Нашите кухни - тема 49

• 113 171
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
и да и не зависи колко си висока

Дълбочината не е проблем.
Само да не остана без шкафове.

# 151
Ех, че хубава тема сте си спретнали! Жалко, че чак сега ви откривам ooooh! И ние правим кухня в момента, и в тази връзка имам няколко въпросчета....
1. Как ви монираха плочата с котлоните- директно ли ляга върху плота или върху едно тънко уплътнение...т.е има 2-3 мм между плота и котлоните newsm78 Моят майстор твърди че трябва да е по един начин, аз пък все си мисля, че не е прав..та да се консултирам
2. Купували ли сте малко иноксово кошче за стена? Би било плюс ако може да се закача на лайсната на която висят подправките, черпаците и т.н.
Много ще се радвам ако някой се отзове, пък живот и здраве като сме готови ще се разпиша тук със снимки  Hug  Wink

# 152
  • Раковски
уплътнение би трябва да има, вижте какво има в котлоните, някои ги дават с готово монтирано а при други е навито на руло.

# 153
  • София
Ех, че хубава тема сте си спретнали! Жалко, че чак сега ви откривам ooooh! И ние правим кухня в момента, и в тази връзка имам няколко въпросчета....
1. Как ви монираха плочата с котлоните- директно ли ляга върху плота или върху едно тънко уплътнение...т.е има 2-3 мм между плота и котлоните newsm78 Моят майстор твърди че трябва да е по един начин, аз пък все си мисля, че не е прав..та да се консултирам
2. Купували ли сте малко иноксово кошче за стена? Би било плюс ако може да се закача на лайсната на която висят подправките, черпаците и т.н.
Много ще се радвам ако някой се отзове, пък живот и здраве като сме готови ще се разпиша тук със снимки  Hug  Wink

На всички плотове за вграждане има уплънение задължително заради температурните разширения и различните повърхности кухненски плотове. Без него вероятността да се счупи плота е 100%.

# 154
Клау , бихте ли ми казали с каква програма сте планирали кухнята? Аз си свалих ALNO, но още не мога да я разгадая. Там излизат само правоъгълни стаи, а нашата е 5- ъгълна. Дали ще ви затрудни, ако дадете малко обяснения по тази програма?

# 155
Клау , бихте ли ми казали с каква програма сте планирали кухнята? Аз си свалих ALNO, но още не мога да я разгадая. Там излизат само правоъгълни стаи, а нашата е 5- ъгълна. Дали ще ви затрудни, ако дадете малко обяснения по тази програма?

Това е програмата на ИКЕА, има я на тяхната страница.
Трябва само да се регистрирате и може да я ползвате.
Ето линк http://www.ikea.bg/DefaultLM.aspx?Page=kitchen_planner&Menu1=10&Menu2=0

# 156
Simple Smile, ех тези от Икеа за всичко са помислили, наистина е много добра програмата, сега я тествах.

# 157
# 158
Здравейте момичета. Търся вашият съвет по въпроса за кухнята, която се оказва по-сложна отколкото очаквахме. Embarassed Апартамента ни е тристаен, ново строителство и всеки момент се очаква Акт 16. Като повечето нови апартаменти и тук кухня, хол и трапезария са в едно и  предвид малките размери, се налага много внимателно да се обмисли разположението на кухненските шкафове и уреди, с цел максимално по-голямо пространство да бъде оползотворено и да е удобно. Смених няколко варианта, мислих, мислих и накрая стигнах до някакво решение. Предварително се извинявам, че е нарисувано на ръка, но го бях нахвърляла, за да мога да пресметна ( baby_neutral надявам се да не предизвикам смях в залата).
http://hrisi111.snimka.bg/family/proekt-kuhnq.759045 Това е проекта на Апартамента.

Тъй като дневната с прилежащия към нея кухненски бокс има всичко на всичко един прозорец, решихме да направим кухнята в Бяло, за да е светло и да изглежда по-просторно.

Харесала съм Икейската Stat, но тъй като техните шкафове никак не стават за нашия проект, се спряхме на една Велинградска фирма Кронос..както и да е.
Най-общо ще е от този вид :
http://hrisi111.snimka.bg/family/proekt-kuhnq.759045.30752304

Това, което съм измислила като разположение, е следното:

http://hrisi111.snimka.bg/family/proekt-kuhnq.759045.30752373

Надявам се да получа мнение и коментар, тъй като не съм се занимавала никога с подобно нещо и много ме притеснява малкото пространство.

bouquet

# 159
  • Раковски
Има само един начин да се монтира фурна над пералня и той е пералнята да е за вграждане. В детайли нещата изглеждат така, за пералнята са нужни 60 см свободно пространство (ако не е за вграждане е нужно поне 62), а шкафа за фурната се прави 60 см външен размер. За да стане работата се прави шкафа за фурната и той се закача за две страници като под него остава място за пералнята за вграждане. В този случай обаче се намаля притока на въздух за охлаждане на фурната.

# 160
Miss Hriss, забележката на Shadowman я имай в предвид, можеш да размениш миялната и пералнята например. Но като цяло не мисля, че разположението ти ще ти е удобно.  От фурната до края на мивката нямаш никакъв работен плот около котлоните също, това не е удобно. Мен ако питаш по-добре премести котлоните в дясно от мивката и остави работен плот до фурната.

# 161

Uploaded with ImageShack.us

Това е началото (или по-скоро средата) на процеса. Остават още детайли (и мивка), но идеята е вече ясна.

# 162
  • Ямбол
и аз се включвам с начален стадии от бъдещата ми кухня   , плота и гърба от близо    ,   -много е интересен на живо,има брокат.

Всичко върви бавно,понеже правим цялостен ремонт на къща и е на етапи.

# 163
  • София
Здравейте момичета. Търся вашият съвет по въпроса за кухнята, която се оказва по-сложна отколкото очаквахме. Embarassed Апартамента ни е тристаен, ново строителство и всеки момент се очаква Акт 16. Като повечето нови апартаменти и тук кухня, хол и трапезария са в едно и  предвид малките размери, се налага много внимателно да се обмисли разположението на кухненските шкафове и уреди, с цел максимално по-голямо пространство да бъде оползотворено и да е удобно. Смених няколко варианта, мислих, мислих и накрая стигнах до някакво решение. Предварително се извинявам, че е нарисувано на ръка, но го бях нахвърляла, за да мога да пресметна ( baby_neutral надявам се да не предизвикам смях в залата).
http://hrisi111.snimka.bg/family/proekt-kuhnq.759045 Това е проекта на Апартамента.

Тъй като дневната с прилежащия към нея кухненски бокс има всичко на всичко един прозорец, решихме да направим кухнята в Бяло, за да е светло и да изглежда по-просторно.

Харесала съм Икейската Stat, но тъй като техните шкафове никак не стават за нашия проект, се спряхме на една Велинградска фирма Кронос..както и да е.
Най-общо ще е от този вид :
http://hrisi111.snimka.bg/family/proekt-kuhnq.759045.30752304

Това, което съм измислила като разположение, е следното:

http://hrisi111.snimka.bg/family/proekt-kuhnq.759045.30752373

Надявам се да получа мнение и коментар, тъй като не съм се занимавала никога с подобно нещо и много ме притеснява малкото пространство.

bouquet

Подребата е много неудобна.
Една кухня върви хладилник-мивка-работен плот-котлон/фурна.
Тук нещата са много грешно наредени.
Мивката на мястото на плота, а той до котлоните.
Предполагам, че над фурната е комина за абсорбатора.

# 164

Една кухня върви хладилник-мивка-работен плот-котлон/фурна.
Е не мога да се съглася с теб. Една кухня "върви" според ситуацията и мястото и целта е да се образува работен триъгълник.
Иначе Miss Hriss определено има много грешки в подредбата, но няма как да знае неща които знаят кухненските проектанти. От друга страна докато се занимавах в тази сфера съм попадала на такива идиотизми направени от проектанти, че не е истина....
Предполагам ВиК и е в средата за това там е сложила мивката. Аз лично бих и дала като съвет да измести и високия шкаф с фурната до хладилника, защото така си убива пространството. Също като съвет към всички които правят или ще правят кухни, избийте си от главите мита че вградената фурна ще ви нагрява хладилника и ще го повреди, след тази фурна има страница от ПДЧ или какъвто там материал сте избрали и като сложим и самите изолации на фурната + изолацията на ПДЧ'то няма да се топли хладилника или поне не повече от колкото ще се нагрее в един много горещ ден.
И продължавам да си упорствам, че в ляво от котлони и до фурна трябва да има работен плот.
Хайде стига толкова, че стана роман....

Общи условия

Активация на акаунт