Ще заговори ли София на мьеко?

• 99 566
  • 1 987
  •   1
Отговори
# 825
Доброто самочувствие не зависи от това какви са били родители,стринки,баби и къде са живели.
То е вътрешно усещане,както и щастието-ако го имаш,не го виждаш,защото е в очите ти(къде го бях чела?) .
Може,например,както нерядко се случва,да си от добро семейство,с пари,но по някаква причина да си станал или наркоман, или нещо друго от тоя род...

Виж ся, като цяло си права, но всичкото това отива по дяволите ако евентуално се окажеш, че си тъгъдък  Laughing

Котьо, два гларуса море не правят бе пиле, кога ви замирише на море тогава вече можете да се гордеете  Joy

# 826
  • София
...форумист... Wink Софиянци, не се оплаквайте, това е само началото, след селяните и чужденците-селяни, идват извънземните! Grinning /За тези, дето немат вътрешно усещане за щастие и чувство за хумор пояснявам, че това е шега./ Simple Smile

Ааа, ще дойдат, ще дойдат... аз го приемам за чиста монета!  Grinning

# 827
2. Не сте никакви софиянци

Много обичам да отговарям на следните въпроси.
Откъде си; а майка ти и баща ти откъде са; а баба ти и дядо ти; аааа, щом баба ти не е от София и ти не си!
А откъде съм тогава? 
Е и от София не си.
Ако някой знае какво е редно да отговарям, да каже плс  Simple Smile

извинявам се че изкопах този пост от няколко страници, но си мисля че такива вьпроси задават само новите Софиянци  Wink

# 828
  • на брега на морето
Котьо, два гларуса море не правят бе пиле, кога ви замирише на море тогава вече можете да се гордеете  Joy

Не правят, не правят, ама са си морски полъх Grinning.
Я ми ела да те заведа в планината да чуеш как свисти вятъра в клоните на елите, да легнеш на полянката върху нападали елхови иглички, да ти замирише на борова смола. Grinning

# 829
темата зави налево ... : ))

# 830
  • Пловдив
А 5 гларуса правят ли море? Само ми врякат наоколо пущините, но пък от агенция „Спорт и отдих” много я чистят тая гребна, та не ми е замирисало на водорасли.
Извънземните пак ли - „за сега в София, скоро и в други градове”? Ееееей мноу са наални тва софиянците начи. Laughing

# 831
  • с/у ОколоМръсТното
Да мьека, да шъшка, да стене ако трябва...
Само да не псува и да не върти грозни комбинации от 3 пръста.

# 832
Обаче и курортистите в Бг са подложени на шум и тормоз. Ремонти, чукане, тракане точно в сезона. Започват рано сутрин и продължават до късно вечер. Така беше и на морето и във Велинград.

Навсякъде по морските курорти има забрана за строителство, която действа от 1-15 май до 1-15 септември. Различните общини фиксират различно срока, но горе-долу е така. Ето ги заповедите за Варна, Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена и други. Даже са до 1 октомври тази година.

http://www.varna.bg/bg/articles/67/

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 11:22 от Анонимен

# 833
.

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 11:35 от Katrine

# 834
Не съм визирала теб изобщо.

Добре е, че следите кой ви е разбрал и кой не е, но съществува и вероятността и вие да не сте разбрали. Не че нещо...

# 835
Не съм визирала теб изобщо.

Добре е, че следите кой ви е разбрал и кой не е, но съществува и вероятността и вие да не сте разбрали. Не че нещо...
Извини ме тогава Hug, понеже написа "над мен" и в следствие на необичайната ме споходила лигня, предположих че визираш мен.

Пак съм недоразбрала. Тези ситуации започват странно да ми да зачестяват.  Crazy

# 836
  • София
...форумист... Wink Софиянци, не се оплаквайте, това е само началото, след селяните и чужденците-селяни, идват извънземните! Grinning /За тези, дето немат вътрешно усещане за щастие и чувство за хумор пояснявам, че това е шега./ Simple Smile

Пънки, те извънземните вече додоха... колкото и вътрешно щастие и чувство за хумор да имаш, в един момент почваш да се чувстваш ужасно самотен и неразбран, когато установиш, че хората около теб масово са от друг вид - говорят различен език (най-дребната грижа), имат различен кодекс за поведение, облекло, прилагат силно различни морални норми... и в един момент, ти почваш да се чувстваш извънземен.

аз напоследък често се чувствам така в родния си град и родния си квартал.

а зелник е баница с точени на ръка кори от тесто с мая и плънка от всичко зелено и ядливо - спанак, лапад, лобода - но никога със зеле Simple Smile (това е самоковската версия)

# 837
Мислех си, че всички знаят какво е тъгъдък  hahaha
Ние зелник си нямаме, имаме лучник.Точи се тесто, но не прилича на кори, защото е доста по-дебело.Наслагват се пластове с плънка.Беше ми любимо ядене в детските години.Прабаба понякога слагаше и картофи вътре.
Имаме си и специфична баница.Нормалната баница рядко се прави. Казва се Бежанска баница, защото е сиропирана, което турците го правят, а в Бежаново имало много турци  Laughing Точат се кори, малко по-дебели.Слага се сирене и се навива или се слага в тава на розички.Като се изпече е много твърдо и сухо и се сиропира. Тази баница я ядях в цялото си детство, проядох "нормална" баница чак в училище.
понякога с купени кори се прави баница-залива се с яйца и сирене и после се поръсва обилно захар отгоре.
Аз не виждам защо да не може да се гордееш с мястото, където си се родил.Тогава защо се гордеем, че сме българи? Поне аз се гордея де.

На мен разпита от къде са родителите ми и констатацията, че аз не съм истинска софиянка, са ми ги правили хора, които не са от София по начало. Аз съм родена тук и в личната ми карта пише София, защо да не съм софиянка, колкото една пловдивчанка е такава, когато си е родена там.
Ако трябва да си гледам родителите и прадедите ще трябва да изреждам доста населени места.

# 838
Вл, аз имам приятел от Русе, чиито дядовци и чичовци са говорили вкъщи на немски и на 'вие' и не е било кой знае какво чудо невиждано навремето.   Тва е положението с РусИ.
Не разбирам само с какво толкова те е впечетлило говоренето вкъщи на немски? Те помежду ли си са разговаряли на немски (въпреки че са били българи) или просто средата е била мултиезична?  Grinning

# 839

Почти навсякъде, бих добавила.А не е като да не съм пътувала из провинцията достатъчно, като наред с това съм живяла и не малко години в София.
Но ,да , независимо дали момичето ще завърши фризьорски техникум или престижна специалност в СУ, след която ще се върне у дома, съгласно патриархалното възпитание се възпитава като домакиня.
Какво да се прави, провинциални са ни ценностите...

За втори път се обръщам директно към тебе в тази тема, да не си помислиш, че е нещо тенденциозно.
Искаш да кажеш, че в провинцията (каквото и да означава това) учат всички момичета и само момичетата да поддържат някаква чистота в дома? Какви патриархални възпитания, какви провинциални ценности?  newsm78

Когато бях студентка ми правеше впечатление,че момичетата от най-малките градчета умеят много повече неща от другите в домакинството.Имаха някакво като че ли вродено умение да си подредят квартирата с вкус, да им е винаги чистичко, спретнато, уютно.Познавах две сестри, които не тръгваха за лекции, ако не избършат праха в квартирата си, ако едната не успее- другата.
По празници, тъй като ми беше далече да пътувам от София до Варна, често гостувах на мои приятелки в различни градчета, невероятен уют и ред съм срещала в домовете им.

Както се вижда, не коментирам гостуванията в домовете на приятели в София- имаше такива и такива, най- общо казано.
И коментарът е само заради въпроса, казвам го, защото често тук се изопачават думите, да не излезе сега- поканили ме на гости, а аз коментирам.

Все пак съм и от по- "зрелите" потребителки тук, може и да са ми прекалено " архаични" впечатленията Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт