Панда на стъкло изгрява, на Валери акото се проверява, а Мис Вели АВГУСТ озарява

• 30 454
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
Сами, ще ти кажа как най-лесно режа ноктите на Ина, да не ми се смеете много  Mr. Green
ММ пуска прахосмукачката и започва да чисти в стаята, Ина не отделя поглед от него и бръмчащата прахосмукачка и аз действам  hahaha
Понякога и пускам бебешкия канал BabyTv, но с него е малко по-трудно  Mr. Green

На Ина тази вечер не и стигна 200мл. АМ  #Crazy Не и направих повече, имам чувството, че ще се пръсне, тумбака и почва от гърдичките  hahaha

# 91
Саманта  Mr. Green на Явор баща му му реже ноктите светкавично.Хваща го здравата и нещо му говори и онова се омагьосва. Аз нокти не режа  Whistling
А чорапите- и на Явор са му дебелички крачката и досега е само с маратонкови ......тип терлички.

# 92
Ейй, не стига, че 2 дни не учих въобще, ми и наруших диетата, сега 2 дни на салати  Twisted Evil Twisted Evil
Благодаря, че ме мислите  Hug Hug
Кашпи, стискам палци всичко да мине на 6  Hug
Койчева, радвам се, че е добре малчо  Hug
Блонди, и аз смятам така за яслите. Но знам, че българинът все гледа да си се застрахова. Въпреки това аз ще пускам догодина и силно се надявам да го приемат Анди, защото наистина няма кой да го гледа  Crazy Crazy ама е нещо страшно навсякъде подкуп искат  ooooh! ooooh!
Дафи, и аз дадох вчера кисело мляко – хареса му. Сега се чудя веднъж седмично дали да не му правя за закуска – кисело мляко с пресни плодове и овесени ядки  Heart Eyes Heart Eyes
Васето, съжалявам. Ама и както описваш, ужас.  Confused Confused
И аз да се оплача:
Скрит текст:
Моя брат и неговата само се карат, вече до гуша ми дойде. Ако ще се разделят да се разделят преди детето, а не да расте в такова семейство. Ама и брат ми дето вика майка ми хвърли тук, хвърли там /нали има и във Видин едно дете/. И така, много ме напрягат техните караници. Неговата щяла да вика полиция, да го гонила, те от 5 години се разделят, а сега и дете направиха направо се чудя на такива семейства дето все се карат/гонят/кряскат и все са заедно  #2gunfire #2gunfire
И аз давам на Маджаров сиренето, ама последния път взех от Лидл – много е хубаво, то и киселото мляко е от там.  Crazy Crazy
Ивка, как е дупето на сладурката  Hug захранила се викаш  Joy
Дафи, аз вечер правя на Анди 270 мл АМ  Twisted Evil Twisted Evil
[/color][/b][/i]

# 93
  • Варна
Сами,
за забраната за пушене и аз съм супер бясна, ей първо за нея се хванаха кретените. Всичката ни наред, те една от малкото наистина важни крачки напред искат да съсипят. Не бясна, потресена съм от дън душа. При положение, че много пушачи са съгласни с нея и се съобразяват, те се хванаха за изнудванията и лъжите на шепа "ресторантьори и хотелиери". В цяла Европа забраната не пречи на бизнеса, само в родна България пречи! Остана да се надяваме от ДПС да гласуват против, така май ще направят мнозинство с ГЕРБ.
За ноктите - аз си му ги режа от както се е родил, за ръцете нямам никакъв проблем - подава си ги и кротува. Краката обаче са сложна работа - рита, та се къса, там и баща му се включва да го държи Crazy
Чорапките - и на Бобо му се впиват, аз затова ги навивам на глезена, не издърпвам нагоре Embarassed

# 94
Ноктите ги режа като му бутам играчка в ръцете или просто го хващам като е по- кротък Mr. Green
И аз се ядосах за  забраната за пушене. Ако я отменят, не може никъде да се отиде с дете Close, особено зимата.
Васе, не разбрах, че е на ТМ сестра Blush
Сами, ще купуваш чорапи за първолаци Mr. Green Hug Hug Hug
Кашпи, браво че децата са по- добре Hug

Толкова солен беше тоя моя боб, че само спорим с ММ кой да стане да напълни нова бутилка с вода Mr. Green
Месечинке, магазинчето е до онази гадна, но за сметка на това известна кръчма "Зелени камъни" Sick
Роши, Hug Съжалявам за теб и всички други, които са преживели подобен ужас.
От къде да си купя кошница за плодове, не мога да измисля къде да търся, в домашни потреби ли  newsm78  Blush

# 95
Здравейте, момичета!
Дейката заспааааа /засега  Laughing/. Много ми е трудно да се добера до компютъра по-рано. Моят лаптоп е развален от доста време, а това е компютърът за игри и е свободен за кратко  #Cussing out
Надявам се скоро да ми донесат друг лаптоп и да мога да се включвам по-често.

Васето, много жалко за бебчето. Не искам да съдя никого, но когато знаеш, че имаш проблеми с износването да си позволяваш подобни волности за мен е необяснимо /направо е за убиване тази    #2gunfire/. Права си да се ядосваш, но според мен не се меси - може би така е трябвало да стане /за съжаление/.
Рош,  Hug. Ти си се пазила, а това момиче, въпреки, че знае, че има проблем е ходило да тича по горите, пушило и т.н. за мен ти си отговорен човек, а тя НЕ.

Проходилка ползвам задължително - иначе не мога и до тоалетна да отида. Рядко мога да оставям Дея на земята, защото у нас коридорът, холът и кухнята са едно. Като измия с повечко препарат и я пускам да лази, но след половин час вече не е чисто и само ходя след нея с мокрите кърпи и и бърша ръцете.

Пилешко месо давам купешко от магазина. На времето вуйчо ми гледаше пилета и си спомням, че на стената в кухнята висеше един имунизационен календар, който заемаше половината стена и сочеше всеки ден какво трябва да се дава на пилетата по изисквания на ветеринарните служби. Имаше по нещо за всеки ден - АБ, ваксини, лекарства, смески и т.н. Тия в магазина освен с повечко вода няма с какво да ме изненадат. Колкото и да са Био, трябва да се ваксинират и лекуват. Това е моята логика - може и да не е вярна, но съм решила да не се втелявам чак толкова.

За яслата - записах Дейката, но ми казаха, че ще я вземат чак Ноември, Декември и даже може Януари, защото била малка и нямало кой да се грижи за нея. /Но в групата има едно детенце вече прието отпреди това - на 1,4г. - значи същия набор  newsm78./ Та ММ пое ангажимента да я гледа докато я вземат, че да мога да си ходя на работа /имам нужда от почивка на работа/. Ще му трябва изкуствена ц*ца, за да я приспи наобяд  Mr. Green
Иначе съм на мнението на Блонди. На моя колежка детенцето вече с години ходи на градина в Балчик при родителите и, защото във Варна няма място, а тя трябва да работи....Вижда го само през почивните дни - аз на нейно място няма да мога да издържа  Sad . ММ е свободен през деня и може да гледа децата, но, ако като повечето хора е с нормален работен ден не знам как бихме могли да се оправим.

hrisi1983, Дейката не рискува да ми даде играчката, че може и да не и я върна /и с основание, че обикновено е докопала нещо дето не е за нея/. Подава ми я, но като я пипна и почва да стиска здраво и не я пуска.

Койчева, страшни комшии имаш  Laughing - същите като моите.

Фери, дадох овче кисело мляко. Уж всичко си беше ок, но след определено време на даване и избиха едни обриви около устата. Аз си мисля, че е от овчето мляко, но естествено няма гаранция, че е така. Тя вече яде доста неща и може да е от всичко, но аз не знам защо така съм си решила.

Месечинка, аз съм на противно мнение за пушенето, нооо няма да споря  Hug И Сами /да се редактирам, че пак чела-недочела  Laughing

Кашпи, мисля, че преди време ти беше постнала една рецепта за крем супа с картофи и гъби. Моля, пусни я пак, че я записах на лаптопа, а той даде фира /ех, че няма ударение като при Блонди/, пък много ми хареса. Ако искаш на лични, да не спамим.

