Любители на Котки Тема 74

• 58 410
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Тази не съм я виждала по магазините около мен. От всички които се предлагат, тези които показах по-горе са най-евтините от силиконите.
аз ако трябва да си правя сметка за месечните разходи, горе-долу идва така:
тоалетна - 1 х 6лв.
паучове - 15 бр. х 1 лв.= 15лв.  това е за месец с тенденция да ги намалям още.
гранули - 8лв. (купувам пакет от 1,5 кг. на 32лв. (толкова беше последно) за профилактика на бъбреците и му стига за 4 месеца).
месото за бульоните, които му правя - около 5лв. на месец да речем, не повече.
Та като дръпна чертата, става около 34-35лв. на месец. за храна и тоалетна за една котка.
Но всичко е много индивидуално все пак. Моя не е ящен. Преди като не ядеше готвена храна, давах по 1 пауч и 40 гр. от гранулите за денонощие. Това му беше лимита, повече не яде просто, не че го държа на диета, просто си е такъв злояд малко от малък.

Тaня67 хахах ми то си е казвало животинчето ма кой да го чуе Simple Smile))

# 631
Снощи измих легена и го оставих да съхне, но ме домързя посред нощите да го подсушавам и пълня. Сутринта малкият влязъл и се изпишкал в празния леген.  Grinning  Големият ме чакаше.

В моето меню има гранули, консерви, яйца, цаца, а този месец по изключение и пауч, защото го бяха пуснали на неприлично ниска цена.

# 632
аз купувам паучовете на цени между 0,65 и 0,95 лв. и ги редпочитам, защото като отворя консерва тя се разваля, той не я яде бързо и хвърлям. А с паучовете си идва точно. Но с течение на времето още ще ги намаля, така мисля. Иначе риба много не обича, хапва понякога но от нашата, специално нан его не правя защото не я яде. Даже до скоро не понасяше изобщо миризмата на риба и бягаше от кухнята като я приготвям. Луда котка, какво да ви кажа  hahaha

# 633
  • Пловдив
Нищо чудно да се е изпишкал в празния леген. Това е неговата тоалетна и той я разпознава перфектно. Като дете имах котка, която в банята имаше два съда., абсолютно празни - легенче и детско гърне. Легенчето се използваше само за пиш, а гърнето само за акане. Когато влезе в банята започваше да рови по дъното на съответния съд, после заставаше на ръба му и си свършваше нуждата без да се цапа. Тогава беше лесно, защото почти винаги имаше някой в къщи и като я чуем да рови влизаме след нея, изсипваме съдържанието на съда в тоалетната, изплакваме го и го поставяме на мястото му.
Моето момченце Чопър е много ящно и много надебеля след кастрацията. С цитираните количества от 1 пакетче пауч до никъде не бих я докарала. А и нали са ми двама. всяка сутрин сипвам по една купичка гранули и за двамата. Подозирам, че Чопър изяжда към 1,5 от тях, а Руби 0,5. Ядат си, когато искат през целия ден. В купичките даже на сутринта ила по 10-тина гранулки, но в 6 сутринта трябва да бъдат сипани новите. Компромис само в почивни дни се прави да е в 8 часа, след това се изнервят.

# 634
Макар и да не е ящен Рижо, той също се изнервя като му е празна чинията  и започва да мрънка, да недоволства  Joy

# 635
  • Costa Rica
Уф, написах дисертация на тема тоалетни и тъпия нет ми я загуби Crossing Arms

Не ми се повтаря. само да кажа за пелетите, защото аз ги препоръчах. Ако не  ви се мие тоалетна през ден, по-добре не ги ползвайте. Naughty Аз ги харесвам, но определено си искат повече миене от силиконовите.

При нас с трите добитъка месечните разходи са сериозни. За седмица отиват:

1/2кг лечебна храна Вирбак или РК за котър - 8- 10лв.
1, 5 кг храна среден клас за мацките - 12-15лв.
По 1 консерва на ден  - 7-10лв.
Пелети - 2-3лв.

На месец отива минимум стотачка, ако няма ветеринарни разходи. ooooh! От друга страна - можеше да ги давам за цигари и други пороци. Wink

# 636
В началото като я взехме Катето и тя беше на бентонит. Но го спряхме, защото тоалетната й е открита е камъчета има навсякъде. Сега сме на силиконова и й харесва, мислех си, че ще се сърди, че й я сменям, но не - ходи си нормално. Обаче като че ли силиконовата по-бързо свършва и се мърси. Сменям й я на 1-2 дни.

А за храната - изяжда приблизително по 1 пауч дневно и 1 малка шепа гранули. Но повече обича пауча, даже забелязвам, че като й дам гранулка не я дъвче, направо я гълта. Израснали са й нови задни зъби, дано започне да дъвче.

Ето и снимки:
http://prikachi.com/images.php?images/724/6245724u.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/726/6245726T.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/728/6245728l.jpg

# 637
.....по въпроса с тоалетните..при нас ново 20.....като сменя изцяло бентонита и измия съда в който е, моето Бебе ляга вътре, то въргаляне, то чудо и после заспива там и така докато се изходи..после загубва интерес...луда работа

# 638
  • Пловдив
Хей Рижо виждаш ли тази дребосъчка Катето изяжда по 1 пауч + гранули на ден  Naughty.
 Laughing Laughing Laughing

# 639
И аз Вирбак взимам лечебната и съм много доволна от нея. И на Рижо му се отразява добре.
У

На месец отива минимум стотачка, ако няма ветеринарни разходи. ooooh! От друга страна - можеше да ги давам за цигари и други пороци. Wink

Така е, ако не за тях, то за друго щяхме да ги даваме тия пари. Аз лично предпочитам за него отколкото за някой друг порок нездравословен

# 640

Едно такова същото коте обитава от вчера блока на майка. Днес пак ходих и го гледам вече изскочило на вън и си търси храна. Опъваше един настъпан охлюв, залепнал за асфалта и препечен от слънцето.  Laughing Дадох му хляб, но след охлюва не иска. А слабоооо, ще се счупи. После му дадох хляб потопен в мляко, веднага го излапа. Прегледах го - мъжко е! Искаше ми се да го взема, но все пак го оставих да си търси там късмета.
А моята писана тази нощ е пренесла котетата у нас. Май ще си съжителстваме заедно.

# 641
  • Пловдив
Честито котета Ани.

# 642
..при нас ново 20.....като сменя изцяло бентонита и измия съда в който е, моето Бебе ляга вътре...

И при нас! Напълних тоалетната с чист силикон, гледам Малчо се опънал вътре, че и не ще да излезе доброволно  Laughing Мисля, че ужасно им е горещо на котчовците.

Делфи, аз спрях цигарите и с парите детето ходи на уроци по английски и гледаме котаците. Но те специално не се мерят в пари, като ме посрещнат вечер на вратата ииииии...  Heart Eyes  Само дано имам, че да давам за тях.

За консервите ме изненадвате, втори път се казва, че се развалят. Преди Дунди като беше сам, си ядеше една консерва на три пъти. Ми стои си в хладилника, нищо не й става. Делфи, една консерва на ден как я докарваш 10 лева? Най-евтините на промоция съм купувала 85 ст., по 30 дни отива над 25 лева.

# 643
Аз предпочитам пауч пред консерва, защото консервата за два дена се разваля и засмърдява целият
хладилник .  Sick
Купувала съм много скъпи паучове около 2,30лв. 1 бр - 85гр.. Shocked, миризмата им е сходна със тези от 65-70ст- 100 гр.. , ама по- евтините ги омахват за секунди, а по скъпите ме е чал 5лв. за 170гр.  Cry.

Много се чудя дали ще е по-добре силиконова тоалетна , ще купя когато свърши Coshida-та  Peace

Между другото Томи е чистичък и няма глисти вече  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 15:06 от elichka_vangelowa

# 644
  • София
На мен дори не ми е минавало през ума да правя сметка какви са разходите за котките. Колкото е толкова. А аз съм по промоциите и като има нещо на сметка купувам количества. После не купувам до следващата промоция. Честно казано пауч за 80-90 стотинки никога няма да купя. Купувам ги до 52-53 стотинки. В момента Фрискас в Била са по 52 ст. И разнообразявам с купените преди това Уискас на същата цена и Китекат по 45 ст. Иска ми се да можех да купувам консерви като преди, но Мъро не може да изяде цяла преди да се развали. Иначе си мисля, че разликата между консервите и паучовете е само в количеството и цената.  Wink Поне Мъро яде с еднаква наслада току-що отворена консерва и пауч. Не ми се занимава да готвя за котки, но когато готвим винаги има и мръвка за Мъро - първо сурова за помощника в кухнята, а после сготвена по време на ядене, защото той винаги е седнал с нас на масата. Няма порция върху масата, но му слагам на чинийка на стола.  Laughing И няма досадно нахалство, защото знае, че ще си получи яденето. Най-много да ми се тръкне в ръката, за да подсети за себе си ако съм го забравила.  Laughing

Кокошинката, съвсем правилно е, че Рижко бяга от рибата. Тя не е от най-полезните храни за котките, а за котараци - съвсем. Когато преди години имахме проблем със запушването освен сухи храни ни забраниха точно рибата като основно ястие. Мъро никога не е обичал, но Мацо полудяваше само като подуши миризмата. Давахме му, но с мярка и рядко.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт