Отговори
# 660
  • Пловдив
здравейтееее...
да ви кажа...жената от магазина тази сутрин звънна на ММ на тел-а да ходим да си взема моя телефон   Laughing
Голям съм цирк. Добра жена излезе Simple Smile
Лече-Буболече Дивана се казва ПРИНЦЕС лилав+бяла кожа. Ама е 1-вия...защото има принцес 2, но е с друга дамаска. Та така...
Днес много лошо временцето тук, ама аз нямаше как да не пусна вече една пералня. Пуснах я и си я прострях. Дано тея дни да изсъхнат дрехите  newsm78
Ходихме с ММ пихме 2 пъти кафе, обядвахме, обикаляхме улиците на града и се прибрахме малко да пойграем на игрите на компа. Оххх колко е хубаво да си бременна и да се чудиш какво да правиш, какво да ядеш и къде да харчиш пари  Joy
Пиете ли още витамини?? Аз оня ден свърших огестана, ама днес минахме и си купих нов без АГ-то да ми е казал нищо. Предполагам, че няма проблем ако се пие без пауза. Все пак ще го питам сега в понеделник.
А има ли мами, който пият и по 4 таблетки магнерот. Имам дни, в който като ме стегне вечер много корема и си изпивам 4-та таблетка и лягам. Дано не навреди тоя магнерот нещо на беболина.
Охх като говорихте за чайчета, аз напоследък много налитам на мед. Всичко с мед ми е супер яко Simple Smile Та изчезвам да си направя едно билково чайче с мноооого мед

# 661
Локресия, мисля че няма как Магнерота да ти навреди. Аз от сумати месеци пия по 6 на ден. Не , че имат някакъв особен ефект, но доки така каза  Thinking

# 662
Здравейте момичета.
Искам да ви се оплача ,почти цял ден ми е свито коремчето , защото удари гръм някъде при нас и двата ни телевизора изгоряха ,а и двата са нови и скъпи.Направо съм в пълен ужас, защото в този момент ни трябват пари, а се отвориха нови разходи.  #2gunfire
Йоана аз съм решила да раждам в Черноморска. Моята лекарка там практикува , а и болницата е нова и разполага с всякаква апаратура.Май месец лежах 3 дена там и съм много доволна от условията и вниманието на персонала.Там таксата за нормално раждане е 300лв , а секцио мисля ,че е 700лв.

# 663
lokresiq аз магнерот пия 3*2 на ден, АГ-то каза че не вреди. Витаминия пия многооооооо

silvi26 много неприятно, но здраве да е

# 664
Здравейте и от мен  Hug
Изчетох ви  Rolling Eyes
Сутринта рано-рано излязох, че ми вземаха кръв и урина
Дано е наред всичко  Praynig
И после като съм заспалаааа  Mr. Green
Събудих се от дъжда, плисна отведнъж и умокри всичко, че навсякъде отворено
Много ми е мързеливо, ще си пусна някое филмче
 Flutter
Аз съм много надъхана да си храня сама бебо, дано имам кърма и успея да се справя
Иначе тая коластра ми тече от около 20-та седмица
Капчици са, но мокрят нощницата, сега в момента ми тече само от едната гърда , като легна на ляво и почва, а от другата- нищо  newsm78

# 665
Здравейте момичета.
Искам да ви се оплача ,почти цял ден ми е свито коремчето , защото удари гръм някъде при нас и двата ни телевизора изгоряха ,а и двата са нови и скъпи.Направо съм в пълен ужас, защото в този момент ни трябват пари, а се отвориха нови разходи.  #2gunfire
Йоана аз съм решила да раждам в Черноморска. Моята лекарка там практикува , а и болницата е нова и разполага с всякаква апаратура.Май месец лежах 3 дена там и съм много доволна от условията и вниманието на персонала.Там таксата за нормално раждане е 300лв , а секцио мисля ,че е 700лв.
Супер, запомням я и да се надяваме, че няма да се налага. Мерси много.

# 666
Чаят от листа от малина предизвиква контракции и се ползва за да стимулира началото на раждането! Не се препоръчва изобщо използването му преди 36та седмица, аз лично почнах да го ползвам 39та седмица, когато нямах никакви признаци за раждане и родих точно на термин. Ето малко по въпроса за естествените стимуланти за предизвикване на раждане: http://www.moetodete.bg/rajdane/alternativni-metodi-za-predizvik … na-rajdaneto.html

39та седмица почнах да пия също арника. Не знам кое от двете помогна, но родих много лесно за по-малко от 6часа след първата контракция, като реално в началото бяха по 3-4 контракции на час.

За пране ползвам Сано максима гел сенситив или био. Изпира много добре, минах през всички други бебешки марки, но този е в пъти по-добър.

Кърмата тръгва веднага след раждането в повечето случаи  Peace Аз щях да направя мастит по-малко от 24 часа след раждането.

# 667
Амели, абе явно си е и индивидуална работата със слизането. Но е абсолютно вярно това, че като излезе бебето и се задействат хормоните. Някъде бях чела, че всъщност процесът се задейства с излизането на плацентата (при нормалното раждане нали и нея трябва да родиш след бебето). Явно моите хормони по-бавно загряват  hahaha Абе то всичко е взаимосвързано, даже моята докторица ме караше да кърмя без да имам мляко и за да се отделя окситоцин, които да контрахира матката по-бързо. 
А като споменаваш за гърдите - моите не са се уголемявали, не са променяли форма, но ей така както казваш от време на време стават на камък за по 1- 2 дена и направо си ме наболяват. Даже точно сега съм в такъв период. Може би се подготвят нещо ли.. не знам... Аз нали доскоро си кърмех какво толкова има да се подготвят  newsm78

Шамс, тая твойта шийка тъкмо се беше укротила и сега ново двайсет. Дръж фронта. Стискаме палци да се е разминало всичко.  Praynig

Малинка, ние говорим за слизане на кърмата след секцио, там е малко по-различно положението Simple Smile

# 668
lokresia,браво на жената , има и свестни хора още останали  Simple Smile
Магнезий пих в началото на бремеността поле спрях. Когато ми се появиха болезнените контракции и отидох на извънреден преглед в МД при дежурен лекар ( на смяна беше д-р Георгиева ) ми беше изписан отново 3 х 2 и но шпа 3 х 1 . След няколко дни на редовната ми консултация , моят АГ ми каза постепенно да ги намалявам до пълно спиране . Та се получава , че имало период в който съм била на 3000 мг магнезий на ден  Rolling Eyes  
Ох , отивам да взема малката , че тъкмо малко поутихна ...дано не ни завали по пътя  Crazy

# 669
Има една марка прах за пране с Ф ама не съм чувала отзиви иначе и аз бях се насочила да купувам сано, ама ще се разровя още малко Whistling
Шамс, никви болници Stop за къде си се разбързала, почивай си повече Hug

# 670
Луда работа са тея хормони Simple Smile Аз пък помня вече след раждането, вкъщи си бяхме - като ревнеше бебето и кърмата тръгваше, много смешно, все едно че гърдите ми чуваха и почваха  Mr. Green

# 671
  • Варна
Голямо четене му ударих  Shocked ,но тия дни все в движение и нямах никакво време.Вече се подготвяме интензивно за Дребо .Pampers,купихме основните неща за детския кът в стил на любимия ти Мечо Пух  hahaha .Като е готово всичко,ще снимам.С голям кеф се занимавам с тия неща Heart Eyes Heart Eyes

Днес бях на преглед-бебчо е добре,вече е килограм .Само дето АГ ме мъмри  за килограмите отново  Close .Много били(12).

So Amazing,ЧРД на мъжа ти !Много да те слуша  Simple Smile

RAQSVETLINA,честит празник на патерица и на теб!  bouquet

Lemon,аз също щях да идвам на 12-ти в АГ,но не успях да съчетая нещата.Разочарова ме  това,което пишеш Sad .Ще раждам там и хич не ми допада за 3-те дена без ситния ...,но пък много си държа на лекаря.

Коластра не съм хващала да тече,но от 2 месеца може би си имам жълтеникави корички.Доста са ми загрубели зърната и са леко нацепени,та  ще си взема крем да мажа,за да може да поомекне кожата.

Шамс,забраняваме ти да правиш походи до спешното преди термин!!! Hug

_Petia_,ти магнезий не пиеш ли ?Аз от него съм повече от редовна в тоалетната.

Мая 191,миналият месец слагах Гинопеварил.Не се притеснявай,много бързо ще ти изтрепе гадините  Peace

Malina 07,и аз попаднах на такава информация и спрях да пия чая от малини за всеки случай.

# 672
  • До морето :)
Влизам да пиша до където съм чела:

ioana, аз съм пристрастна към МБАЛ Бургас. В Темата на Августките обаче пишат повече бургазлийки. Но колкото човека да питаш, толкова мнения ще чуеш. МБАЛ е държавната болница, там е безплатно. Другите 2 болници - Дева Мария и Черноморска са частните. Там колкото и да работят по ЗК престоя пак си го плащаш, както и раждането, щом не си от Бургас. Но където и да отидеш, ще ти обърнат внимание, сигурна съм. Даже повече, като че ли, препоръчвам Черноморска пред Дева Мария. По-нова е и се стараят още да пазят едно високо ниво.
(сега прочетох - 3 мнения за Бургас, и трите различни. Дано не ти се налага)

За секциото и кърменето - не знам как е (дано и не разбирам), но след секцио не си ли тъпкан с обезболяващи и други медикаменти, които така или иначе пречат при кърменето?  newsm78

sealover, аз действам с омекотител. Разтварям във вода малко омекотител и минавам шкафовете с него за по-бързо обезмирисване.

Шамс, повече никакви болници до термин.  Naughty

Lulu, и аз вече усещам да ми тежи. Елена, като че ли, не ми тежеше толкова. А сега съм по-слаба от тогава. Ама сега и имам повече работа и движение, и всичко. Няма време за лежане.

Петя, все ще има още свободни хотели. Дано намериш каквото ти допада.

Локресия, мерси. Аз си бях харесала Катрин. Затова питам.  Hug Радвам се, че си намерила телефона.

Силви, не са ли в гаранция? А от ЕВН няма ли да ви обещетят по някакъв начин? Дано се намери решение.

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 17:28 от Лече-Буболече

# 673
За слизането на кърма след секцио си е май строго индивидуално, зависи явно дали организма е бил настроен за раждане. Моите две най-близки приятелки родиха секцио и на следващия ден си кърмеха. При всички положения 3 дни да ти вземат бебето за да го тъпчат с АМ точно в първите часове от живота му ми се струва някакъв абсурд  newsm78 То дори да няма кърма слагането на бебето на гърда стимулира по-бързото протичане.

След 4 дни гледане на малката вече съм -1кг  Shocked или общо +5 от началото на бременността.
Ако някой има проблеми с килограмите предлагам за почасово гледане див звяр 3 годишен - върви с тест за издържливост на нервите и пакетче валерианчета  Mr. Green

# 674
g_12_09, честит ти отпускарски период!

Нашата количка ще я изпера. От химическото ми отказаха. Сестра ми обаче пере нейната на автомивка и ще последвам примера й.

LemOn, отговорът на акушерката за храненето е повече от абсурден. Не съм се засилила натам, но много се изненадах...Планирам раждането да е в ОБ с избор на екип. Знам, че условията не са много добри, но лекарят, на когото имам пълно доверие изражда там, а за мен това е по-важно.

Шамс, палчета от мен Hug на колко време станаха контракциите ти преди да се обадиш в спешното?

hahaha
 Иначе коластра да искате  hahaha Гушна ли мъжа за повече от 5мин и потича  newsm78 Аз си знам , че той е другото бебе, ама ...!

Общи условия

Активация на акаунт