ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 15

• 85 617
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Аз пък незнам , да се радвам ли, да се чудя ли  newsm78 зюмбюлите ми цъфнаха ! Сини и миришат мммхмх

# 601
  • густо майна Филибето
Градината днес:
Скрит текст:

Коледния венец

# 602
  • ENGLAND
Ljuboznatelna даже и зимата градината ти е чудесна.

Някой правил ли е този експеримент да сади луковиците на лалета, нарциси и зюмбюли напролет. Аз досега не успях да ги посадя, когато съм свободна вали, а когато не вали съм на работа. Чудя се тези дни, ако не вали да ги слагам или оставя за февруари.

# 603
  • густо майна Филибето
Аз съм садила януари, пролетта мааалко закъсняват с цъфтежа. Беше над нулата и ставаше за копане.... Simple Smile Сега са ми останали едни ранни ириси и малко минзухари, мисля да ги бодна някой по-топъл ден.
Не ги дръж много, защото ще пресъхнат.

# 604
  • ENGLAND
Мерси, Ljuboznatelna. Тук рядко почвата замръзва, сега трябва да следя кога не вали и е по-топло, че имам сигурно стотина луковици и трябва с дни да ги садя.

# 605
Само ще следя с бяла завист. EmbarassedАз нищо не съм направила по превръщането на двора в градина. Какво мислите за декоративен троскот, некой сял ли е?

# 606
  • густо майна Филибето
Фин е, зимата жълтее, лятото иска доста вода, за да изглежда добре. Ако нямаш лехи с цветя, няма проблем с него, но иначе пълзи и завзема територии като другия, но по-бавно.

# 607
Някой има ли майорана? Аз много години гледам едно цвете, което съм взела от приятели на семейството, които са много възрастни вече, гръцки македонци от едно време и му викат мадзарана. Така и не можах да намеря нещо за това растение, но скоро една приятелка ми каза, че й прилича по името на майорана... Гледах някакви снимки из нета и не мога да преценя дали е това, но много прилича, с дребни зелени цветчета, много ароматно, цъфти с бели цветчета, гледам го вътре през зимата, иначе е на терасата., не обича ярко слънце май... хм  newsm78

# 608
Честита Ви Нова Година! Simple Smile
Да споделя - онзи ден, гледайки устойчивата пролетна прогноза с температури около 10 градуса, полях туите - да ударят по една глътка по случай празниците  Wink

# 609
Здравейте и честита нова година!
Купих 9 луковици Алиум (по три от цвят) от пазара на цветята в Амстердам. Чудих се дали да го направя, понеже им минава сезонът за посаждане, но там са по-евтини и в крайна сметка ги взех. На етикета пише да се садят в периода септември-декември. Аз мислех "с измама" да ги бодна днес на 2 януари Laughing, обаче днес пък взе, че заваля сняг! Какво да правя? - да чакам търпеливо есента, да действам днес въпреки снега или в близките пет дена, когато снегът се стопи (тук не държи дълго).

# 610
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте и честита нова година!
Купих 9 луковици Алиум (по три от цвят) от пазара на цветята в Амстердам. Чудих се дали да го направя, понеже им минава сезонът за посаждане, но там са по-евтини и в крайна сметка ги взех. На етикета пише да се садят в периода септември-декември. Аз мислех "с измама" да ги бодна днес на 2 януари Laughing, обаче днес пък взе, че заваля сняг! Какво да правя? - да чакам търпеливо есента, да действам днес въпреки снега или в близките пет дена, когато снегът се стопи (тук не държи дълго).

пет дена по-рано или по-късно няма да те сбъркат Simple Smile изчакай да се стопи снега, да видиш кое къде ще е най-добре и боцкай смело  Hug или ако много бързаш насади ги в голяма саксия и ги изкарай навън  Hug

аз май не съм почерпила днес  Blush

# 611
st. Dobri, за какво черпиш? Simple Smile

Благодаря за отговора, значи в идните дни ще действам, направо в земята ще ги сложа. Днес вече няма сняг, но вали. Утре или вдругиден ще садя.
Снимките, които си показала, са на някакви сладки бебета. За моите Алиуми пише, че ще стават чудовища по 125-150 см!
Взела съм Mount Everest - бял;
Gladiator - тъмнорозово, лилав;
Globemaster - на етикета е иделно синьо, но по снимки от нета май и той ще е лилав. Wink

Скрит текст:

Между другото, ако си спомняте, бях направила преди няколко месеца тази и тази снимка и питах какви са тези цветя. Тогава стигнахме до извода, че са Allium. Да, обаче сега в Амстердам видях, че ги продават с различно име и действително и самите цветя са по-различни. Точното име е Agapanthus. Ботанически са от едно семейство с алиума, но са различен род. Crazy

P.S. Готово, посадих ги. Сега чакаме. Simple Smile))))))

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 18:50 от Barbabeau

# 612
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

st. Dobri, за какво черпиш? Simple Smile

...

Blush родена съм на 2 януари Simple Smile 
от години всички са толкова изморени и наядени, че докато се сетят за мен и вече е трети  Laughing

покажи луковете, когато цъфнат  Laughing ще са страхотна гледка

# 613
  • густо майна Филибето
st. Dobri , честит празник, да си здрава и прекрасна като цвете!  bouquet

Barbabeau , страхотни са, и аз ще чакам снимки Simple Smile След няколко неуспешни опита да завъдя тия луци, се отказах Sad Имам си само едно наситено розово нерине, което благоволява да цъфне в края на ноември. Някоя година ако е по-студена, няма и да го видя цъфнало. Тази година го гледах, гледах, и като реших да го снимам, падна слана и го попари.

# 614
С тия алиуми и аз нямам късмет. Точно като Барба преди няколко години с едни амстердамски се пробвах. Първо пуснаха едни супер листа, после изгниха. Изрових остатъците, изсуших ги и пак ги засадих другата есен. Да не си кривя душата, видях ги цъфнали - от трите една, две поредни години. Вече и листа не излизат, мисля че нещо е изяло луковиците. Изобщо при мен много китки изчезват - и лалета, и хризантеми и далии. Много хищници явно обитават лехите  Joy

Общи условия

Активация на акаунт