Ще заговори ли София на мьеко?

• 99 632
  • 1 987
  •   1
Отговори
# 600
  • Страната на приказките
Интересно ми е по другите държави дали има такава нетърпимост към столиците и жителите им?  newsm78 Който има наблюдения, нека сподели.

# 601
нетърпимостта все пак е обратна - прочети първия постинг в темата или колко прав бил бай Тишо , че въвел софийско жителство , иначе много мразим комунизма  ...

# 602
да , темата е затова - как прииждат провинциалистите на тълпи , оплескват ''правилния говор'' в столицата и о , ужас !! -тя ще загуби идентичността си !!!

Хаххаха не знаех, че в София се говори правилен български Simple Smile
Освен говорителите по телевизията ( то май вече и там не останаха такива ) има ли кой друг да говори правилен български ?

# 603
Интересно ми е по другите държави дали има такава нетърпимост към столиците и жителите им?  newsm78 Който има наблюдения, нека сподели.

Мисля, че в Санкт Петербург не обичат много московчани. Laughing

# 604
  • София
нетърпимостта все пак е обратна - прочети първия постинг в темата или колко прав бил бай Тишо , че въвел софийско жителство , иначе много мразим комунизма  ...
И какво сега, една потребителка е казала нещо и започваме война срещу цял град, че я и пренасяме в историята като настояваме, че не само днес, но и никога не е произвел нищо читаво. Ей така се случват войните, да знаете.

# 605
ЦУМ беше много определящ. Сега при наличието на МОЛ във всеки град, а скоро и във всяко село, няма причини за войни.

# 606
  • София
ЦУМ беше много определящ. Сега при наличието на МОЛ във всеки град, а скоро и във всяко село, няма причини за войни.
Не вярвам, хората винаги искат нещо от Чужбина или поне от Витошка.

# 607
Интересно ми е по другите държави дали има такава нетърпимост към столиците и жителите им?  newsm78 Който има наблюдения, нека сподели.
аз лично имам нетърпимост към столичани, но по някакво странно стечение най-добрата ми приятелка живее именно там, пък на всичкото отгоре и на централен булевард.щях да я обичам повече ако живееше в Дружба 2 Laughing

# 608
  • София
тук има нещо подобно на нетърпимост, защото по време на соца София беше очевАдно толериран град, презадоволен за сметка на останалата част на България. Моделът "София и всички останали" породи естествен стремеж към софийско жителство, но и изостряне на чувството за несправедливост. Няма как да посееш ветрове и да не пожънеш бури - всяко изкуствено създадено неравенство и фаворизиране то постигат такъв ефект. Не са виновни хората.

# 609
Аз имам нетърпимост към тези, които не търпят София и софиянци. Особено ми бъркат в очите тези, които учат, работят и живеят тук, но същевременно плюят по града и мрънкат ежедневно. В такъв случай препоръчвам връщане по родните места или някой друг град.Не виждам защо плюеш по града и хората, които ти дават хляба.Щом си дошъл тук значи все нещо те привлича.
Когато ходя на почивка или на гости по други населени места не ходя по улиците да плюя обстановката или хората. Не харесвам единствено морските градове, и то заради лични предпочитания.Не си падам по морето, не ме привлича, мирише ми на водорасли.Иначе си има красиви места и готини хора. 
Случвало ми се е да ми изнасят лекция на тема колко сме добре в София, как взимаме космически заплати, как все тук се налива.Което е силно преувеличено, а и не мисля, че аз съм виновна ако има такива неща. Вуйчо ми в забутано село, за да кара трактор взима почти двойна на моята заплата, а работя в офис  Peace
Много обичам София, това ми е родния град и за мен е изключително красив.Мога да се разхождам с дни и да се възхищавам, всеки път намирам някое ново място.Пътувала съм и в чужбина и има много красиви места, както и из България.Но София е най-красива за мен, затова не приемам някой да ми плюе по града, тъй като аз не го правя за други населен места.

# 610
  • В Космоса
Е, какво сега, като живееш в София/Мадан/Каспичан и задължително трябва да ги боготвориш ли? Имам право да се оплаквам от местожителството си колкото си поискам. Защото където и да се установя, винаги ще има плюсове и минуси. Но ще ми се забрани да ги изричам на глас ли?

# 611
  • Варна
Вуйчо ми в забутано село, за да кара трактор взима почти двойна на моята заплата, а работя в офис  Peace

Да караш трактор е по-трудно и има по-малко желаещи от това да работиш в офис.

# 612
Не харесвам единствено морските градове, и то заради лични предпочитания.Не си падам по морето, не ме привлича, мирише ми на водорасли.Иначе си има красиви места и готини хора. 

И аз не ги харесвах заради тълпите. Но когато видях Варна извън сезон, се влюбих. Препоръчвам на несофиянци да не си ходят някой път и да видят София по празници.

# 613
  • Варна
Е, какво сега, като живееш в София/Мадан/Каспичан и задължително трябва да ги боготвориш ли? Имам право да се оплаквам от местожителството си колкото си поискам. Защото където и да се установя, винаги ще има плюсове и минуси. Но ще ми се забрани да ги изричам на глас ли?
Peace
Напоследък само се оплаквам от моя роден град, въпреки, че го обичам!

# 614
Като не харесваш местожителството си се местиш.Познавам доста мрънкачи, на които все им е зле.
аз на празници съм в София. За мен е абсурдно по празници да пътувам за някъде си. Тук ми е домът и семейството, за какво да ходя да празнувам Коледа и Великден на друго място, примерно  Laughing И НГ обичам да си я карам в София, защото ми е най-хубаво и празнично.
А според тези, които са ми опявали за заплатите ни, ние в София каквото и да правим-трудно, не трудно...все по-големи заплати взимаме. И разбира се е абсурд и невъзможно някой на село да взима повече от мен в София. И естествено аз съм виновна за това и трябва да мис е мрънка на мен.

Общи условия

Активация на акаунт