Отговори
# 405
Здравейте мами  Hug

Танче, много тъжно. Разсейвай се с нещо доколкото можеш, излизай повече. Не се преживява лесно загуба на обичано същество.  Hug

Аз нещо вчера и днес съм много апатична  Tired Вчера бяхме доста време навън, днес също - успяхме да се приберем преди бурята.

За термометрите - и обикновен дигитален върши работа. И без това при бебетата най-точно се измерва в дупето. Ползвам си този метод и не съм изпитвала нужда от друг. Ако сте по-скоро склонни да не взимате, спокойно може да пропуснете бибата-термометър.

Слипинг бюти, малко ти беше ти да си болна, та сега и Лори. Лекувайте се и да се похвалиш с добри новини!  Hug

Радвам се за добрите новини около бъдещите баби.

Толкова от мен засега, апатията ми е бездънна....

# 406
Момичета, като гледам доста от вас имат проблем със съня. Най-вероятно това е типично за този етап от бременността, защото на последния преглед доки ме пита спя ли добре. Аз поне съм благодарна, че за сега поне с това неудобство не съм се сблъскала  #Shocked

Днес от сутринта се опитвам да  newsm79 newsm28 newsm75 ама го карам на почивки, че да не си давам много зов наведнъж.

-Petia- , аз имам няколко приятелки, които родиха в Селена и всички са с много добри впечатления. Дай Боже всичко да е наред и всички да имаме леко раждане и здрави бебенца  newsm17

Също, като Pampers и аз за сега не мога да си харесам чаршафи. Някои са ми прекалено шарени, някои са ми грубички, ама си мисля, че рано или късно все ще попадна на нещо, което хем да ми хареса, хем да е с добро качество.
За нашия матрак в спалнята от Аико си бях взела протектор, от който останах много доволна и след това си взех още един. Много е качествен - отдолу е непромокаем, а отгоре покритието му е  памучно. Ако за бебешката кошара не намеря нещо, което да ми хване окото, ще взема същия протектор от Аико и ще го дам на шивачка да го реже и да ми направи 2-3 бройки за матрачето.

silvi26 , аз от самото начало на бременността съм все с някакви болки. Първо пих НоШпа, а сега прахчета Магнезий. Общо взето си лежа, не се натоварвам много, не правя дълги разходки и така.

От цяла България, май само на морето е зелен код, иначе като ви чета навсякъде има дъждове и бури.  umbrella Вече ви бях писала, че доки ми забрани да влизам в морето и ми каза, че мога само да си ''кисна'' краката, така че идвайте, за да си ги "киснем" заедно   grinning039

# 407
Хайде и аз цоп в темата  Mr. Green
Здравейте, мами и коремчета   bouquet
Реших и аз да се включа в темата, ако приемате нови членове, разбира се  Wink
Най-накрая реших и аз да се включа, както и да си сложа линийка, понеже имаше проблем с бебчо, но вече всичко е наред. Такааа, термина ми е на 25.09 и казаха, че ще е момиче  Heart Eyes Надявам се всичко да е наред и да мине гладко, както за мен, така и за всички бебе чакащи  Hug
Виждам, че обсъждате ремонти, покупки, термометри и т.н. Ние сме в стара къща и плаче за онсовен ремонт, всичко е толкова зле..... обаче сега нямаме тази възможност, та решихме сега да вземем някакви евтини тапети, колкото да освежим спалнята и кнауф, за да оправим тавана, защото е много напукан. Къщата е гредорет и от горе също са с малко дете, кофти е спрямо шум и това, че като ходят дори всичко играе, но..... нямаме избор за сега. По принцип чакам да ми изплатят пари от лихвоточки, но като гледам как вървят нещата ще почакам още поне 1г. в най-добрият случай, ако не и 2г. Та тогава ще правим основен ремонт. За сега само леко освежаване колккото да се подготвим за бебчо. Иначе банята е в най-окаяно положение, на тапети и почти всички тръби се виждат. Лошото е, че нашите не са правили р-нт сигурно от 30-40г. та всичко е за смяна, ел. инсталация, ВиК, дограма... всичко. Добре, че поне мъжът ми е работил в строителството и поне от майстор ще спестим. Също така сме много хора и общо взето всеки си има стая, ние ще сме 4-ма в 1 стая и то преходна към хола, в който спи баща ми. Понеже вратата е със стъкла, мисля да сложа едно фолио, като ставам през нощта за бебчо да не му свети в очите, на баща ми де  ooooh! Също така съм в чуденка, понеже малкия спи при нас на леглото, дали да вземем отделно легло за него и кошара за бебка или едно двуетажно легло направо, като от долу да е с решетка, която после да се маха и от кошара да си става легло. Нашата спалня също е за смяна и се чудя какво да взема, че да има добра подредба в стаята. Ще се радвам за съвети от други мами, които вече имат 1 дете и имат някакъв опит, кое е по-удачно. Иначе, още нищо не сме купували, смятам да е в последния момент. От малкия всичко раздадох и сега ще взимам всичко на ново. Също така, една приятелка ми донесе малко дрешки и ще ми носи преносима кошарка. Другото ще си го взема лека-полека. Колички гледам в продавалника и мисля да си взема 2 или 3 в 1. Колкото до термометрите, аз на малкия му мерих Т с дигитален под мишничката и нямам наблюдение с другите как е  Simple Smile Общо взето ми е такава каша, даже мога да кажа, че се чувствам по-объркана от колкото с първата бременност, дори сега ме е страх повече. Кое, как, какво..... най-много искам да направим ремонт, ама ... пусти му пари, та ще чакаме. Ами това е за сега, съжалявам за ужасно дългият пост, ама аз да си кажа всичко и то..... стана ферман  Blush

# 408
Здравейте мами и от мен.
Днес голямо обикаляне имах-за болничния,до офиса и още една-две задачки.Забелязах,че и мен така ме позаболя от дългото ходене както описвате и сега ще почивам.
Тзи сутрин малкия бебок не ме риташе въобще,както всяка сутрин през последно време,малко се шашнах.Но забелязах,че въобще не му хареса на малкия калпазанин да се вози в трамвай,тогава доста добре напомни за себе си а пък аз се поуспокоих.
По повод прегледите знам,че в 8 месец са на 2 седмици,а в 9 месец всяка седмица за тонове.Но все пак си зависи от това кой ви следи.
Исках да си споделя,че покрай вас доста полезна информация получих докато ви чета.Бях ви казала,че съм от суеверните и все още нищо не съм купувала.Около нас всички са ни приготвили по нещо,но още нищо не сме виждали.Мисля от следващия месец като дойде финансовата инжекция да започваме.Благодарение на вас имам по-ясна представа какво ще е нужно и какво не. newsm10 и така се чувствам малко по-уверена smile3523.

Въпросче-Някой чувал ли е отзиви за сравнително новата София Мед?Моето АГ работи с тях и с клиниката на Мазнейкова.Лежала съм при Мазнейкова,но мислех да се насоча към София Мед.

Стискам палци на всички мамита,които са на преглед

Желая ви прекрасен и усмихнат ден

# 409
.::Перличка::. добре дошла! И аз чакам да ми изплатят пари от лихвоточки от 2009 год. и не се знае кога и дали ще ми ги изплатят.

# 410
.::Перличка::. добре дошла! И аз чакам да ми изплатят пари от лихвоточки от 2009 год. и не се знае кога и дали ще ми ги изплатят.

Ами в Пловдив са стигнали до 2010г. аз съм края на 2011г.  Tired Много ги бавят и ме е яд, че медиите нищо не питат и казват по въпроса. Много е изнервящо да се чака по 1-2г. за тези пари, а и не е честно предвид колко години са ползвали на хората парите, също и абсурдните закони и такси, които постоянно мислят и усложняват процеса  #Cussing out

Ти като си 2009г. може до края на годината да ти ги изплатят, ако знаеш и до къде са стигнали  Hug

# 411
Аз чакам пари от общината в Добрич и явно там по-бавно стават нещата. Все пак не е Пловдив

# 412
Забрвих да споделя лични много добри впечатления от протектор и капитонирано одеалце на Setex. Качеството им е перфектно и на добра цена.

# 413
Аз чакам пари от общината в Добрич и явно там по-бавно стават нещата. Все пак не е Пловдив

Звъни в общината, би трябвало да ти кажат до къде са стигнали Wink Извинявам се за спама.
Аз пък забравих да се оплача, че изобщо не мога да спя вечер. Корема много ми тежи, много се задъхвам и не мога да се разхождам по много. Вечер като легна и направо ми идва да хвърлям къчове с краката, толкова нервно ми става. Колкото до качването и аз съм +15 от началото. Доки ми препоръча да мина малко на диета, да ям по-чести и по-малко, основно пресни зеленчуци, да сведа хляба, сладкото и плодовете до минимум,а газирано направо ми е забранено, ама.....  Whistling

# 414
Tanishte,  Cry Нашият падна преди време и оттогава ми се обръща коремът като го видя, че пак излиза върху климатика. Лятото в ръцете ми пък умря едно котенце... Знам колко е... Имаш много прегръдки от мен, каквото и да кажа ще е тъпо.

# 415
  • София
Перличка, добре дошла!
Не смятам, че легло на два етажа ще е най-удачното ложе за едно бебе, каквото и да му слагаш няма как да осигуриш сигурността на бебешко легло. Щом ще ти дават кошара, нека си спи в нея, купете само хубав матрак и кревата на бебето е решен. За другото детенце - друго легло. Относно ремонтите - какво да ти кажа, когато може - тогава. Те бабите ни едно време все ремонти са правили за бъдещите наследници. А къща ли е, все ще изкача по нещо. Единственото, което бих те посъветвала е вместо тапети да боядисате. Така поне ще хигиенизирате малко от малко, за разлика от тапетите, с които само ще затворите всичко що се е насадило да живурка там през последните 30-40г. Те парите никога не стигат, ама вече сте отгледали едно дете, защо си се сдухала точно сега?

За СофияМед имам много добри отзиви вече от две септемрийки, виж за Мазнейкова не мога да се изкажа.

# 416
Ами аз с 1-вото дете не съм живяла тук. Бяхме в Хисаря по време на бременността и около 5-6 месеца след раждането и после в София. Не знам и аз защо съм се сдухала,ама тея дни ми е едно... много депресантско. Иска ми се да имаме възможност да стегнем къщата, даже в банята като влезна и .... лошо ми става. Решихме тапети, защото ще стане по-бързо, за латекса ще трябва измазване и повече работа, шпакловки, изправяне на стени и т.н. и си мислех, че е по-добре сега само едно леко освежаване, защото пък като изплатят парите или ако изскочи друг вариант за кредит, ще правим основен р-нт. Трябва да се кърти за смяна на ел. инсталацията и дограмата и за да не става двойна работа.... за това го реших с тапети. Знам ли и аз кое е по-удачно. Колкото до двуетажното легло, имах предвид, че долния етаж си е пак кошара и после си се маха решетката и си става легло. Идеята ми е да се вместя в парите и пространството, защото освен 2 легла ще трябва легло и за нас, гардероби, шкаф за бебешките дрехи, малкия ми е на 5г. и нали почват и предучилищна, после ще трябва и бюро да побера, та от тази гледна точка. От друга пък бебето като се буди, сигурно и малкия ще се буди с него.... Оф, нз и аз  ooooh!

# 417
  • София
Перличка, сега и да го мислиш най-много да си докараш нещо неприятно. Гледай ти и семейството ти да сте добре, грижи се за бебенцето, другото ще се нареди рано или късно. Иначе за освежаването аз продължавам да твърдя, че с боя ще е по-добре, но това вие си решавате. А те за тапети стените пак трябва да са равни.

# 418
Перличка, добре дошла  bouquet
Според мен проблема с пространството ти е голям, ама двуетажното легло не ти е решение, казвам го с идеята че със сестра ми сме спали така и е страшна работа Naughty най-добре бебето в преносимата кошара, малкия при вас да си остане, един гардероб голям с чекмеджета отдолу като скрин и тва е newsm78 то като е една стая върви го мисли кво да е

Аз пък седразня на "зълвата" супер ревнува, че ще иамме бебе направо избягва темата и майка й като каже , че ще си идва септември заради бебето и откача, пък те живеят двете и кво я бърка незнам Confused Оф ще ме умори тоя народ Crossing Arms

# 419
  • До морето :)
Tanishte, много неприятно. Прегръщам те силно.

Перличка, добре дошла.  Hug

Аз сутринта му дръпнах един хубав рев. Тази Калина не ще и не ще пак да рита. Как ли не лягах, какво ли не правих - няма никой. Рееееееееев. Разгеле, по едно време се обади доста силно и след това не е спряла да ме побутва. Голям мързел ще е, като майка си.  Whistling И хем знам, че съм с предна плацента, да не се тормозя толкова, ама на.  Crossing Arms Няма си работа и ще побърква майка си от сега. Хайде, ние излизаме с Елена.

Общи условия

Активация на акаунт