Ще заговори ли София на мьеко?

• 99 455
  • 1 987
  •   1
Отговори
# 855
  • на брега на морето
А така! Катрин ме разядоса  Crossing Arms

# 856
Как точно го употребяваш уместно спрямо чуждите деца, които са момичета? Като критика и изискване за определено поведение, което на теб ти е важно, предполагам! Ми, роди си твое момиче, и му го казвай колкото искаш!

Ами да - като критика и по-скоро пожелание по-приемливо поведение. Аз ще си родя мое, много обичам момичета, ако е рекъл бог, ама май е рекъл все пишки да ми праща.

# 857
  • София
Нямаш право да се обръщаш така към чуждото дете. Ето, така се стига до драми по детските площадки! Решила някоя жена, че трябва да възпитава чуждите деца, особено включвайки полов признак като начин на ограничаване. Момиче-момче-марсианче - нямаш право да се отнасяш така! Гледай си твоите деца!

# 858
А така! Катрин ме разядоса  Crossing Arms
Е, защо бе мили Котьо. Simple Smile
"Госпожа", някак го усещам като за по-сериозна, улегнала, вдъхваща респект елегантна дама.

# 859
Споко, бе, ще каже човек, че на твоето съм му казала "момиче си, засрами се"  Laughing

# 860
  • София
Въпросът е принципен, не е до моето! А утре може да се окаже моето. По нашенско е твърде разпространено всеки познат или непознат индивид да се смята за свободен и длъжен да възпитава, критикува, контролира и изисква някакви неща от чуждите деца.

# 861
Ох, ама си киселяк, Андариел!

# 862
  • София
Аз пък разбрах, че момченцата може да излизат с подбран тоалет и обущенца, да си цапат ръцете, да се хилят с отворена уста и да сърбат сладоледа.
От друга страна за домакинска работа и дума не може да става, да не са момичета!

# 863
  • София
Не съм киселяк, а просто никой няма право да си позволява да отправя разни реплики и критики към чуждите деца. Ако има нещо за казване, да се обърне към отговорния възрастен - родител или учител.

# 864
  • София
върнете се на мьекането! не хранете троловете Laughing

# 865
Баща ми е гледан в изключително патриархално семейство.Момичетата там не са се брояли, жената е прислужнуца.
От както се помня той готви и чисти в нас. Той ме е гледал като съм болна.
Дадох пример с другото ми семейство, при което също има някои лоши примери, но като цяло ролите са разпределени добре и никой не се чувства подтиснат и ощетен.Както са се чувствали в семейството на баща ми. И привички на мъжа да чака да му сипят ядене, не го прави автоматично авторитарен, мързел, търтей и господар на жената. Дядо ми може да е чакал да му сипят супа, но беше изключително благ човек и не смееше гък да каже пред майка си, а снаха си(сервиращата) обичаше изключително много.  Не всичко е черно и бяло и като се каже"еди къде си ги възпитават като домакини, по пятриархално" и хайде ужас, сакън да не нарушават женските права и ние у нашо село така не правим, нашите са еманципирани.   

Аз бих направила забележка на чуждо дете ако вреди на мен, на мой близък или на някой беззащитен. Не, че в дългосрочен план ще му се отрази, щом на родителите не им дреме, но поне в конкретната ситуация ще го откажа от вредното поведение.

# 866
  • на брега на морето
Мила Катрин, едно момиче може да се омъжи и на 18-19 години, става госпожа. Млада, но госпожа.  Grinning

# 867
Последно чух "засрамете се, момичета сте" на един детски лагер, където малките мърли не си перяха банските и треньорът добре им се накара. Момчетата си ги перяха обаче до едно Simple Smile То внимаваш да не му втълпиш, че е прислужница, но на 8 години да не може гащите да си изпере, а да ги тика мръсни в пликове, за да ги пере майка й в София, е срамота.
пп: синът ми ако ми донесе един куфар непрани гащи, ще го направя на нищо.

# 868
Мила Катрин, едно момиче може да се омъжи и на 18-19 години, става госпожа. Млада, но госпожа.  Grinning
Котьо, имаш такъв жалостив и умилителен поглед Heart Eyes, че и през ум няма да ми мине да ти противореча. Simple Smile

# 869
То внимаваш да не му втълпиш, че е прислужница, но на 8 години да не може гащите да си изпере, а да ги тика мръсни в пликове, за да ги пере майка й в София, е срамота.
пп: синът ми ако ми донесе един куфар непрани гащи, ще го направя на нищо.

Моето дете не е ходило никога на лагер или нещо подобно, но ако се случи ще му купя десет чифта гащи и ще му кажа да си ги слага в найлонова торбичка преди да ги изхвърли след всяко преобличане. Аз не пера бельо или каквото и да било на ръка, детето ще уча. Няма как да стане. А на треньора, който й каже такова нещо ще му направя деня.

Общи условия

Активация на акаунт