Ще заговори ли София на мьеко?

• 98 817
  • 1 987
  •   1
Отговори
# 1 710
  • София
Ех тези софиянци със самочувствие, само защото са се пръкнали и расли в София.
И каква провинция, какво смятате че в другите големи и по-малки градове са садили домати, докато вие сте ходели на училище!
Не може България да се дели на София и провинция!
Вярно всеки си обича града, но откъдето и да го погледнеш в момента много по-хубави и с "атмосфера" градове са Пловдив, Варна, Бургас, сигурно и други по-малки градове, много повече отколкото София!
В София вече няма "атмосфера", само народ, всякакъв буквално, коли, мръсотия, пренаселване. Обаче ей ме на, седя и си трая за сега, ако можеше еднолично да взема решение, веднага щях да се махна.
Качеството на живот, особено и на децата е силно влошено тук.
Абе по-хубаво от Пловдив няма!  Laughing Майтап, има и други много хубави градове, но за съжаление вече София не е един от тях.
Нямам нищо против кой от къде е, не може да съдиш за човека от града в който роден, ама ми е супер смешно, че някои столичани се мислят за нещо повече  hahaha
Нищо против нямам софиянци, имам против самочувствие на база само месторождение!

# 1 711
  • София
 Красива е София.
След като живеят неофициално почти два милиона е съвсем нормално да е мръсен град.

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 00:07 от Wind .

# 1 712
  • София
Вярно всеки си обича града, но откъдето и да го погледнеш в момента много по-хубави и с "атмосфера" градове са Пловдив, Варна, Бургас, сигурно и други по-малки градове, много повече отколкото София!
В София вече няма "атмосфера", само народ, всякакъв буквално, коли, мръсотия, пренаселване. Обаче ей ме на, седя и си трая за сега, ако можеше еднолично да взема решение, веднага щях да се махна.
Точно това мислят и софиянци, но като го кажат, дигате вой до небесата, че били със самочувствие, от което се чувствате засегнати.
Всеки уикенд бързате да си отидете на спокойствие вкъщи, в чистите градчета, където и през ум не би му минало на някого да метне боклука през прозореца.
Където си мьекате задружно и не ви стърже слуха твърдия говор или екането на тълпите, влошили комфорта ви на живот.
За съжаление, софиянци няма къде да избягат- могат само да се радват, ако града се опразни за ден- два.

# 1 713
Точно това мислят и софиянци, но като го кажат, дигате вой до небесата, че били със самочувствие, от което се чувствате засегнати.
Всеки уикенд бързате да си отидете на спокойствие вкъщи, в чистите градчета, където и през ум не би му минало на някого да метне боклука през прозореца.
Където си мьекате задружно и не ви стърже слуха твърдия говор или екането на тълпите, влошили комфорта ви на живот.
За съжаление, софиянци няма къде да избягат- могат само да се радват, ако града се опразни за ден- два.

София е прекрасна! Simple Smile

# 1 714
  • София
Ей, въртяхте, сукахте, дойде Деси и ви го каза... hahaha

# 1 715
  • София
Неофициално да живееш, малко неопределено звучи в днешно време май. Тук си плащаме данъци, тук работим, тук гледаме децата си, за съжаление пък те софиянчета  Wink
Не си ходим всяка седмица, нито си мякаме, щото и по принцип не мякаме, а говорим твърдо, а може и по-правилно даже, не си хвърляме боклука на неопределени места за тази цел, ами така сме научени, то за това другите градове са по-чисти и по-подредени от столицата! Така сме възпитани просто.
Иначе в София не идват да живеят заради това че е красива, а поради други причини.
А как да няма къде да ходите? То за България не се иска визи, нито дори ще те спрат на входа на някой друг град. Обиколете малко, може да си разширите светогледа! И да видите че и там живеят нормални хора.
Ей това отношение като по -висшестоящи  е дразнещо, не го ли разбирате?
Аз нямам против софиянци или хора от друг град, съдя по други качества!
Това е като дали си българин и германец /или нещо от сорта/, вие що не се срамувате, че не сте германци, а българи? Ами немците са по-богати, живеят по-добре, пък и говорят на немски, не си мякат!  hahaha

Аз не казвам че София е лоша, но според мен е била много по-добре, и това преселение и на мен не ми харесва, въпреки че участвам в него, по-стечение на обстоятелствата. Казвам че има и други градове в България с много красота, природа и хора, които не отстъпват по-нищо на тези дето се смятат за нещо повече и не може да се нарича провинция.
И пак да кажа, Пловдив, Варна и Бургас, просто това са градовете, от които имам впечатления, не отстъпват по нищо, а даже само плюсове имат вече пред столицата!
И то не заради вас софиянци или заради самия град, ами заради пренасочването на масата хора тук! Сега ще кажете, ами ходете си, е да, ама не, така се концентрират нещата тук, че понякога няма избор.

# 1 716
  • София
Е да де, добре че е Деси да ви го каже  Joy
Ама къде се намесих и аз в тази тема, нямах си друга работа, та зачекнах болно място  newsm78

# 1 717
Нямам нищо против кой от къде е, не може да съдиш за човека от града в който роден
...
...имам против самочувствие на база само месторождение!
Точно. По същия начин мен трябва ли да ме е "срам", че съм от България пред чужденците?. А не като да не съм чувала коментари, че, като разберат каква съм, щели да свържат "2 и 200". За щастие не се разочаровах.: ) "Ти" заставаш с лицето си и отговаряш за собствените си действия. А вече - откъде си, кой си, що си.. - тази информация би трябвало(!) да разкрива само информация за човека, а не - същността му. Някой, ако реши да си съставя мнение за мен единствено на база "лична карта", със сигурност бих си имала едно на ум за този "някой".; )

И варненци изобщо не мърморят срещу пришълците.
Не.: ) Предвид, че границите са отворени и всеки може да ходи, където си поиска, коя съм аз, че да роптая срещу "набезите" на съгражданите си в собствена им държава?. Simple Smile
Но от последните коментари разбирам и позицията на софиянци. Самата аз мразя големи и претъпкани градове. Най-големият ми ужас е лятото да се разхождам покрай шадраваните във Варна. ooooh!

Dessie_d, тъкмо публикувах и видях, че мислим еднакво по някои въпроси. Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 00:57 от green_eyes14

# 1 718
  • out of space
Да, само дето си мечтае да се върне жителството. Mr. Green
Разбира се, че ще си го мечтае!
На теб, ако ти се натресат в двора цигани от кол и въже, няма ли да искаш да се махнат?
Читавите хора винаги са можели да си извоюват жителство и да останат в града, а тези, които не стават за живот в голям град, оставаха на село, където си изкарваха прехраната с това, което могат да вършат.
......
София е родния ми град- моето " у дома".
....

Така е.
Няма как да се разберем, но не е никак гот да се караме. Твърде малка държава сме, за да делим каквото и да било.
Има по-образовани и културни, има тотални...трябва нова дума за тях.

# 1 719
Само две, а толкова много грозота.

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 06:10 от Сирена

# 1 720
Аз вече писах - ако не викаха в метрото, нямаше да ги чуя и нямаше да има тема.  Разбирате ли?
Те мразят София, идват по необходимост, но продължават да я мразят. И да ни обясняват колко е мръсна и гадна. И колко всеки друг град е по-добър. Софиянци е нормално да ги обиждаш колкото си искаш.

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 06:38 от Трещерица

# 1 721
  • Пловдив
Само да напомня на пишещите от София, че София е столица на цяла България и всеки от тая България има право да живее в столицата ако пожелае.
+1. Като не искат цигани - провинциалисти, де - от кол и въже, да не са ставали столица. Не може хем благините на столица, хем да не ти се мъкнат селяни. Сори, ама няма как.
Абсуртната госпожа впрочем достига все нови висини на самодоволно тесногръдие - по всяка тема.

# 1 722

Може. И то си е точно така. И икономически, и чисто административно. Особено икономически. Всяко едно представителство, централен офис и пр. се намира в София. А производството - в страната. Вътрешността произвежда, а столицата управлява тези производствени мощности и паричните потоци. Защо трябва да подскачаме срещу безспорни неща? Не живея в София. Малко обективност обаче никога не е излишна.

Трещерица, мразят тези, които не са пригодени за шумен, забързан и различен начин на живот, където се налага да излизаш от вкъщи 2 часа преди началото на работния ти ден. Не е осъдително, че не им харесва. Но собствената си непригодност към нещо да я излееш в омраза си е тъпо.

# 1 723
Само да напомня на пишещите от София, че София е столица на цяла България и всеки от тая България има право да живее в столицата ако пожелае. Никъде другаде по света не съм видяла такова противопоставяне на столичани и хора от провинцията. Всеки е свободен да живее където си поиска включително и в столицата. Това според мен е продиктувано от соц идеята, че ти трябва специално жителство за да живееш там и даде повод на софиянци да си въобразят, че са нещо повече от останалата част от населението в България. И неистовото желание на софиянци да си върнат жителството само доказва това.

Боже, колко си проницателна!!!! ooooh!

Така е да, проницателна съм . Благодаря. Joy hahaha

# 1 724

Може. И то си е точно така. И икономически, и чисто административно. Особено икономически. Всяко едно представителство, централен офис и пр. се намира в София. А производството - в страната. Вътрешността произвежда, а столицата управлява тези производствени мощности и паричните потоци. Защо трябва да подскачаме срещу безспорни неща? Не живея в София. Малко обективност обаче никога не е излишна.

Не, не може. Казах и преди и пак ще повторя, живяла съм и в други държави и досега не съм чувала някой да се обявава за по най най, само защото живее в столицата на същата държава, само тук е така и всичко това идва от соца и прословутото софийско жителство.

Общи условия

Активация на акаунт