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 23:51 от VikTanDeya

# 96
  • София
Благодаря ви момичета  Hug
Блонди и другите са ти казали,няма как да си ти...На малката стана една моя приятелка от детството.
Кисело мляко давам от време на време на малката.Сега покрай морето Емма беше изцяло на готови пюрета,днес за сефте хапна картофки на фурна и много й се усладиха  Mr. Green
Честито за увеличението.Сега чак малко ме е яд,че Емма ще е на ясла,ама нищо...Можехме да се гледаме още малко  Mr. Green
Да се похвалим,че днес купихме на малката Walker лъвчето  Rolling Eyes Много го хареса,засега обаче й слагам коланчетата да не коленича след нея докато ходи,че ме е страх да не се размаже някъде  Whistling
На малката почти й е избил втория зъб,горните венци за зачервени и е непоносима  Crazy На морето беше бебе за чудо и приказ,само спеше,хилеше се,беше друго бебе като цяло.Като си тръгвахме още от сутринта ни късаше нервите,целия път едвам я търпяхме,оттогава е ужасна.Само плаче за всичко,буди се нощно време с рев,явно я мъчат пак венци.Сега като я мазах и горе като мацам и направо подскача и мрънка милото...Аз багаж пък не съм оправила,домързя ме ужасно много...Дано утре ми мине,че трябва да прибирам малки дрешки и да нареждам всичките които взех за морето  ooooh! Joy
Е лека нощ от мен и да има само спокойни спящи бебета  Praynig

# 97
  • София
Сами, поръчала съм на майка ми да говори с нейната директорка отново и да разбере има ли начин да си запиша детето напролет без да си губя мястото и без да преча на някоя друга майка. До този момент си мисля, че само веднъж годишно е класирането. За Горна баня - само като се сетиш чии деца учат там, можеш да разбереш дали се влиза нормално или не. Ми не може само децата на известните личности да са най-умните, нали?! Това е яд не към теб, разбира се, ама още ме хващат бесните понякога. А ми се искаше там да учи Пепи не за друго, а за това че ни е близо, базата е добра, има зелен двор, охрана... Вече виждам обаче, че е било за добро, защото сред самите деца се насажда една надпревара кой има повече възможности, с каква кола го вози сутрин шофьора, колко стотици левове носи на ден за джобни и т.н. Виж малко клюка ако искаш Wink http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1546106 Най-тъпото е, че към лицея има и частно училище - Монтесори, на всички тия личности не им пречи и там да си запишат децата, но е въпрос на чест за тях да ги набутат там дето е по-елитно. А синът на директорката е основал или е шеф /не знам точно/ на частното у-ще.  Twisted Evil Нали ти казвам, че бях много навътре и знам много неща, участвах в едно предаване с други майки, писахме писма...
Месечинке, как пускат всеки месец бройки??? Това значи, че или деца се отказват или откриват нови ясли и градини, или нови групи, как става?
Васето, дано се възстанови по-бързо жената психически.  Hug
Бют, ама те и дете направили твоите хора... това вече е сериозно, не си го представям.

Дадохте ли вече свинско? Нашата педиатърка каза да му давам, даже и риба, краставица също.  

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 00:21 от bi_bi

# 98
Искам само да споделя нещо за детските градини и за реномето им.
За начало да кажа, че Вик и Тони ходиха в една градина, която се намира в Максуда /циганската махала на Варна/. Вик завърши предучилищна там - е няма такова нещо - на 5г. четеше, пишеше, беше добро дете. Тони беше супер образован, възпитан без особени усилия от моя страна  Simple Smile .
Сега, в новата градина /която е супер реномирана/ Тони ми се връща с изречението: "Маме, трябваше да ме оставиш в предната градина, че тук само ме бият и ми говорят глупости". И по някое време докато си играеше изтърси "Копеле мръсно"  Shocked Shocked Shocked . Това е израз, който вкъщи по никой начин не може да чуе.
В старата градина учеха деца от малцинствен произход /малко на брой/, но родителите им се стараеха да ги направят достойни граждани и дори може би се престараваха, но лоши думи не бях чувала, всички бяха добри и възпитани, когато имаха отличен - той си беше наистина отличен, а сега Вик има Отличен в първи клас /в реномирано училище/, но си мисля, че и три му е много  Cry .
Племенникът ми учи в най - реномираното училище във Варна/няма да споменавам имена/, но заради него дългогодишен учител напусна, защото не видиш ли ученикът е по-важен от учителя......и лайненцето /колкото и да ми е жал да го кажа, че ми е племенник/,  е решил, че всичко му е позволено, защото тати плаща и е ВАЖЕН./ Това по повод на поста на Би би за елитните училища и градини.

# 99
Сами, и по мои спомени е около килограм  hahaha и затова попитах. Добре го храниш детенцето, браво, браво!  Hug Ноктите на ръцете му ги режа докато го кърмя, като се отбие не знам какво ще правя  ooooh!, а на краката го заклещвам на повивалника преди баня ...  Rolling Eyes На ММ не мога да разчитам, защото той и неговите си сам не може да изреже!  Joy Пък за чорапите - на Несковите дебели бутчета рядко слагам чорапи, но като е по-хладно като сега, му обувам от тези, които са тип терлик. Има едни летни, които са тънички и ластичетата им са хлабави.  Peace
Бютка, и аз познавам едно такова семейство като на брат ти, гониха се, караха се, отделно живяха докато тя беше бременна, прибираха се, сега и второ имат ...  hahaha
Вик, абсолютно права си, Господ си знае работата!  Sad  И моят племенник всеки ден има нова глупост в речника, направо е като малко каруцарче!  Embarassed
Би би, риба дадох, но свинско не съм. Аз се постарах да я успокоя, сега планират след 3 месеца пак да опитват, уж казва, че си е взела поука. Дано е така и този път има лека и успешна бременност!  Praynig
Оф, тези ясли и градини ... Майка ми има една приятелка, която се пенсионира по-рано, за да може да си гледа внучето, което живее в София, защото не го приемат в детска градина там. Съответно родителите му го виждат през 1-2 седмици.  #Crazy

# 100
Банда, тая сутрин съм първа сигурно - 5.25  bowuu Close

Лино, абе то и аз различавам по някакви разлики - като е броколи например, не ми мирише на моркови, но тия менютата, дето са различни зеленчуци и месо - ами няколко вида отварям и все са един дол дренки, разликите са нищожни, ароматът и вкусът - почти еднакви.  Rolling Eyes  Ама щом на теб ти миришат все различно - още по-добре  Wink

Пейпърче, оригиналната моцарела е от биволско, да, но много трудно се намира такова  Thinking Но и на небиволските си пише моцарела, т.е. явно е допустимо, иначе нямаше да може да пише моцарела. Както шампанското е само едно, а останалото е пенливо вино  Simple Smile

Би би, да, разбирам. Много неприятно. То тук яслите са по-голям проблем, "детето" се записва при планиране на бременност, ако си забременяла и го запишеш след първия преглед при гинеколога, нямаш големи шансове за място  ooooh! Като има такъв дефицит, не разбирам, и за тук, и за там, какво пречи да се открият повече детски заведения? Нито мястото е проблема, нито набирането на персонала  newsm78
За училището на Пепи - по-добре, че не е там. Обкръжението е нездравословно  Tired

Момичета, по повод зълвата на Васето - не размахвайте пръсти и пистолети, не ни е работа да съдим кой как е постъпил. И също като Марги ми се струва, че кой знае колко реално от нас не зависи, макар че, да, имаме избор за дадени постъпки и решения, но гаранции - никакви.

Ивка, и Кам е хапвала крем, ама аз не ползвам тия с цинк, както го описваш е цинков бил, затова няма измиване  hahaha Няма й нищо  Hug

Сами, то бебчето в 34-та на зълвата на Васето си е неин голям племенник вече, не е нищо лошо станало  Simple Smile

Аз за пушенето по заведенията не разбирам едно - когато го въведоха, това беше задължително изискване на ЕС, нали така? Сега как така изведнъж вече не е и можем да го отменяме, това не ми е ясно  Thinking

Тук не се пуши, където се яде. Но където само се пие - може  Simple Smile Иначе аз като непушач съм, разбира се, против пушенето в затворени помещения, защото не сме длъжни непушачите да се тровим  Crossing Arms

Отивам да пия кафе  Tired

# 101
Дафи, аз вечер правя на Анди 270 мл АМ  Twisted Evil Twisted Evil
#Crazy Малък лакомник  Mr. Green

На Ина тази сутрин не и стигна попарата. Аз толкова искам да яде просо, елда, овесени ядки, попарата да е за разнообразие, тя не. Щом има попара изяжда всичко, ако е друго едва изяжда половината  Crazy
Овесените ядки задължително ли трябва да се варят? Ако си ги смеля не може ли просто да ги накисна във вода, без да ги варя после, те нали омекват  newsm78

За забраната за пушене и мен много ме е яд  #2gunfire Не че до сега много се спазваше тук де, но поне в кафетата не се пушеше.

Би Би, риба въведох, свинско още не съм, но мисля скоро да дам.

# 102
  • До морето
Добро утро и от мен, оставих мъжете уж да спят в спалнята, ама чувам сина си, че пее  ooooh!

Биби, във Варна всеки месец излизат бройки, защото някой се отказва, или е изтървал срока, или не е събрал всички документи, ама те са единични бройки. За Лицея - аз някак си, как да го обясня, винаги съм си мислела, че е нещо като частно училище по западен тертип т.е. държиш приемни изпити, но е важно и каква ти е фамилията, какви са те в обществото и т.н. (гледали сме го това по филмите, разни фамилии дето 10 поколения учат в един колеж). Та понеже това е основано от Людмила Живкова и си мислех, че е нещо такова - деца на Политбюро, а сега и на манекенки и тв водещи  Laughing, с това си обяснявах отрочетата на известните, не че съм мислила, че те са най- умни  Blush
Но Блонди е права, по- добре е, че Пепи не е в такава среда, на моя приятелка детето ходеше на частна детска градина (щото в държавна не я приеха). На 4 годинки обясняваше кой с каква кола идва татко му да го взема, а на кого майака му имала ботуши за 1400лв. Бързо я отписаха от там  Whistling

После ще дописвам, окончателно се събудихме  Laughing

# 103
  • Варна
Биби,
ами не знам как се освобождават места, а и не всеки месец се пускат, да кажем единия месец две, единия пет, следващия може нито едно... Но пък ми е необяснимо какво правят родителите, на които детето не навършва 2 г. точно около класирането, те какво правят, ако има само едно класиране? За ДГ разбирам, но за ясла е абсурдно Confused
Койчева,
да, точно това магазинче имам предвид. Офисът ни е съвсем наблизо и шефката ми беше казвала, че е купувала от там прясно месо без консерванти. Само че не давали на всеки, май трябва да те познават и да си редовен клиент, за да се престрашат.
За частните ясли и градини - не винаги това, което се вижда отвън е реалното положение на нещата. Моя приятелка работеше като учителка в такава (за щастие вече не съществуваща Grinning ) - ами такива неща ми е разказвала, че всяка държавна е по-добра.

# 104
Добро утро, днес се наспах добре за пръв път от доста време.

Снощи, по време на игра, се видя 5-ти зъб в устата на Владо, явно наведнъж 3 зъба е изкарвал. И такава кривотия беше 1-2 седмица, и с яденето и с разходките.

Честито увеличение на майчинството, със здраве да похарчите допълнението.

Ноктите им ги режа супер лесно, интересно им е все още какво им правя с пръстите и само гледат. Но с каката беше Трета световна война всяко рязане на нокти, сега съдбата се е смилила.

Забраната за пушене за щастие вече не ме засяга, защото и без това ходя по кафета 2-3 пъти годишно, но това е защото преди се пушеше много по всякакви заведение. И оттогава съм се отказала от такива преживявания. Мъжа ми пък от 5 години вече е отказал цигарите, та и той не понася вече тютюнев дим, така че с него сме коалиция. Но пък имам регистрация в един сайт за поръчки онлайн и по поводи съм го използвала.

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 09:01 от Five magnificent

Общи условия

Активация на акаунт