Отговори
# 525
  • София
Здравейте!

сохо, стойката за ваничка си е много удобно нещо, ако няма друго място, на което да я сложите.  Не мога да си представя да трябва да клечиш по време на банята, това си е китайско мъчение Crazy  Ние дъщеря ми я къпахме до годинка, че може би и повече, то си пише до колко килограма е допустимо.  Разбира се, че е важно да си винаги наблизо, но никога не сме имали проблеми със стойката.

Лече, бременните са по-податливи на гъбички и инфекции.  Пък това за панацеята е така, ама за някое друго море, не за нашето Rolling Eyes

На мен отдавна ми се иска да повдигна въпроса за "разчистването" на групичката във ФБ, ама все не смея, да не си кажете, че съм зла.  Не е лошо да има някакъв подбор, като гледам списъка на членовете, доста голяма част са ми непознати като никове, а не участват активно и там.  Че уж сме затворена група и тайна, пък то всеки, който драсне два реда в темата и става член Crazy

# 526
Здравейте мамита и от мен

Исках да се включа по повод имената на бебоците.За съжаление все още битува да се кръщава на баби и дядовци,та ако не е цялото име,то поне буквата....Ние сме против подобни щуротии и сме решили да си измислим име,което не е на никого baby_neutral.Пък който иска да се сърди.
Бяха ми разказали за една жена,която 10 години са се борили за бебе,много здравословни проблеми.Но накрая се случило чудото благодарение на един много добър лекар,занимаващ се с инвитро и подобни проблеми.Като се роди момченцето го кръстиха на него.Сега бащата на майката не ще да види внука си поради тази причина.Е то това на нищо не прилича #2gunfire

Ние още не сме се спрели окончателно newsm78,но сме решили да го разберат чак на изписването.Елемента на изненадата Simple Smile

Прекрасен ден от мен  bouquet

# 527
Бяха ми разказали за една жена,която 10 години са се борили за бебе,много здравословни проблеми.Но накрая се случило чудото благодарение на един много добър лекар,занимаващ се с инвитро и подобни проблеми.Като се роди момченцето го кръстиха на него.Сега бащата на майката не ще да види внука си поради тази причина.Е то това на нищо не прилича #2gunfire
това не го разбирам. Трябва да го обичаш, защото е твое внуче, няма значение как се казва.

# 528
Здравейте!

На мен отдавна ми се иска да повдигна въпроса за "разчистването" на групичката във ФБ, ама все не смея, да не си кажете, че съм зла.  Не е лошо да има някакъв подбор, като гледам списъка на членовете, доста голяма част са ми непознати като никове, а не участват активно и там.  Че уж сме затворена група и тайна, пък то всеки, който драсне два реда в темата и става член Crazy

Да... така си е! Има потребителки, които не са се включвали изобщо.

Kikito86, не мога да не ти кажа , че съм влюбена в покупките ти  Heart Eyes Всичко е много хубаво! Със здраве да си ги ползваш!

# 529
Аз съм член на езотеричното ни общество, ама как аджеба да публикувам тама... Хич не съм ФБ гений. На страницата ни ли трябва да отида и оттам? Не ща да си просна шкембето на общо съзерцание  Joy

# 530
Ами отиваш на стената на групата и даваш "Добавяне на снимка/видео" , избираш снимката от компютъра си, и натискаш публикувай  Wink Така ще е само на стената на групата ... не знам добре ли обясних  newsm78 Blush

# 531
Добре дошли на новите мами и дано не се повтаря историята от другата отчетна  Rolling Eyes

Много сте активни наистина, нямате изчитане....хем съм по цял ден на компютъра и преглеждам редовно темата  Laughing
Нашата бебка се върти стабилно, аз съм леко-далеко настинала, но отминава  Tired Нямам търпение другата седмица да видим малечка, преди месец бях последно на преглед  Heart Eyes
Много хубави неща сте взели, ние сме стопирали заради предстоящото обзавеждане, а така ме сърбят ръцетеее. От 3 дена не спя и само мисля проекти за кухнята, благодарение на Сохо  Hug го докарах до финала. Дано и майстора е на моя акъл  Mr. Green

Вана ще вземем без стойка, термометър - за дупе.
Имена - Свекъра вече има 2 внучета с неговата буква. Ние сме решили да не кръщаваме на никого, но името което съм харесала е с буквата на свекървата....сигурно ще излезне, че е на нея, но не ми дреме. Важното е да ми харесва на мен и мъжО.

# 532
  • София
Благодаря за отзивите за ваничката! Ще ви послушам и ще вземем със стойка.
За имената, не че имам против да се кръсти на някого, аз самата съм кръстена на баба ми, която безумно обичам, обаче смятам, че това е моето дете и е редно аз да преценя какво име да му дам. Родителите ни веднъж са направили избор за нашите имена, като толкова са харесвали своите да са кръстили нас така като техни деца, не да мрънкат за внуците.

Ох, днес не спрях да ям, цял ден чинии разнасям.

Относно снимките и паролите, не знам какво да ви кажа. Аз и за това недолюбвам фейсбук, пък хората масово се кичат там. За снимка.бг сменете паролата щом ще се чувствате по-сигурни, но на фона на целият ексхибиционизъм във ФБ не виждам смисъл. Хубаво е да сме защитени, но тук определено няма как да сме 100% сигурни, че ще стане и по тази причина не мога да виня някой, който е видял гащите на бъдещето ми бебе. Не ми е до воайорството, просто като за пръв път, ми е полезно да видя/знам какво купуват останалите и кое наистина ще е от полза, а не само наслада за окото ми. И още нещо - не знам на какъв принцип ще е раздаването на нови пароли в снимка.бг, но смятам за редно те да бъдат изпратени вече, без да се налага да се пишат хиляда ЛС с молби.

# 533
 Soho , изпратих ти я, но който я иска да ми пише ЛС.

# 534
Човек да не си полегне да поспи Joy ама като гледам актива е от 20-25 човека другите нито пишат, нито нищо само има записали се newsm78 има и такива, които влизат и само ни четат редовно, следя ги  Shocked

За имената, знаете тезата ми да не е кръстено на никой Naughty

Аз за стойка на ваната ще ползвам столове, широки и удовни за корито, просто са ми подръчни и винаги готови hahaha

Забравих друго какво ми беше на акала newsm78, почвам да готвя  chef

# 535
  • Пловдив
Аз пък точно това харесах на скритото ни общество във ФБ и само там съм си сложила бременлийски снимки, в личния ми профил не съм публикувала такива.

sweetynel
Аз пък чувах за едни като родила майката го кръстила каквото си харесала Кристиан, но дядото чакал да е на негово име. След една седмица отидоха да му сменят името срещу заплащане, защото дядото ги изгонил от къщата си, където живели. Та дядото ги хранел и ги поил и те как да изтърват такава далавера щат не щат смениха името.... вместо таткото да се хване на работа примерно... говоря за примера, когато ги мързи да си изкарват прехраната сами, не за случая, в който наистина са затруднени... да не ме разберете погрешно сега.

Аз да дам отчет - бях на отворените врати във ВМИ.
Да се носят
1. Всички изследвания направени до сега
2. Направление за раждане
3. Лична амбулаторна карта - за да се видело нещо свързано с болничните
4. Лична карта
5. Две нощници
6. Лиглин / превръзки
7. Лични хигиенни средства
8. Памперси 5-6 броя - за началото, после таткото или роднините да носят повече.
9. Дрешки два комплекта - иначе си имат техни си оборотни
10. Шише - те си имат и ги стелиризират, ако носиш свое ще си стелиризираш сама
11. Козметика - иначе тяхна - каквато фирмите им предоставят
12. Сапунче за бебето
13. Термометър за бебето

За болницата тръгваш, когато контракциите са на равен интервал от време през 10 минути, ако живееш на близо може и на 5 минути - при първо раждане, при второ близо-далече на 10 минути тръгваш, че по бързо ставала работата уж...
В болницата тръгваш също при кървене без болка, при преносване до 7 дни, изтичане на води.
Цени:
Водно раждане - титуляр д-р Паскалева, предварително правиш уговорка с нея - има редица показатели, на които ако отговаряш тогава може водно. С една дума всичко трябва да ти е наред и да имаш едно нормално раждане за да те цопнат във "джакузито"  Grinning
Избор на лекар - 230 лв
ВИП предродилна зала - 100 без татко, 150 с татко
ВИП стая - 30 лв на вечер
Епидуралната упойка -120лв

