Отговори
# 675
Бебитка, с нетърпение очаквам да видя стаята. И аз съм фен на тея човечета, ама любимец ми е тигър. Да си призная чашата ми за кафе е с тях  Whistling Оставам си дечко отвсякъде  Laughing Благодаря за подкрепата! Не се шашкай за килцата, те май профилактично всички ни смъмрят!
 Мен преди малко в аптеката ме попитаха: Скоро е щастливото събитие, нали? А на отговорът- НЕ , последва : О значи сигурно са двечки?!    Mr. Green Еми , ако едното не се е скрило някъде, НЕ!!!

# 676
За слизането на кърма след секцио си е май строго индивидуално, зависи явно дали организма е бил настроен за раждане. Моите две най-близки приятелки родиха секцио и на следващия ден си кърмеха. При всички положения 3 дни да ти вземат бебето за да го тъпчат с АМ точно в първите часове от живота му ми се струва някакъв абсурд  newsm78 То дори да няма кърма слагането на бебето на гърда стимулира по-бързото протичане.

Точно така, и аз това казах преди няколко поста  Mr. Green Плюс още няколко ползи от слагането на гърда и без да има мляко  Peace

Лече, там където раждах ми обясниха, че антибиотикът и другото нещо, което ми слагаха не влияят върху кърмата и мога спокойно да кърмя. Това другото нещо (Клексан) трябваше да си го бия още една седмица, след като ме изписаха. Но си кърмех без никакъв проблем  Peace

# 677
  • Пловдив
Бебитка, с нетърпение очаквам да видя стаята. И аз съм фен на тея човечета, ама любимец ми е тигър. Да си призная чашата ми за кафе е с тях  Whistling Оставам си дечко отвсякъде  Laughing Благодаря за подкрепата! Не се шашкай за килцата, те май профилактично всички ни смъмрят!
 Мен преди малко в аптеката ме попитаха: Скоро е щастливото събитие, нали? А на отговорът- НЕ , последва : О значи сигурно са двечки?!    Mr. Green Еми , ако едното не се е скрило някъде, НЕ!!!
Joy Joy Joy
Bebitka, май само аз не пия магнезий от цялата група. Още нямало нужда.  newsm78
Обърках си режима днес с това спане и сега огладнях чак по никое време.
malina07, опасна е твоята сладурана явно.  Grinning
Лече-Буболече, първият ден само ти слагат обезболяващи, после няма. Антибиотик венозно ти вливат, но сигурно не пречи. Трябва да се движиш много, въпреки болката и до няколко дни си пушка. А, и да прокървиш отдолу самостоятелно и да идеш по голяма нужда и да пръцнеш. Ей, ква радост беше тва пръцкане.  hahaha hahaha hahaha Ама не можеш да се смееш и да кашляш и кихаш, че става страшно. Забавно е много в общи линии.

# 678
  • София
Обаче как все се случа точно като учим на курса за бременни нещо, и вие да го обсъждате тук Simple Smile

Вчера ни беше лекцията за кърменето и ни казаха много интересни неща. Например, че самата гледка на бебето или допирът до кожата му стимулира производството на кърма. Ако трябва да се изцеждаш и искаш да увеличиш изцеденото количество, можеш да го постигнеш като гледаш бебето или негова снимка Simple Smile Т.е. може би това има връзка с напълването на гърдите с мляко като ревне бебчето Simple Smile Също така ни казаха, че колкото повече суче едно бебе, толкова повече се увеличава количеството произведена кърма, т.е. че не бива да си мислим, че можем да оставим някоя гърда да се напълни, като предлагаме на бебето да суче само от другата.

Аз много се измъчвам от тези крампи в краката, почти всяка нощ ми се получават и ме болят по цял ден Sad А си пия магнезия редовно.

# 679
Лече-Буболече, първият ден само ти слагат обезболяващи, после няма. Антибиотик венозно ти вливат, но сигурно не пречи. Трябва да се движиш много, въпреки болката и до няколко дни си пушка. А, и да прокървиш отдолу самостоятелно и да идеш по голяма нужда и да пръцнеш. Ей, ква радост беше тва пръцкане.  hahaha hahaha hahaha Ама не можеш да се смееш и да кашляш и кихаш, че става страшно. Забавно е много в общи линии.

АХАХАХАХАХ, да, първо те преследват акушерките с "Пръцна ли? Пръцна ли?", после те погват с "Ака ли? Ака ли?", докато не се похвалиш и с тия "постижения"  Joy  А като сменят смените си обясняват една на друга коя е пръцкала, коя е акала и прочие Simple Smile)))

# 680
  • До морето :)
Петя, като знам какъв зор беше с моята голяма нужда, без да съм секцио. Докторът ми вика - "Иначе няма тръгване!" Казах му категорично, че аз няма да отида, защото ме е страх. Дадоха ми накрая свещичка де и стана работата.  Laughing

# 681
Petia, а пък тази радост с пръцкането не я разбрах. Показателна е за успеха на операцията, или... newsm78

# 682
Petia, а пък тази радост с пръцкането не я разбрах. Показателна е за успеха на операцията, или... newsm78

За секциото е задължително да пръцнеш, за да ти дадат да ядеш. Това значи, че са ти се наместили вътрешностите и работят нормално.  Peace

# 683
Не съм Петя, ама да кажа - Това означава, че няма някакво преплитане на червата. Задължително е да пръцнеш и да се изакаш. Е, има и някои които лъжат, но е глупаво, защото е за тяхното здраве.

# 684

Лече-Буболече, първият ден само ти слагат обезболяващи, после няма. Антибиотик венозно ти вливат, но сигурно не пречи.

на мен и толкова не ми слагаха. Два часа след операцията една инжекция обезболяващо нещо в дупето  и край. На втория ден- след изследване на хемоглобина- една банка венофер и с това се приключи с медикаментите.
Аз съм забравила болките. Просто не мога да си спомня какво точно и колко е боляло, а майка ми казва "ау, как не помниш, така се превиваше и охкаше,че ми се плачеше като те гледам". Това за пръцкането също не го помня. Помня само,че като се изправях от легнало в седнало положение, имаше ужасно гадно чувство на дърпане и все си мислех,че ще ми се отвори раната.
Спомените ми от родилното са свързани основно с бебето- колко беше дебела на фона на другите бебета, как се погнусих когато трябваше да сменя първия наакан памперс ( в крайна сметка го смени друго момиче от стаята  Embarassed ), как не знаех да я държа на ръце и я подмятах десетина минути преди да се настаним за кърмене.....мили спомени,общо взето  Laughing

# 685
Аз бях изненадана от 2 неща - от контракциите по време на кърмене (въобще се върнах 6 часа назад) и от първото ако на бебето. Понеже ѝ смениха първия памперс по време на сутрешния тоалет и гледам нещо черно и мноооооооооого по памперса. Стреснах се, но тогава ме успокоиха, че точно такова трябва да бъде. Не помня как точно се казваше това.  Thinking За всичко друго бях прочела и що годя знаех нещо.

# 686
Локресия , няма проблеми да пиеш Огестана. Даже е препоръчително. Браво на магазинерката!
Шамс , оправяй се, почивай повечко.
Силви , много е неприятно случилото се.
Малина , прах за пране Сано, но не беше течен гледах в ДМ и се чудех дали да купя.
Петя , и аз не пия магнезий. Всъщност онзи ден ме заболя ниско и изпратих ММ до аптеката и купи Магнерот. Пих само едно хапче и това е. В понеделник съм при АГ и ще я питам дали да пия, защото досега нищо не ми е казвала за него.
Коткинчо , развесели ме.
Коластра нямам.

# 687
Ахааа, значи си е наистина важно  Joy Благодаря, момичета. Лече, аз по принцип съм със запечен стомах. Гладна ли ще си седя!!  Joy ТаняЦветанова, и аз пия L-Tiroxin 50, но всяка сутрин по препоръка на моята ендокриноложка. Към края на месеца пак ще правя изследвания да видим докъде съм го докарала. Шамс, моля, моля - има още време преди да видиш "резултата"! Stuck Out Tongue  Колкото до килограмите - лекарите май така по навик си се карат, за да не се отпускаме. Бебитка, аз редовно пия магнезий, но не мога да се похваля с редовен стомах.

# 688
  • Пловдив
Много е важно пръцкането, защото ти разбутват червата като вадят бебето. Пък ако не прокървиш, те бърникат отдолу и било болезнено. Таман ми бяха сменили кървавия лигнин и се метна докотрът на визитация. Вика- ми кръв няма, ама санитарката таман влиза след него. Викам-аааа, тя го видя, че е кървав, моля ви се. hahaha Та се разминах с тази процедура.
Веселото, Саното всички го хвалят. И аз ще купувам него, но е рано за пране още. И омекотител ще взема. Аз обичам да ми мирише, а и водата ни е твърда.
Лече-Буболече, първото ако на бебето се казва мекониум и е черно-зеленикаво. Таман такова трябва да си е.
Amelly, много добре си спомням как боли, защото бях много изненадана от болката. Никой не ми беше казал, че е такава ужасна. Хем раждах дълго и болезнено големия. Там имаше почивки м/у контракциите. Тук-хич. Mr. Green Сега вече си знам и ще си искам обезболяващите. Няма да се правя на героиня.

# 689
Лече-Буболече, първият ден само ти слагат обезболяващи, после няма. Антибиотик венозно ти вливат, но сигурно не пречи. Трябва да се движиш много, въпреки болката и до няколко дни си пушка. А, и да прокървиш отдолу самостоятелно и да идеш по голяма нужда и да пръцнеш. Ей, ква радост беше тва пръцкане.  hahaha hahaha hahaha Ама не можеш да се смееш и да кашляш и кихаш, че става страшно. Забавно е много в общи линии.

АХАХАХАХАХ, да, първо те преследват акушерките с "Пръцна ли? Пръцна ли?", после те погват с "Ака ли? Ака ли?", докато не се похвалиш и с тия "постижения"  Joy  А като сменят смените си обясняват една на друга коя е пръцкала, коя е акала и прочие Simple Smile)))

rotfImbo rotfImbo rotfImbo
Научих нещо и аз

Получих си повивалника, много е хубав - като нов е. Много съм доволна.

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 18:57 от tania_tsvetanova

Общи условия

Активация на акаунт