Чакането свършва вече,скоро ще изплаче ЮНСКОТО човече!

• 29 094
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Честито на всички нови мами   bouquet  Hug

Абе Фешън родила ли е последно не мога да разбера, тъй като много от вас я поздравяват?  newsm78

Шмокси, Петроханче, радвам се че писахте - бях се позатъжила за вас -  изглежда се справяте доста добре  Hug

# 541
Роси, нашата камера не е отделно, а в хладилника. Там не съм слагала кърма, а в хладилника, щото я използвам макс до 2 дни. Съхранение в хладилник , НЕ на вратата, 48 часа, 5 дни, че и 10 дни дават на различни места. Съхранение във вътрешна камера 2 седмици, а във външна (фризер) - 6 месеца.
Замразяваш порции като за едно размразяване, после не можеш пак да замразиш. Размразяваш на водна баня или ако не бързаш много, местиш от камерата в самия хладилник за 1 ден. Можеш да добавяш ново мляко към замразено и към такова в хладилника.

# 542
Момичета да ви попитам , за колко време горе-долу (или е индивидуално за всяка жена) се получава пълно разкритие  със система за предизвикване на раждането .

# 543
Ivvangeline , Мерси за отговора Hug Мен ми беше важно да разбера дали мога да замразя наново вече размразена кърма...
А за какво се прави това ? за да не изхвърляш кърмата която бебко не може да изсуче и да я използваш максимално ?

# 544
Събуждам се и какво да видя чудесна новина
adelina_bg честита ти радост! да е жив и здрав и с батко си винаги да са си подкрепа  Hug
Било е голям екшън  Mr. Green " док крещи на Анестезиолога, анест крещи да не му се месят, акушерката вика че няма време..."

Zvezdichka_83 все си мисля, че ако е притеснително щеше да те спрат в болницата още вчера. Така, че спокойно  Hug

Честито и на мама irri! Да е жива и здрава Михаела!!

mariyan4eto честит Тео, да е жив и здрав!
тирири стискам палци по скоро да е!

val 86  Joy  Joy  Joy сега може да кажеш на мъжа, че ти един път ражда, сега той е на ред  Mr. Green

Последна редакция: сб, 08 юни 2013, 14:05 от mgamisheva

# 545
Ами, Роси - да, да не се хвърля. Освен това, ако продуцираш много, отива във фризера и като дойде време за пюрета, правиш ги с кърма:) Много яко, мои познати така правиха и много плавно преминава захранването. При мен е много странно - първо кърмата ми стигаше като бебчо папаше по-малко. Сега яде по 100-110-120 мл на хранене и кърмата не стига - от гърда е 40-50-60 мл. Така че дохранвам с АМ (гъсто, че и от течната кърма пък връща). Обаче доизцеждам после все пак гърдата, каквото не е дръпнал - още 20 мл и така. Пазя в хладилника и после му добавям към АМ от тази кърма. Големи схеми:)

# 546
mariyan4eto - честита радост, да сте живи и здрави с Тео!   bouquet

Все забравям да напиша на Zvezdichka_83: ние  с теб по едно и също време ще се обебваме значи  Grinning И мен утре ме приемат, секцио в Понеделник. Съгласна съм с mgamisheva , че ако имаше нещо много притеснително, щяха да те оставят за наблюдение.

Аз кърма не съм замразявала, с цеденето така и не се разбрахме първият път. Ивайло сучеше на поискване, а и аз не исках да си докарам хиперлактация, та помпата започна да събира прах още на 3тата седмица. Един път се опитах да изцедя за цяло хранене, та да мога да отида на една лекция, е няма такава мъка: от двете гърди едвам събрах 100мл, а иначе той си сучеше доволно. Та изцеденото количество не е показател дали на бебето му стига или не и дали поема достатъчно кърма.

Козметичката ми вече диша по-спокойно, след като това беше последното ми посещение при нея с корема и не родих на масата Joy Прясно боядисана съм, остава само да си оскубя 5тте косъма на краката и на ръцете и съм първа убавица за приемане в болница  bowuu hahaha

# 547
Росица Петрова ето ти линк към подробна тема за съхранение и третиране на кърма Хубаво е от сега да й хвърлиш едно око.

_RESPECT_ аз не мога да ти отговоря от опит, но май за всеки е различно. Както аделина сподели че за минути от 4 см е направила 10 без системи и т.н. така със система може и с часове, а може и никакво да не се получи.

# 548
Момичета- една молба: може ли във Фейса който споделя радостните новини да си пише и ника. Иначе всеки път минавам през файла с никове, а често името така или иначе го няма там или е различно. Благодаря!

Имаме ново попълнение, чакам ник и ще го добавя. Grinning

# 549
4ESTITO na Irri i maryancheto  bouquet
Oh, iz4ezna mi butoncheto za kirilizata vyv foruma, a kak mrazja da pi6a na maimunizata!:(
Shte me izvinjavate!

# 550
Росица Петрова ето ти линк към подробна тема за съхранение и третиране на кърма Хубаво е от сега да й хвърлиш едно око.

Благодаря за линка. Доста полезна информация има Simple Smile

# 551
Честито на irri и maryancheto   bouquet Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват  Hug
mgamisheva, Пух благодаря ви   bouquet Днес тоновете вече са ок, незнам какво и беше станало на госпожицата  Grinning Пух на мен ми казаха, че ще ми е рано секциото, така че направо влизам в операционната със стиснати палчета за теб  Grinning

# 552
  • София
Най-сетне и аз да се докопам до компа и да се похваля собственоръчно (гледам, че ме има на 1 страничка, сигурно Мечо Пух е взела данните от фейса   bouquet) - на 03.06 в 10.40 се роди чрез секцио и нашият син Ивайло - 3670 и 52 см. След всички мъки и притеснения и съмнения - всичко си му е наред на детето.  Crazy Аз се възстановявам доста трудно, боли ме разреза доста, гледам да се движа повечко, то нямам и време да се залежавам.
Вече сме си вкъщи и е пълна лудница. Каката иска само да го пипа, гушка, целува, скубе, бърка в очите.  Mr. Green И като не и даваме се тръшка и пищи. Дано скоро и мине меракът, че е ад. Като залепена е за него, а аз не мога да я вдигам, едвам я опазвам. Добре, че ММ е вкъщи за 10 дни, но после не знам.
Н есе кърмим, защото малкия не успя да засуче, въпреки непрестанните петдневни опити. Накрая се отказах, сега се цедя, но не изкарвам по много и дохранвам с АМ. Ще цедя, докато мога, всяка капка ми е ценна, въпреки че изкарвам по 20 мл със зор и от двете. А одеве след спане само 2 часа за цялата нощ и неядене изцедих 5 мл.  Embarassed Както и да е вече не ми е такава драма като първия път.
Честито на всички мами, не можах да изчета всичко и да запомня.   bouquet
Не знам за вашите предродилни депресии, но мен май ще ме друсне следродилната. След всички притеснения, дето се молех само бебчо да е здрав, сега хич не мога да го почувствам като мой. Постоянно се обвинявам, че лишавам каката от нещо, че и се караме заради бебето. Хич нямач желание да го гушкам и разнасям, добре че е горе долу кротък та си лежи в креватчето. С каката не съм била така, не знам какво е това чудо.  Embarassed Взех си Омега 3, дано помогне, че се чувствам в някаква адска дупка.

# 553
Дидкааааааааа  Hug ! Не се притеснявай, всичко ще отмине, просто имаш нужда от почивка! Нормално е според мен напрежението от очакването да дойде в повече. Сега трябва да напаснете режимите. Няма да е лесно разбира се, но вярвам че ще се справиш!

Честито на всички новообебили се мами и тук! Много здраве, щастие и прекрасни мигове с вашите невероятни слънчица! Желая им безгрижно детство и мноооооооого любов!

Успех утре на Пух и Звездичка! Стискам палчета всичко да мине гладко и в понеделник да се похвалите и вие с едни прекрасни бебчета!   bouquet  Звездичке, моето секцио е за петък, та едва ли ще се засечем, освен ако беба не реши да избърза случайно. Ще чакаме новини.

За Фешънмама още няма официална информация, но предполагам, че и тя се е сдобила с така дългоочакваната си рожба!

# 554
  • София
Честито на всички нови мами  Hug Да сте живи и здрави и много щастливи  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт