Нашите кухни - тема 49

• 113 299
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
  • В градината...
зависи как го виждаш, ако е лайм https://www.google.com/search?q=%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BC&oe= … LUeXbCYWAOPrQgagJ

# 271
Реално цветът е лайм. Снимките също бяха по-зелени. Тъй като са много големи и при самото принтиране се изменят цветовете и нямаше как да предвидим какви ще излязат точно. Самата снимка беше наситено лайм зелено, но излезе по-жълта. От там идва разликата. Сега им казваме хибридни лаймове-между лимон и лайм Simple Smile))

# 272
bizzardy  много ти е хубава кухнята. И супер свежарска и с принта на лаймовете. Със здраве да я ползваш и много вкусни манджи да приготвиш
Аз не се включвам често, но ви чета редовно. Аз имам едим въпрос към професионалистите.
Значе искам кухнята да е със шесторен растер т.е да има 6 чекмеджета. Тогава височината на един растер е 13 см? Това така ли е или е 14 см?
Освен това да кажем, че е 13 см искам да попитам ако си избера Тандембокс на Блум коя височина чекмедже трябва да взема за единично чекмедже от тип N с гръб висок 68 мм или от тим М с гръб висок 83 мм?
В този ред на мисли двойното ми чекмедже тип В с височина на гърба 140 мм ли трябва да е или мога да взема и тип D с височина 204 мм.
Много ще съм благодарна ако някой може да ми даде насока. Просто не мога да преценя фронта на чекмеджето колко см трябва да излиза над и под чекмеджето.
Искам да ви попитам вземате ли си такива постелки против хлъзгане в чекмеджетата? Из немските форуми четох, че и без постелки не са хлъзгат нещата, но аз имам три шкафа, който са по 100 см.
Като стана дума за дължината на шкафовете искам да попитам с каква товароподемност е добре да избера механизмите да ги вземам всички с 50 кг или да направя единичните с 30?
Хубав ден от мен

# 273
  • Раковски
Височината на шкафовете е 72 или 76 см и според тези размери може да се разбере колко чекмеджета може да се направят, височина на тандембокс 83 мм за всички, тандембокса е изчислен на килограми и зависи какво ще има в тях.

# 274

bizzardy Поздравления! Много хубаво е станало!

# 275
  • София
Здравейте, малко късно ви откривам, но все пак и аз да се включа Simple Smile И аз си правя кухня (не само- цял апартамент е ), вече е почти готова Simple Smile.

Страхотни кухни сте си направили, със здраве да си ги ползвате Simple Smile

И при мен не липсаваха изненади, но се опитвам да съм спокойна Simple Smile)). Майсторите бяха объркали изводите на канала и водата и се наложи да ги местим при сложени шкафове.  Но най-голямото разочарование беше плота - след като го избрах по мостра, накрая голямото парче имаше друг нюанс Sickи ми идваше да се ... #2gunfire. Няма как да го сменим или коригираме, защото е техн. камък, а с колко голямо желание отделих парите за него и така се самоубеждавах, че си струва да ги дам, а сега не ми харесва Sad. Свиквам де Simple Smile). При нас става бавно защото кухнята е от различни майстори - долната част е от икеа, после плот - камък, после плочки за гръб и горни шкафове по поръчка. Засега сме до плота, ще пусна снимки, като е готова Simple Smile.

И ако на някой му се струват много 3 месеца в ремонт, аз съм от октомври в такъв, просто всичко се бави и чака Simple Smile, но се надявам до месец да сме приключили Simple Smile)

Един въпрос, някой слага ли мелница и доволен ли е, някакви проблеми, ще се радвам да споделите Simple Smile

Постелки и аз мисля да сложа и разделители. Има в икеа и се продават на ролки, така че мисля, че може да си вземеш и изрежеш по шкафа. Иначе не съм професионалист, но сме си правили сами кухнята на вилата, взимаш си каквито прецениш чекмеджета, дълбочината има значение за това, за което ще го ползваш, а не за големината на челото и после си преценяваш големината на челата спрямо шкафа и разположението на чекмеджетата:).

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 07:16 от vesi21

# 276
bizzardy, разгледах масите, но не можах да видя твоята. Знаеш ли кой модел е ?

# 277
bizzardy, разгледах масите, но не можах да видя твоята. Знаеш ли кой модел е ?

Да, както казах, нямат я на сайта. Май беше модел "Домино", но не съм съвсем сигурна. Няма я из нета. И аз преди да ни я докарат я търсих да я поразгледам, но я нямаше. В Алфа мебели има и други големи и разтегаеми. Цените на всички са около 950 лв. Предполагам, че за тези пари могат да се намерят много хубави маси, стига човек да има време да търси.

# 278
Благодаря!

# 279
  • София
  Здравейте момичета!Аз идвам с един странен въпрос.Може ли да се монтира допълнително гръбче,при вече монтирана кухня?Защото имам плочки и не ми се разбиват, дали може да се монтира гръбчето върху тях?Някой правил ли го е?

# 280
Отговарям за мелницата . Невероятно удобство е .Не се замисляй изобщо.

# 281
  • София, България
Здравейте,

Заиграхме се днес с програмата на Ално за проектиране на кухня да видим как ще изглежда горе долу тази, която планираме да правим. Избрали сме кафяво и бяло като комбинация и плот от бял технически камък. Имаме един проблем с избора на гърба на кухнята и се чудя какво решение може да има, защото искаме да има пространство около аспиратора и там не може всичко да се сложи в технически камък, та дори и в термо плот и не знам какви опции имаме. Ето как изглежда кухнята:

От дясно на аспиратора ще слагаме открити рафтове (просто програмата нямаше опция за такъв модул) и така мястото ще се позатвори и от двете страни, но ще има пространство за "дишане".

Според вас какво може да се сложи (мисля за плочки, но не знам дали ще стои добре трети цвят на фона на кафявото и бялото)...

# 282
  • София
  Изглежда прекрасно, кой ще ти я прави?Питал ли си вече колко ще излезе.Че гледах подобна, без остров, и по-къси шкафове над 5500 в Арон.

# 283
  • София, България
Ами за момента не сме проучвали за оферти, защото искахме първо сами да си я проектираме и проучвахме материали, механизми, осветление и различни разпределения спрямо помещението. Сега вече като е готова като концепция ще ходим да разпитаме за цени, но последното нещо за обмисляне е гърба. Ако не успея да го измисля ще е с термоплот и гърба ще е от него, защото е ценово поносимо, но ми се иска да сложа технически камък за плот, а там цените и за гръб ще направят цената много над бюджета ни.

# 284
  • Варна
Supercool, мисля че твоето решение е стъкло или лакобел:

Или ако е термогръб, нищо не пречи да е по този начин (на мен поне ми харесва):

Общи условия

Активация на акаунт