug Hug

az ti nie
ти пък как така на финала се спече  newsm78 чак странна работа... ама нищо де то от напъни можеш да си предизвикаш контракции  Twisted Evil

# 85
Здравейте тумбачета и родили вече мами   Hug
Първо искам да пожелая на всички новопоявили се бебчета да са живи и здрави, мамите да се възстановяват бързо и най-важното - много спокойствие и тихи нощи!

Нашето бебче Самуил вече е на десет дена, от шест дни сме си вкъщи и се радваме един на друг  Simple Smile Имаме тежки нощи, в които той се свива от спазми в коремчето - плаче милото от болка и аз плача с него. Педиатърката каза, че сме от късметлиите с ранни колики. Иначе е много спокоен, когато няма колики не му се чува гласа.
Та така, сега да разкажа по-важното, което вълнува повечето от вас в момента -  Simple Smile

Аз бях с планирано секцио за 31ви май, но нашия бебок реши сам да си избере дата за среща с мама и тати. На 23ти май вечерта започнаха регулярни контракции, първо на 20 мин, после на 15, после на 10. Те бяха безболезнени, но  имах непрекъснати болки в корема и кръста като при цикъл. Засичах контракциите до два през нощта и си легнах. В шест сутринта на 24ти се събудих с доста силни менструални болки и вече не можех да лежа, станах пак да засичам контракции, но вече не бяха регулярни. Звъннах на доктора, каза ми че не е на работа, но тръгва към Шейново и ще ме чака за да ме прегледа. Резултата беше два сантиметра разкритие (аз си ходех с един сантиметър от 10тина дена), включиха ме на запис на тонове, отразиха регулярни контракции на 7-8 минути, които аз усещах само като леко стягане.  Все още нямах болки, освен менструалните в корема и кръста. И така до 20.00ч., когато след прегледа бях все още с два сантиметра разкритие. А контракциите регулярни и безболезнени. Доктора ми каза да викна мъжа ми и да си правим обиколки на Шейново. Разхождахме се два часа и резултата беше 4 сантиметра разкритие, все още само с менструалните болки. Просто не вярвах, че раждам, почти не болеше. В 23.00ч. ми включиха система окситоцин и контракциите се засилиха, но чак нетърпими не са ставали Simple Smile И до тук всичко беше прекрасно.... Сложиха ми епидурална упойка въпреки не толкова силните болки. Към един през нощта вече имах прекрасни родилни контракции на 1 минута, но се оказва, че те не са достатъчно ефективни и не получавам напъни. Упойката беше започнала да ме пуска. Чакахме, чакахме и в три без петнайсет доктора каза, че не може да чакаме повече и с акушерката ще ме напътстват кога да напъвам. В три часа вече усещах главата на бебето и доктора каза: "Хайде ставай."  #Crazy  Аз му викам: "Къде ще ходим???" А той: "Ами да раждаш!"  hahaha И аз:" А досега какво правихме???"  Joy  С триста зора и уговорки ме преместиха на родилното легло и там с няколко напъна се появи нашето слънце Самуил. Видях го и се влюбих  txtloves  newsm76  Heart Eyes  На момента забравих всякаква болка. Измиха го и ми го сложиха на гърдите, няма по-голямо щастие от това!!! Последва шеф и кройка с пълна упойка, която незнам каква беше. Знам, че ми сложиха две упойки, едната за краката - другата "за да ти почине главата" (както се изрази анестезиолога)  Mr. Green . Била съм под упойка 20 минути, а като се събуждах в просъница чувах как плаче Сами на метри от мен и непрекъснато питах "Това моето бебе ли е?" Simple Smile Не, че имаше друго, бях единствена родилка тази нощ  Laughing Полежах четири часа в родилна зала докато ме пусне упойката на краката, че бяха изтръпнали и след това ме преместиха в послеродовото отделение. На третия час ми донесоха бебето, сложих го на гърда и той веднага засука все едно това е правил 9 месеца в корема ми. Първия ден ми беше трудно ходененто, ставането и сядането, но с всеки изминат ден се чувствам все по-добре.
Като цяло през бременността бях качила 12-13 килограма, в болницата оставих 7, а за седмица вкъщи съм свалила още 1. Остават ми 4-5 килограма. Корема ми почти се прибра, не съм ползвала стягащи гащи или колани, но е един такъв мек Sad Предполагам и това ще се възстанови. Поне нямам излязли стрии  Grinning
Не съм ви чела, освен новините във фейсбук, но ще се опитам да наваксам Simple Smile Пожелавам на всички все още не родили мами много леко раждане, няма нищо страшно, а на тези които все още се двоумят дали да е нормално или секцио ще кажа, че съм крайно щастлива, че нещата станаха по естествен начин  Wink

# 86
Mgamisheva мерси тя и мойта доки мисля че ще каже ама аз да видя и проуча преди това че на една позната и бяха казали че била закъсняла че се слагало веднага за да има ефект ама то от доктор до доктор разлика  голяма
Nagaina радвам се за теб и бебо ще поседи още при мама. Правиха ли ти тест за изтичане на водите знам че може да се провери до 12 часа след това, аз от време на време се изпускам когато някоя от мойте мишки ми е натиснала мехура точно като теб ставам от тоалетната и капва така съм от отдавна няколко пъти ходих док се проверява и нищо. Така че може и да не са води

# 87
  • София
shmoksi прекрасен разказа мила, толкова красиво и мило е минало всичко  Hug дано всички ние да минем по този път толкова леко  Hug
Радвам се, че сте добре, гледах и снимките на малкия сладурчо - прекрасен е  Heart Eyes силно ви прегръщам и целувам и двамата  Hug Hug Hug

sweet
при мен не беше капване ами направо стичане по крака -то тече, аз бърша, то тече, аз бърша... сигурно и при Nagaina е било така щом си е помислила че са води  newsm78

# 88
shmoksi благодаря ти за милият разказ.Успокояваш доста от нас на които едва сега предстои най-щастливият момент!  Hug

# 89
  • София
shmoksi радвам се,че сте добре Hug сега ви пожелавам и бързо да минат коликите,та щастието да е пълно  bouquet ,а Сами е прекрасен  Heart Eyes
mgamisheva чакаме и твоя разказ с нетърпение,че и аз съм едно шубе с това секцио  Blush

Общи условия

Активация на акаунт