Впечатления:
Много любезен персонал, всички ни поздравяваха. В момента отделението беше много спокойно, да имаше 5 мами с бебета на кръст. Като родиш с бебка стоите два часа в родилна зала за да си "родиш" плацентата, да те оправят при разкъсвания и да се изтече каквото там тече и бебка е до теб под една лампичка да си грее и пече носленцето. После секциото отива в стаята, а бебка в сектора за бебенца, където акушерките ще се грижат за него, ако си нормално двамата в пакет в стаята. ВИП стаята си сама в стая другите по две. Като се съобразяват с етноса на родилките. Посетихме и интензивния сектор с кувиозите - сутринта се беше родило едно 900 грама... аз си ревнах, какво да правя, толкова са мънички то няма бебе вътре, то е колкото бонбонче. Има и лампа за жълтеницата. Ако не беше казала, че има бебе вътре нямаше да разбера, по едно време се разшава... Денонощно има грижи за тях. Каза, че другите болници нямат такъв сектор и недай си Боже трябва бебко да се пренася от едната болница в другата. Чистичко, подреденичко и пак казвам много внимателни и любезни. Имало специалист по кърменето и ако не си наясно винаги можеш да се обърнеш към него и да ти обясни кое как. Допускат майките до интензивното за да си видят бебките. Външни лица до сектора не влизат. Това се сещам....  newsm78

Питах и за декларацията за припознаване - няма нужда от нотариус, таткото отива в канцеларията и пише там нещо.

# 536
и сега не можем да си харесаме име с "M"

Любимото ми е Марина, на второ място Мирела. И двете имат международен обхват  Peace

Аз пък чувах за едни като родила майката го кръстила каквото си харесала Кристиан, но дядото чакал да е на негово име. След една седмица отидоха да му сменят името срещу заплащане,

Историята с моето име е подобна с изключение на финансовия фактор. Нашите ме кръщават Ирина,но прабаба ми остава недоволна,защото традицията била първото внуче да се кръсти на свекъра, в случая с буква П. И самоволно отива жената и ми сменя името на Петя!  Shocked Как са го допуснали тогавашните власти,не мога да ви кажа, две седмици по-късно баща ми отива за някакви документи и тогава разбира,че аз се казвам Петя  Laughing пак сменя името на Ирина, прави скандал на баба си и не си проговарят докато нашето семейство не се изнесло 4 години по-късно.

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 16:49 от Amelly

# 537
DianaR тази искория е като в сериала " Столичани в повече ", смениха името от Салвадор на Кипърчо, заради богатата му баба   newsm78

Благодаря за информацията за ВМИ, много е полезна за мен, тъй като все още се чудя къде да раждам. Една приятелка ражда там / водно раждане / много е доволна.

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 16:43 от tania_tsvetanova

# 538
Напоследък май имаме доста рожденници. Да не се окаже, че онзи хороскоп за овните е бил и за близнаците (не помня кой го беше казал, но беше много готино: "Овни, декември е подходящ месец за бебеправене").
И аз съм на вълна списък, направила съм си един закрит wordpress сайт и пиша там списък, като ми се иска до всяка позиция да си сложа снимка на това, което точно съм харесала, та после да е още по-лесно за пазаруване (Заканила съм се, че почваме чак към август, но не знам за кое ще имам сили, та искам всичко да е избрано и ясно за бабите и лелите да помагат).
И по темата искам да ви питам от къде гледате мнения за продуктите, които сте харесали? В "на пазар' ли? Там нещо не откривам много от темите, които ме вълнуват и се чудя дали не се разискват още някъде..

# 539
RAQSVETLINA  newsm59  ura
Да си жива и здрава и спокойни оставащи дни до септември  Wink
Anni Честити ти щори!  Mr. Green
Choch_KA и аз искам бебо да е облечен в бяло на изписването,като ангелче,все така си го представям  Embarassed
Може ли да го видим някак  newsm78
За морето ние до сега все на юг ходим ,но където и да сме,си прекарваме чудно,много обичам морето  Sunglasses
Най-на север сме били в Обзор,иначе Равда,на Сарафово бяхме преди две лета,много хубаво,Сл.Бряг,Несебър,Созопол,Каваците
Това лято живот и здраве,към Варна    grinning039
So Amazing Честит празник,да сте живи и здрави и много да помага таткото  Laughing
.::Перличка::. в Окръжна ще е Ден на отворените врати,обади се да се запишеш и ще се видим там,тъкмо да поразгледаме какво ни очаква  Mr. Green
el 8004 аз съм с ниско кръвно и мисля,че тези "звездички" са от това,иначе и при мен взеха да зачестяват,но го отдавам на бременността
DianaR браво,много изчерпателна информация,дано и аз да мога да ида и да видя
Сега ще имаш база за сравнение с Окръжна като идем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт