МАЙСКИ БЕБЕТА, добре дошли :), бъдете здрави, палави, добри!

• 34 234
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, нямам ме няколко дни но бях без интернет.Радвам се, че не ст еме забравили  Heart Eyes
Ния е по-добре тази седмица, явно ревът е бил от Нан-а, сега го сменихме на Хип комбиотик и го комбинирам с кърма, намаля ми значително имам по 60-70мл от двете, ама здраве да е.Дохранваме се.Сега плаче по-малко и е по-радостна, раздавам усмивки прави муцки и така.
Жос, дано да е добре малкият сладур.
Мон, и Ния от  дни лиже ръчичките и бутам бибата.Аз също съм на мнение, че по-добре биба отколкото пръст.

# 601
  • София
Жос , добре че си реагирала бързо и дано Насето  не го бо;о/сърби/ Мен ниналата седмица, ме ухапа една, в градинката пред нас. бяха 2 залепени една за друга , паднаха от дървото в/у крака ми , само за секунда останаха там , аз веднага ги махнах, но едната ме ужили  Crazy.

Мон, мисля че е време да смениш ЖП-то на Сияна, гледах листовките на ваксините в нета, еднта е над 100 лв, другата е 62 . Ако трябва да ги купуваш  ooooh!,  закакво найстина плащаме осигуровки .

# 602
  • Бургас
kanye, тук личните лекари са горе-долу един дол дренки... Освен това, в случая вината явно не е на личната и не зависи от тях. От здравната каса ми казаха да си я купя, което е още по-голямата пародия. Другата седмица ММ ще отиде да пусне жалба, че тази няма да има време, а аз с децата нямам възможност да ходя. Най-вероятно нищо няма да се промени, но все пак отнякъде трябва да се започне и не трябва да се мълчи.

# 603
  • у дома
Привет момичета!
Чета премеждията на jos с осата - дано всичко е наред с мъничкия Praynig, браво за бързата реакция.. Аз като излизаме не ползвам комарник, дори не съм се сетила, но ще трябва да потърся и да купя, щото кофти ситуация може да стане.
Мон, тея при вас са се оляли с ваксините.. Но наистина слагайте поне тази, която е налична, та да не вземе и тя да свърши. Ама и здравна каса (те нали са без шеф в момента), ама и чудо #Cussing out
Камбан4о, за еднократната помощ, след като си подала през юни, ще ти я платят след 20ти юли. Аз поради тая причина подадох на 31 май, та да ми изплатят след 20ти юни (всъщност идват дори 3-4 дни по-рано от 20та дата). После трябва да ходиш да си вземеш акта за раждане, слагат отзад един тъп печат, че ти е изплатена еднократната помощ - безсрамници, резилят акта на детето! Като че ли ще се наредя два пъти да взема помощ! Пълна простотия, много се бях ядосала тогава - та този акт за раждане му е за цял живот и отзад пльокнат печат - изплатена социална помощ Sad
Нанинка, добре че Ния се е поуспокоила. За дохранването не се тревожи, ние сме така от самото начало. Тия дни обаче ние срещаме друг проблем - суче по 4-5 минути и се дърпа, пуска, почва да хленчи, реве, като дам пак да захапе - рев, зор... Или много бързо издърпва каквото има, или иска да се отбива. Надявам се да е първото. Момичета, които кърмите - при вас за колко време се наяждат приблизително бебоците... Ама пък аз трябва да отчета, че от едната ми той дърпа 30 мл. на едно ядене, а от другата 50 мл. на ядене - така че може би е възможно да си изсмуква 30/50 мл за няколко минути вече.. Щото като пусне гърдата, гледам си имам кърма още и не мога да преценя.. Егати зор.
Щях да пиша и още нещо, но го забравих - слонската ми памет се стопи от бременността насам, което почва да ме тревожи  Joy

# 604
  • Бургас
*ЕлЕм, aз като цедя на Сияна изяжда по 130мл някъде наведнъж, пробно кърмене не съм правила.
Като яде от мен се наяжда за между 5 и 10 мин най-много. Явно за отрицателно време изяжда много, нямам друго обяснение ...

И моята беба се опъва понякога, лапа, пуска, мята се, пъшка, реве ... още не съм разбрала на какво се дължи, не се отбива, случвало се е и на пълна гърда да го прави, така че и от липса на кърма не е ... не знам. Обикновено ѝ прокъркорва коремчето в тези моменти, освен някакви колики да са все още... и като е много сънена не го прави, само докато е будна.

# 605
  • у дома
Мон, мерси. Явно по-бързичко изсуква вече заветните 30/50мл... притеснявам се, щото не стига, че ми е безумно малко кърмата, ами и сега да вземе сам да се отбие хич не ми се ще. Та се надявам просто да е бързичък станал Simple Smile

# 606
  • София
Mon, а ако я вземеш ваксината, не може ли с касовия бон да ти възстановят парите newsm78. Бях чела някъде тук във форума , че има АМ ,за което се възстановяват парите от касата newsm78.

Бебка днес е много неспокойна ,явно ме усеща ,че и аз съм така, т.к тази нощ леля ми почина. Поревах си солидно днес, а утре и на погребението няма да мога да отида, т.к те живеят в Благоевград и няма да съм в състояние да шофирам до там , по скоро на връщане.

Аз без комарник не излизам, дори детето да не е в количката, пак е сложен, т.к комари няма около нас, но мушички и буболечки е пълно. Взех един от ДМ, много съм доволна, т.к е черен на цвят, тези белите, много ме дразнят

# 607
Кание, съжалявам  Hug Ще мине с времето...ще се успокоите.
И на мен не ми е ден...даже дни  Tired Не се чувствам добре психически, мозъкът ми си играе някакви странни номера с мен. ММ в един момент е добре, после ме нервира, после все едно нищо не е станало.А от два дни съм се вкарала в един абсурден филм, направо не знам  Laughing Кога ще стане и от мен голям човек..ей така да съм уравновесена, разсъдлива, да не се самонавивам и да ми се зараждат в мозъка някакви пълни абсурди  hahaha 
Та така...от известно време ме тресе нещо, чак се чудя дали не е някоя по-късна следродилна депресия.
Мисля да отида тези дни при личната да ми препоръча нещо  Rolling Eyes 

ЕлЕм, при нас Ида суче дълго.Откарваме си по половин час,40 мин., 1 час. Различно е. Много се опъва, пуска, мрънка, разсейва се.Задрямва понякога или не суче ми се лигави. Та по 100 години се дундуркаме да се наяде. 

# 608
  • у дома
Kanye, съболезнования  Hug
Като отворихме психо-темата - и аз никак не се чувствам добре.. От раждането нещо съм яко стресирана (от секциото ме беше много страх, накрая дотам стигнах) и не ми е минал стреса. Първият месец бях много зле, напоследък по-добре, но като цяло не съм ок. Например, будя се нощем нон стоп заради малкия - на всеки час си дзяпам часовника, ставам и ходя из вкъщи (понякога без да се усетя).. Най-гадното ми е, че правя някакви неща в полусън, които дори не помня след това - сменям си посоката на лежане в леглото, една вечер съм си сложила възглавницата в кошарката на бебето - прилоша ми като видях на сутринта.. И не мога да си обясня как правя неща, които въобще не помня, аз не съм била никога така.. И много се плаша, явно ми е от стреса. А и в началото след раждането така бях агресивна към всички, никой не щях да виждам - въобще ад.. Ще взема да ида на баячка  Grinning

# 609
kanye,  Hug моите съболезнования.
поплачи си, олекнало ти е малко и за това, и за всичко натрупано.
Бел, аз откакто ходих в спешното оная нощ, като се бях разстроила за майка ми, си нося в чантата блистер валериан.
изписаха ми и едни капки - трите капки ми казаха - валериан, мента и глог, дори ми казаха, че и бебео се  успива от тях, щом кърмя. засега не ми се е налагало да ги пия, но както ми се разместват хормоните, и съм сама с децата особено вечер и нощем.. много гадно.
знам, че всичко е на психическа основа, док ми казаха от спешното само хубави неща да си мисля, това било най-доброто лекарство. ама е трудно...
ЕлЕм, сигурна съм, че и при теб е от хормоните и не можем да се владеем напълно.
вярвам, че ще отмине, ама все пак.
аз се събудих посреднощ. сега ще пусна пералня, Насе може да се събуди да го кърмя, ама някой път пропсука, може и да поспи без пауза до по-късно, че през деня спа на пресекулки.
лека от мен  ooooh!

# 610
добро утро Simple Smile
как сте?
ние обикновено излизаме към 8 за разходка, но сега е доста мрачно навън и хладно.
бебчо поспа хубаво снощи от 22 до 4, накърмих го и си доспа до 6.30. макар че трудно заспа след вчерашната случка.

днес чакам едно двуетажно легло с нестандартни размери  да докарат, ще видя довечера как ще се организираме, брат ми да ми помогне ще викна да го приберем у нас.
малко ни е рано за такова легло, ама офертата си я биваше. пък да видим, дано се хареса на децата  Mr. Green
пък за по-натам ще мислим прекрояване на детската.
вашите бебчовци седят ли в шезлонги, люлки?
малчо го слагам в столчето за кола някой път, ама предпочита още да си лежи на дивана прав. сега се е загледал в телевизора, той му е високо, ама го фиксира като бърбори.

да ви споделя вчера как се е смял с глас на кака си, докато тя скачаше като пружина на спалнята  Joy хем мрънкаше и го болеше, хем  като я видеше и голям смях с глас, направо голям кеф ми беше, та малко ми се оправи настроението.
айде лек ден, че и каката се излюпи сега  Heart Eyes

# 611
Кание, много съжалам, поплачи си малко да ти олекне. Hug
Ел_Ем- и Ния вече така се дразни след 5-тата минута като суче.Според мо лекар през пъртвите 5 минути изсуквата 90% от това, което им е нужно, така че е абсолютно нормално да яде по 5 минути.Аз съм  теглила Ния след 7 минути или 10 и след още 15 и обикновено след първите 10 минути е изла 50-60 а след дова още 10мл.
Аз се притеснявам,че Ния не е акала от предната вечер и се моля да се изака, че ръмжи цяла нощ и пъшка и може пак да сменим сухото мляко, вече две пробваме .

# 612
nanina, при кърмените бебета може и на 3-4-5 до 7 дни веднъж да се изхожда и да е нормално. зависи и от състоянието на бебо.
ти защо не опиташ пак да сте само на кърма?
Скрит текст:
стимулирай като я слагаш през час-час и половина на гърда, купи си чайчетата на хип, аз имам от малките пакетчета и при зор 2 пъти съм пила, купи си сурови бадеми, кашу, яж варено жито, кисело мляко, пий много вода, опитай и нощем един път да я слагаш на гърда, да се възстанови лактацията.
опитвала ли си след ония дни или си убедена, че ще сте комбинирано хранене?
щом изсуква 50-60мл, ако е от едната гърда спокойно можеш да си докараш лактация и да я кърмиш успешно.
не те подстрекавам, давам ти идея само, ако искаш да опиташ за 3-4 дни така. един ден може да поплаква повече, но като слезе кърмата няма да е така. обмисли го ако искаш с консултант от ллл. ако ли не, карай така. виж има тема за млеката нейде в захранване раздел, пусни търсачката и там пишеше за ам различни. но то май е до организъм, едни това ги запича, други онова.
Насето първия месец и половина се изхождаше на всяко хранене почти, отскоро на 2-3 дни по един или два пъти
а това, че малко наддава бебо сега може и от жегите да е, важно е да има тонус  Peace

# 613
Жос, пробвах всичко, но не става.Пия чайчета, ям ядки, слагам я по-често- но имам по 50-60 мл общо от двете и не и стига ,мъчих с е цедя се след всяко хранене та дано тръгне повече.ма не ще

# 614
Жос, пробвах всичко, но не става.Пия чайчета, ям ядки, слагам я по-често- но имам по 50-60 мл общо от двете и не и стига ,мъчих с е цедя се след всяко хранене та дано тръгне повече.ма не ще
аа, ясно, това за колко дни?
колко вода пиеш на денонощие?
щом е така, ясно, трябва да намерите ам дето е подходящо за бебо, педи какво препоръча?

Общи условия

Активация на акаунт