Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са контракциите по време на бременност?
Какво е най-подходящото тенджера за кипенe на вода за бебета?
Какво е мнението на майките за варенето на вода за бебета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са контракциите по време на бременност?
Контракциите по време на бременност са стягания на матката, които се усещат като болка в долната част на корема и кръста. Въпреки че не всички жени ги усещат, те често сигнализират за подготовката на тялото за раждането. Нечувствителността към тях не ги прави по-малко реални. Важно е да се консултирате с лекар, ако имате въпроси или притеснения относно контракциите.
-
Какво е най-подходящото тенджера за кипенe на вода за бебета?
-
Какво е мнението на майките за варенето на вода за бебета?
-
Какво е мнението за обрязването на бебетата?
-
Какво представлява лактогонният чай и кога трябва да започне да се приема?
Ако всичко си е наред, по мои изчисления, в петък ще ни изписват
Ще ти стискам палчета за петък
. Пиши всеки,всеки път когато ти е криво,нали за това сме тук.Та кой не е изпадал в дупки. На мен много сте ми помагали,за което ви благодаря
Искам набързо да споделя как протече моето раждане, с което може да съм полезна на неродилите мами. На 2 юни към 15.00 часа получих контракции, които бяха напълно безболезнени, но през 5 минути. Бебето беше спокойно и цял ден не го бях усещала особено. Към вечерта контракциите станаха като менструални болки и решихме за всеки случай да отидем до МД-Варна. Приехаме към 22.30-23.00. Бях само с 1 см разкритие, но дежурния реши да ме остави. Прецени, че е рано за клизма и каквото и да е. Закараха ме в предродилна зала, където останах сама и постепенно, за около 1 час болките станаха непоносимо силни. Пак ме прегледаха и бях с около 3 см. Отново останах сама, като дори за момент не легнах, опитвах се да дишам (без особен ефект), най-добре ми действаше да се клатя наляво и надясно в седнало положение, все едно се люлея. И така, след около още един час контракциите станаха много силни. Мъжът ми чакаше в чакалнята и аз отидох при него, за подкрепа, като казах на лекаря, че май е време за епидурална. Седнах на стола и дойде ужасна контракция, като стиснах с всичка сила мъжа ми. В този момент водите ми се спукаха и усетих страхотен напън. Едвам свариха да ме качат обратно на леглото, вече в родилната зала. С два напъна на бял свят се появи Бела, без системи окситоцин, без клизми, без шевове. Направо като домашно раждане, което за малко да стане в чакалнята в ръцете на мъжа ми
Днес цял ден скитосвам по улиците на варна да предизвикам нещо ,изядох един кг череши ,нападнах отново мъжа и нищо .Луда му работа !
Дано не пропускам някоя мам
че тук видях много хубави бебчета и бременни мами на снимки
Да е живо и здраво и да ви носи много радост