Любители на Котки Тема 74

• 58 407
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Еличка, не забравяй хапчето след 2 седмици пак. Важно е!

# 646
Знам , записах си във тефтера предназначен за котките  Mr. Green

# 647
Те мойте сметки са повече статистически  Laughing

Днес за малко да доразмажа с колата едно малко котенце, което така и не е успяло да пресече улицата.  Sad Cry

# 648
Оф,ако седна да смятам колко ми излизат котките,сигурно ще се окаже че са "изяли" поне една гарсониера на изплащане. Mr. Green
Понеже са много,купувам храна на чували от Метро-уискас,фрискис и пр.-както дойде според бюджета за месеца.Паучове също получават чат-пат,но напоследък не съм ги глезила много.

# 649
Ами, сега ако почнем да смятаме колко пари ни излизат на месец ще започнат суми от 35лв. до 100 и
нагоре, зависимост броя на котките  Mr. Green
Мне, мерси чак отчет да им правя  Tired

# 650
Аз няма да смятам разходите по Фин,много са, тук пауч-а е 1.75 еуро пакетчето, силикона ми е около 15 еуро, отделно храната,лакомствата и месото,което му взимам. Ама,да е жив и здрав,само се дразня,когато проявява капризи и се налага да хвърлям храна.
И аз взех да пробвам от пресованите стърготини,намерих ги в супермаркета тук.Да,и на мен ми мирише на урина с тях, усеща се/ през бремеността развих някакво кучешко обоняние и то си остана,за съжаление,долавям и най-леката миризма/,харесва ми това,че Финдъс не ги изкарва с крачета от тоалетната,както беше със силикона,но май само това ми харесва.
На моя пакет силикон пише-една котка,два месеца,но аз не мога да изкарам с него два месеца,незнам защо.Въпреки това,май пак ще се върнем на него.
И нали снимките на котки са винаги добре дошли,пак малко от Финдъс/ днес цяял ден вали и е мрачно и Финдъс само сменя леглата/

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 21:58 от *Black cat*

# 651
Много са сладки - и Финдъс, и кака му  Heart Eyes

# 652
Много са сладки - и Финдъс, и кака му  Heart Eyes
Много ти благодаря! Hug
Финдъс си почина една седмица и сега отново се започна.. Grinning

# 653
Моля за спешна помощ. Намерих коте. Сляпо и мъничко. Помогнете ми да го спася. Дайте идеи за храна,отглеждане и всичко необходимо. Благодаря.

# 654
Значи е новородено - най-важното нахранете го ! - във вет. кабинетите има биберони за новородени и мляко за новородени. Второто най-важно трябва да се изпишка/изака като се масажират нежно със напоена със топла вода  хартийка или плат, долната част на корема и дупето !
След три седмици трябва да обезпаразити със препарат за малки котенца !

Или ако имате възможност най-добре търсете котка кърмачка, защото нищо не може да замести майчината кърма!

# 655
Как е котенцето ?

# 656
Моля за спешна помощ. Намерих коте. Сляпо и мъничко. Помогнете ми да го спася. Дайте идеи за храна,отглеждане и всичко необходимо. Благодаря.
Както каза Еличка, храненето е най-важно. Също така продават и големи пакети сухо мляко за малки котенца на Royal Canin, в които е включена и пипета (биберон). Масажирай му дупето, за да се изходи. А за да го научиш да си ходи в тоалетната, когато порасне, го постави в съда със съдържанието (бентонит, силикон или каквото прецениш), хвани му едната предна лапичка, и започни да я движиш, имитирайки риене, така ще се научи. Но това естествено, когато прогледне и започне да палува.
Успех и ни дръж в течение! Hug

# 657

Ако си се огледала много добре и е сигурно че майката я няма, а не просто за момента е отишла да търси храна = Първо го стопляш, на пипане трябва да го усещаш телцето по-топло от ръката си. Второ ощипи кожата леко като дръпнеш нагоре - колкото по-бавно с е връща кожата в изходна позиция, толкова по-дехидратирано е. Ако има някакво забавяне задължително ветеринар веднага. Храна на тази възраст - АМ за котки, има по вет кабинетите, с биберон. Ако е късно вече в БГ и няма отворено нищо, с капкомер краве мляко с разбит жълтък вътре , стоплено задължително до телесна температура. НЕ обръщайте котето по гръб докато се храни като човешко бебе за да не попадне храна в белия дроб - стъпало на 4 лапи се храни. НЕ хранете ако телцето е студено на пипане, задъжлително се стоппля самата котка първо и тогава се храни. Храни се докато откаже котето само, не мерете количество. След хранене с памук натопен в топла вода масажирайте дупето. Нека има постоянно в легълцето му бутилка пълна с гореща вода.

Посещение при вет при първа възможност. Виж списъка с организации във фейсбук и по град им пиши може случайно да имат кърмачка.

# 658
  • Costa Rica
Делфи, една консерва на ден как я докарваш 10 лева? Най-евтините на промоция съм купувала 85 ст., по 30 дни отива над 25 лева.
Това е на седмица, умножи по 4 Wink Дневната дажба е около 70гр. суха храна на добитък, плюс една консерва вечер за трите. Сега през жегите ядат и по-малко. Да са ми живи и здрави, като се прибера изпушила и най-после някой ме погледне умно, не ми тежат, хич даже. Wink

# 659
  • София

Ако си се огледала много добре и е сигурно че майката я няма......
........Посещение при вет при първа възможност. Виж списъка с организации във фейсбук и по град им пиши може случайно да имат кърмачка.

Рече майката кърмачка.  Laughing

МисНели, как са твоите дрисльовци? Оправиха ли се вече? Още ли кърмиш на 2 часа?  Grinning  Бекон и Яйчице как се отнасят с бебетата или са на различни места? Да знаеш, че се надяваме да видим и нови снимки. То на снимките не се вижда ос...ото. А и да има тук-там с фотошоп се оправя.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт