Нашите кухни - тема 49

• 112 266
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
Danute, не е баш така. Значи мивките на пазара са полимермрамор (смоли, цимент и нещо си) - ФАТ, Томсън и подобни. Следват полимерните - Санитек и Харко (за други не знам) и третите са които са направени от гранитни частици и разни други материали, но са далеч от полимерните. Полимерните са боядисани един вид а тези с гранитни частици са направени от еднороден материал които ако го надраскаш отдолу е същото, при полимермрамора и полимера не е така. Основен ориентир е цената. Горе-долу е така, ето един линк за композните мивки на еуролуск, като бланко, тека, франки, пирамис и разни други имат техните еквиваленти с други наименования.
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=12&i=14
Евтините мивки на FAT издържа на по-ниска температура от тази например, но и тези за които пита пак си имат термо устойчивост, дори и на Пирамис си имат инструкции за правилна поддръжка.
Метала си има своите преимущества...изключвам БГ мивките на Хром Силистра защото те ми дрънчат на тенеке. Полимерамрамора колкото и извънземен да е си остава композитен материал и факта, че има термична устойчивост лично мен винаги ще ме кара да бягам на далече от такъв тип мивки.
Това е композитен материал, т.е. забъркан е по някакъв начин, т.е. ще си иска специално внимание и малко или много е капризен. Към цялата тази хубост като добавиш завидната цена....не благодаря колкото и да са красиви по-добре една хубава метална мивка на Пирамис и толкова, поне няма да я вардя.

# 46
Аз си купих мивка на Хром-Силистра. Разгледах почти всички с подобни размери, моето разстояние е само 45см, и въпреки дървеният дизайн, заложих на качествената ламарина. Тия на  Пирамис не съм сигурна, че някой знае от какъв материал са и дали няма да ръждясат след 2-3години, докато тенекето на силистренските си го имахме доскоро вкъщи-има няма 20години.

Имаме и кухня с мивка на Фат,купувана е около 2004год., подлъгах се, защото бяха спечелели някаква награда на Пловдивския панаир. Е такова чудо не искам повече. Вместо тя да ми слугува и слугувам аз. Че е и светло бежова- два дни, ако не я почистя с препарат, на третия не се вижда какъв цвят е в оригинал.

Последна редакция: сб, 08 юни 2013, 19:59 от Slav76

# 47
  • Раковски
Пирамис си е стара марка и най-вече в мивките от неръждаема стомана.

# 48
Пирамис си е стара марка и най-вече в мивките от неръждаема стомана.

Не ги знам колко стара марка са, но първо бяха гръцки, миналата седмица бях там и даже не са чували за уредите им. Сега четох някъде, че били италиански, но дали няма вредни примеси в сплавта не мисля, че някой може да каже. И другото е, че за около 100-150лв са си направо тенекия, а другите си имат цена. На Силистра я купих за 109лв със сифона. Компромис направих с дизайна.
http://www.chrom.bg/umivalnik-dvukoriten-750-500.html

# 49
  • Раковски
Марката си е гръцка, мивките са си техни, но всичко друго се прави другаде и се поставя тяхното лого. И аз съм питал разни хора които са из Гърция и малко хора ги знаят, може би е като тук с силистренските мивки, много малко хора ги знаят.

# 50
Марката си е гръцка, мивките са си техни, но всичко друго се прави другаде и се поставя тяхното лого. И аз съм питал разни хора които са из Гърция и малко хора ги знаят, може би е като тук с силистренските мивки, много малко хора ги знаят.
Да. Обиколихме с майка цяла Атина да си търся техен аспиратор-за напълно вграждане пак, че тук се оказа, че дори не мога да си го поръчам в сайта, а трябва да чакам да заредят модела в Практикер, е не са чували изобщо за такава марка в магазините им за техника.(Имам усещането, че някой грък си ги произвежда, но в Китай Embarassed)

# 51
Да. Обиколихме с майка цяла Атина ...

По-наблизо - в Тесалоники е трябвало да ги търсите Wink))  (Joke) Simple Smile

# 52
  • в колонките
Да. Обиколихме с майка цяла Атина да си търся техен аспиратор-за напълно вграждане пак, че тук се оказа, че дори не мога да си го поръчам в сайта, а трябва да чакам да заредят модела в Практикер, е не са чували изобщо за такава марка в магазините им за техника.(Имам усещането, че някой грък си ги произвежда, но в Китай Embarassed)

http://www.pyramis.gr/default.aspx?page=57             
          Пирамис са си гръцка фирма и явно не сте били въобще информирани къде да търсите нейното производство. Солун наистина е по-близко, защо ли сте се мотали в Атина,ако само заради мивки само сте слезли толкова надолу.

# 53

http://www.pyramis.gr/default.aspx?page=57            
          Пирамис са си гръцка фирма и явно не сте били въобще информирани къде да търсите нейното производство. Солун наистина е по-близко, защо ли сте се мотали в Атина,ако само заради мивки само сте слезли толкова надолу.
[/quote]

Аз ходих на почивка, а не да внасям продукти на "Пирамис", че да им търся производителя.

Написах си мнението и не задължавам някой да се съобразява с него.
Вие от вносителите ли сте, че се засягате толкова?

Нямам нищо против марката, писах какво ми се случи, и че в крайна сметка не открих модела, който търся.

Последна редакция: сб, 08 юни 2013, 21:25 от Slav76

# 54
  • в колонките
[quot

Аз ходих на почивка, а не да внасям продукти на "Пирамис", че да им търся производителя.

[/quote]         
       Аз съм от ценителите на хубавото и естетичното, не харесвам разни ламаринени и громащи мивки и др. домашни уреди и съоръжения   Peace.  Не пишете глупости,че в Атина нищо не знаят за Пирамис, просто няма кой да Ви повярва,  Peace           

# 55
[quot

Аз съм от ценителите на хубавото и естетичното, не харесвам разни ламаринени и громащи мивки и др. домашни уреди и съоръжения   Peace.  Не пишете глупости,че в Атина нищо не знаят за Пирамис, просто няма кой да Ви повярва,  Peace          
[/quote]

Като толкова си убедена в правотата си, що не пуснеш линк на атински магазин за техника с продукти на Пирамис. Точно Пирамис не са критерий за красота и естетика, ако смятах да вложа повече от 250лв  в мивка със сигурност нямаше да е техен модел. Може да отидете в Практикер и да видите в какво състояние са аспираторите им и тогава пак ми говорете за естетика.

Естетиката и красотата са много относителни, надявам се да съм била полезна на някой с ограничен бюджет.

Последна редакция: сб, 08 юни 2013, 21:47 от Slav76

# 56
  • в колонките
               Уважаеми Slav76, не ми се влиза в полемики и то в събота вечер. Моето  кухненско обзавеждане е на Миле, такъв ми е вкусът,такива ми са възможностите,  Peace. Вие пък си сложете на която си фирма желаете - важното е,че е според Вашата кесия и вкус - нали е така,  Peace . Написах си мнението за Пирамис, защото наистина е стара гръцка фирма за кухн. и бани, производството им е в  пъти по-качествено от на тази българска неизвестна фабрика...как и беше името,  newsm78. Едно мога да кажа със сигурност- евтиният плаща двойно. Това от мен, здрав бъди и не пиши неща,за които не си сигурен. Хубаво е,че човек свободно изразява мнението си, но защо ли не си помисли,че би могъл да стане и за смях и резил,  Peace

# 57
               Уважаеми Slav76, не ми се влиза в полемики и то в събота вечер. Моето  кухненско обзавеждане е на Миле, такъв ми е вкусът,такива ми са възможностите,  Peace. Вие пък си сложете на която си фирма желаете - важното е,че е според Вашата кесия и вкус - нали е така,  Peace . Написах си мнението за Пирамис, защото наистина е стара гръцка фирма за кухн. и бани, производството им е в  пъти по-качествено от на тази българска неизвестна фабрика...как и беше името,  newsm78. Едно мога да кажа със сигурност- евтиният плаща двойно. Това от мен, здрав бъди и не пиши неща,за които не си сигурен. Хубаво е,че човек свободно изразява мнението си, но защо ли не си помисли,че би могъл да стане и за смях и резил,  Peace

Дай Боже на всички такива възможности и вкус!  У нас и виличките, и тенджерките ни са от тая фабрика в Силистра.

# 58
Предстои ми изграждането на кухня.
Голяма разправия е - само нерви и време.
Спряла съм се на вариант проектант + поръчка на плоскости и други части и ние ще я сглобим.

Имате ли мнение за мивките на пловдивските Фат и Томсан - първите са с около 50-100 лв.по-скъпи, а Томпсан нямат представителство в другите градове(поне така ми казаха), а цените са доста ниски - около 150 лв. за синтетичен гранит или нещо подобно беше.

# 59
Предстои ми изграждането на кухня.
Голяма разправия е - само нерви и време.
Спряла съм се на вариант проектант + поръчка на плоскости и други части и ние ще я сглобим.

Имате ли мнение за мивките на пловдивските Фат и Томсан - първите са с около 50-100 лв.по-скъпи, а Томпсан нямат представителство в другите градове(поне така ми казаха), а цените са доста ниски - около 150 лв. за синтетичен гранит или нещо подобно беше.

Аз, пак ще пиша, надявам се да не засегна някой този път. На Фат имаме в къщата, но  е полимер-мрамор. Не съм доволна. Иначе горещо си изливам, след почти 10години не се е пукнала, понадраскана е, но с веро не се мие-само с препарати.

Общи условия

Активация на акаунт