ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 15

• 85 606
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Lois, да не би да имаш сляпо куче?
Зеленчуци гледаш ли, примерно картофи, репичка? При тях имаш ли загуби?

# 616
  • густо майна Филибето
Продават пластмасови легенчета с дупки, специално за опазване от гризачи. Не зная няма ли да стане отрязано голямо пластмасово шише, с много дупки и повече пясък в почвата в него.
 Аз пък си слагам луковиците в рабицова мрежа - облицовам дупката, която садя. Ако е поцинкована гарантирано оцелява поне 3г. После има вероятност сляпото куче да се справи с нея. Има я във всеки строителен магазин и излиза евтино, но е много неприятна процедурата, боде до кръв, закача блузи, къса якета.... Sad Трябва да се прави внимателно.

# 617
ами сигурно има всякакви гадове из градината. Зеленчуковата градина е зад къщата, на доста голямо разстояние. не гледаме картофи, нито репички, само с моркови от този тип имаме опит, и там всъщност имаме загуби не от сляпо куче а от нашето си куче, която се научи сама да си вади и ги изяжда почти изцяло  Joy
а в предната част на двора са ми цветята. Трябва да пробвам този метод с кошничката.

# 618
Lois, да не би да имаш сляпо куче?
имаме загуби не от сляпо куче а от нашето си куче, която се научи сама да си вади и ги изяжда

Мда, а аз идвам да ви кажа как една от полу-домашните котки, които наобикакят териториално двора ни, с хирургическа точност изкопала 15 см дълбока дупка - ама не широк трап, а идеално кладенче с ширината на една луковица! - извадила отвън до дупката луковицата на новозасадения ми алиум и я оставила там показно. Shocked Като го видях и кръвта ми се смръзна от прецизността на извършената акция. За мен това е демонстрация на владеене на територията в южноиталиански стил.

# 619
И аз посадих Алиум есента, мисля, че от този сорт беше:
 http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%83%D0%BC … %80..html?u=94401

Хвърлила съм око на този лилиум:
https://www.google.bg/search?q=%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%83%D0 … y.htm%3B299%3B342

# 620
  • густо майна Филибето
За мен това е демонстрация на владеене на територията в южноиталиански стил.

Joy
Значи трябва да насадиш още. Ще се отчая от преимуществото на врага преди да е започнала Laughing

# 621
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте. Надявам се да приемате нови попълнения  Blush Казвам се Марика и съм една абсолютно "боса" градинарка  Blush За първи път живея в къща, но към жилищната площ се сдобихме и с малка 30кв градинка отпред и почти декар отзад. Почвата не е обработвана от години, минимум 5, днес се възползвахме от доброто време и с мъжа ми обърнахме малката предна градинка. (То освен обръщането има и много за чистене - треви, строителни боклуци и тн). До колкото четох май нямам шанс вече с насаждането на зеленчуци, моя дядо твърди, че съм закъсняла много с обръщането и ще си бера от градината догодина  Whistling Това едно на ръка, отделно има и лозя, които май скоро ще трябва да се подрязват, а към момента се оглеждам за градински цветя и тревичка за зелено килимче.
Представих ви се на бързо, ще следя темата с интерес, за да черпя знания от по-опитните и да си сверявам часовника. Пожелавам ви хубава неделя   bouquet

# 622
  • густо майна Филибето
Добре дошла, Marsy Greenbouquet
 Твоят дядо или се будалка, или е обзет от някакъв земеделски фанатизъм (с най-добри чувства) Simple Smile  Необработваната земя е починала и плодородна. Хич и не го слушай. Чушки, краставици и домати се садят от май нататък, имате време да обърнете няколко пъти Simple Smile Ние сме садили и на необръщана земя (аз прекопах колкото можах дълбоко) - никакъв проблем. На необработвана почва зеленчука боледува по-малко - не само мой опит е това. Сега е времето да почиствате.

Аз онзи ден поливах, садих останали луковици, скубя трева. С това топло време много ще се объркат дръвчетата Sad

# 623
И аз ще поливам другата седмица, ако тези дни не капне дъжд. Много е сухо, имам засадени пръчки рози късна есен, притеснявам се дали ще се прихванат.

Проблемът при пролетното обръщане е най-вече при тежка почва, при нас е глина и ако не се разкопае през есента, няма да се раздроби и стои на буци.  Отделно плевелите. Първата година и аз така садих, не обърнахме, но пусти мерак - през пролетта - дупка, в нея прилична пръст и тор и растение.

# 624
  • Нейде из лудите гори...
Твоят дядо или се будалка, или е обзет от някакъв земеделски фанатизъм (с най-добри чувства) Simple Smile 
По-скоро е второто  Mr. Green Mr. Green
Ние вчера приведохме предната градинка във вид, има тук таме по-големи буци, но мисля, че ще си слегне всичко, все пак уж чакаме зима  Crazy Отзад си имаме тревица, по-скоро трябва само да изчистим ненужното и да прекопаем там където ще садим евентуално  Rolling Eyes
Да си призная не знам каква точно ни е почвата, но не е глина, имам много да уча , но мерак също не липсва, така че малко по малко.
Поздрави.

# 625
За магнолиите искам да кажа, че се вкореняват в пясък, но не ти пречи да опиташ и във вода, важното е да са навън, но на по защитено място. Аз съм пробвал с магнолия и рододендрон точно по това време на годината. Проблема, е че забравяш да доливаш вода, когато са на вън и когато останат без вода изсъхват. Иначе на мен ми пуснаха корени. Най- важното е никога да не сменяваш водата, а само да доливаш. Успех

# 626
  • БГ
Здравейте, знаете ли как се казва това цвете? http://prikachi.com/images.php?images/469/7117469M.jpg

# 627
Здравейте, знаете ли как се казва това цвете? http://prikachi.com/images.php?images/469/7117469M.jpg
Малко е странно това заснемане отгоре, но... гузмания? newsm78

# 628
  • В един копнеж!
Гуцмания, точно така. Много да го пазиш от пряка слънчева светлина. Моето беше същото, забравих го на слънме за 2 дни, изгоря сърцевината му. Сега е само дълги зелени листа с дупка в средата. Грозно, грозно  Crossing Arms

# 629
Момичета имам един въпрос  Simple Smile Опитвам се да вкоренявам рози...... Кога трябва да махна капачките на шишетата и самите шишета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт