С какво ви дразнят свекървите- 25

• 57 253
  • 783
  •   1
Отговори
# 45
В отношенията между двама души трети нетрябва да се меси. Нито за добро, нито за зло! Иначе третия ще бъде виновен при всякакъв развой на нещата!

# 46
  • София
В отношенията между двама души трети нетрябва да се меси. Нито за добро, нито за зло! Иначе третия ще бъде виновен при всякакъв развой на нещата!

Е то на тази логика термина "приятелски съвет" няма смисъл. Разбира се има разлика между намеса и вмешателство  Mr. Green

# 47
Съвет за всичко, но не и за взаимоотношенията. Освен ако съветът не е изрично пожелан.

# 48
При мен пък е обратното - като свекърва е най-добрата свекърва на света. Както и свекърът ми. Перфектни са ни отношенията. Имаме си разговор, уважават ме /както и аз тях/, никога за нищо не сме се карали, не сме си казвали нещо, от което после да остане горчив вкус в устата. Образовани, умни и забавни хора са, за компания са екстра. Ама, пусто, това тяхно отношение към внуците ме втрещява. По-скоро липса на отношение.
Ама ги приемам такива, каквито са. Има хора, които не са детишори /не умеят и не обичат да контактуват с деца/. Но се оказа, че е така само за децата на сина им /нашите две общи и неговата дъщеря от предишен брак/. Откакто миналата година дъщеря им роди, и двамата са денонощно около бебето, то не е радост, то не е  чудо.
Признавам си честно - ревнувам! И може би тази ревност е посдилена от факта, че ги харесвам. Ако имахме конфликти, сигурно нямаше така да ме заболи от разликата в отношението към внуците.

Тук има голямо разминаване. В отношнията със сина и снахата да са перфектни, а с децата на родния си син да са студени и дистанцирани. Нямам обяснение. Значи има нещо гнило в Дания. Или е фалшиво отношението им към вас, или таят някаква обида и понеже не знаят как да ви го кажат, го връщат чрез децата. Не знам. Много неестествено и много нетипично положение. 

# 49

И само защото третият ще е виновен, да оставим да се вихрят побойници, пияници и комарджии?
Или снахата да е кварталната шафрантия и аз смирено да си мълча пред сина?
Да ми се хване с някой женен и аз да се правя, че е окей?
Нямам как да стане. Пък нека греша, нека съм виновна, каквато ще да съм.
Просто няма как да стоя и гледам от страни. Може и нищо да не постигна на края, но не мога
да съм безучастна, щом става въпрос за племенниците ми или живот и здраве бъдещето ми дете.

# 50
Той ако е кьорав и не вижда, няма как да му оправиш зрението.

# 51
  • Fort Worth, TX
Обикновено се включвам, за да критикувам снахите, но след това , което прочетох, нямам думи! Чак не ми се вярва да има такива баби и дядовци! В моето обкръжение няма такива. Явно вие сте попаднали на странни екземпляри. Дори  и да са  ядосани или обидени за някакво  прегрешение към тях, децата не са средство за отмъщение.
Има, има и още кака.Обаче тях ако ги питаш са най-идеалните и най-добрите.
Биби, като прочетох ме обля за теб голям яд.

# 52
Боже,Боже...като чета за Вашите свекърви моята ми се струва направо цвете....не,че не ме дразни милата тя.Вика;ти потомство на сина ми няма ли да дадеш?

# 53
  • Пловдив
Вика;ти потомство на сина ми няма ли да дадеш?

Определено е грубо и недодялано.Ако й обясните ситуацията,може да спре с тъпите въпроси.

# 54
Ако има проблем наистина защо не го споделите ?

# 55
То проблем,че имаме...имаме,но нямам никакво намерение да споделям с нея.Просто тотално я игнорирам и я поздравявам "служебно"....ММ ми е казал да не се разправям с нея и да не и обръщам никакво внимание,даде ми съвет всеки път като ме заговори само да се усмихвам и да казвам колко сме добре.Казвам Ви-действа безотказно.
В края на тази седмица ще правим ЗЕТ трансфер и аз съм убедена,че всичко ще се нареди както трябва...усмихвайте се и не им обръщайте внимание Simple Smile

# 56
Моята е супер и почти всичко бих и споделила ,защото знам че ще разбере и ще направи всичко за да помогне ако може.
Хайде дано всичко е наред и се зарадвате с милото с "потомство"  Hug

# 57
  • Варна
Ей това си е супер готина тема Peace
Толкова са различни хората и емоциите които ги водят, че е трудно да бъдат класифицирани. Затова е трудно и да намерим верния път в отношенията с тях.
По мое мнение най-големите сблъсъци идват, когато се намеси материалното. Има ли въпрос за пари, имоти и др. такива не можеш да познаеш кои са тези хора с които до вчера си бил толкова близък а изведнъж стават най-лютите ти врагове! И за какво? Сякаш някой нещо ще си занесе на оня свят! ooooh!
Друдият момент е чувството за собственост към любимото дете или брат/сестра, което прераства в чиста проба ревност!

# 58

Признавам си честно - ревнувам! И може би тази ревност е посдилена от факта, че ги харесвам. Ако имахме конфликти, сигурно нямаше така да ме заболи от разликата в отношението към внуците.
И при мен е така.

# 59
  • Бургас
Моето свеки нещо не слуша. Слагаме й да яде, обаче тя не иска. И не е защото няма апетит - всичко си изяжда. Просто стои и гледа чинията и не яде. При което трябва да я храня като малко дете, за да може да й дам хапчетата. А иначе онзи ден се хранеше сама. Постоянно й правя забележка да не стои със скръстени крака, защото си натоварва коляното /има проблеми с колената/ и 15 пъти й казвам да си свали крака, докато накрая не й сваля единия крак от другия сама. А иначе разбира като й се говори, и тя самата говори, чете, дори ми отговори на въпроса "Кога е основана бълг.държава"  Laughing Не разбирам защо се държи така. Не искам да я съдя, защото  преживя много, но ако продължава да се инати така като малко дете, не знам какво да я правя  Tired

Общи условия

Активация на акаунт