ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 15

• 85 624
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
  • густо майна Филибето
Това са съседските котки, предполагам?
Аз имам четири и нямам такъв проблем. Те си ходят навън или в зеленчуковата градина. Така маркирали територия. Може би ако си вземеш котарак, ще спрат? newsm78 Той ще си пази територията и няма да ги допуска. И ще ходи у съседите да се облекчи Mr. Green
Сипи някъде купчина с пясък, да си ходят там, може да помогне. Котките ходят на пръст или най-добре пясък, защото после си заравят. На трева няма как да стане.
medissa , завивай като паднат температурите поне до минус пет градуса. Розите в повечето части на България оцеляват и без такива грижи. По-голям проблем е вятъра, а най-вече снега, защото натежава и може да я счупи.
Отгоре можеш да нахлузиш чувал. Стеблото става да увиеш с картони, отгоре с найлон и увиваш с канап. Колко е студено зимата?

# 586
Лек за котките е куче Grinning. При нас вероятността да влезе котка в двора е нулева.
Това топло време обърка цветята. Гледам , че нарцисите ми са се показали  2-3 см над почвата вече. Ако стане студено и не завали сняг сигурно ще замръзнат. Черешите пък даже не са с пожълтели листа още Joy, а каква тревичка зелена и сочна е избуяла Laughing https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1404842_6 … _1961547329_o.jpg

# 587
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Да, при мен ериките цъфнаха. Никога не са цъфтяли есента. Обикновено сега си приготвят пъпките за пролетта и рано-рано напролет цъфват. А сега като цъфтят, дали ще цъфнат напролет newsm78

# 588
Лек за котките е куче Grinning. При нас вероятността да влезе котка в двора е нулева.
Това топло време обърка цветята. Гледам , че нарцисите ми са се показали  2-3 см над почвата вече. Ако стане студено и не завали сняг сигурно ще замръзнат. Черешите пък даже не са с пожълтели листа още Joy, а каква тревичка зелена и сочна е избуяла Laughing https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1404842_6 … _1961547329_o.jpg

Другото лечение е голям мъжки котарак Simple Smile))
(при нас съчетан с наполовина на ръста му пикинез, с който много се обичат Joy
е, понякога при игрите си посмачкват нещо, но чужди животни не влизат... А ако са достатъчно смели "гостите" да проверят обстановката, нашите бягат към гончетата по края на двора и...
мда Simple Smile)))

# 589
medissa , завивай като паднат температурите поне до минус пет градуса. Розите в повечето части на България оцеляват и без такива грижи. По-голям проблем е вятъра, а най-вече снега, защото натежава и може да я счупи.
Отгоре можеш да нахлузиш чувал. Стеблото става да увиеш с картони, отгоре с найлон и увиваш с канап. Колко е студено зимата?
Става въпрос за Габровска област.  Party Party

# 590
  • ENGLAND
Един въпрос от мен. Закъсняла ли съм с подрязването на катерещите се рози? Тук е доста по-студено от България, понякога температурите през нощта падат под 0, да не им стане нещо на розите, ако ги подрежа сега?

# 591
Един въпрос от мен. Закъсняла ли съм с подрязването на катерещите се рози? Тук е доста по-студено от България, понякога температурите през нощта падат под 0, да не им стане нещо на розите, ако ги подрежа сега?

Аз знам че катерещите рози не се подрязват, само затрупваш около корена. Няколко см земята отдолу не замръзва, дори и навън да е -20.
Любознателна като се включи предполагам най-добре ще ти каже, тя има опит с розите.
И доста хора не подрязват розите на есен (това за чаените), а на пролет.

# 592
  • Пловдив
Момичета, като извадите грудките на далиите, в какво ги съхранявате зимата?Мога ли да ги сложа само в пясък? newsm78

# 593
  • густо майна Филибето
Розите ги режете есен само ако има опасност вятър и сняг да ги счупи. Пролетта се режат, като стане ясно има ли измръзнало и счупено. Катерещите пък се режат или веднага след цъфтеж, ако са еднократно цъфтящи, или рано пролетта, ако са многократно цъфтящи.След цъфтежа се режат само цветовете до клонка на пет листа , ако не ви мързи, или  оформящо, ако пораснат много.

Аз съхранявам далии в пясък, на хладно. Ако ми се стори много сух, овлажнявам леко.

# 594
  • ENGLAND
Благодаря Ljuboznatelna. Азреди да питам попрочетох за рподрязването на розите и почти навсякъде пишеше, че катерещите се подрязват есента. Затова и питах. Но моите доста ги подкастрих септември, че доста бяха изсъхнали лятото докато ме нямаше, сега ще ги оставя така, а напролет отново подрязване.

# 595
И понеже някой ми се смееше Wink на градинските "пазачи" -
ето ги в цялото им "величие" Laughing
Коя чужда котка или куче ще влезе?

(гончетата няма да ги показвам WinkSimple Smile))))))))))

(

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 15:54 от Иванова_Eнтусиаст

# 596
Английското ми мушкато, което още е навън на балкона, но температурите вече започнаха да доближават Нулата, мога ли да го вкарам вътре в отопляемите помещения или задължително има нужда от зимна летаргия на хладно и с малко поливане? newsm78

Иванова, големи разбойници са тези двамката, а? Личи им! Laughing

# 597
  • густо майна Филибето
Barbabeau , можеш, на възможно най-светлото място. В началото от смяната на светлината и температурата може да му пожълтеят листата.

# 598
  • София
Здравейте,донесоха ми клонче индрише,как да го посадя-директно ли,или трябва да го сложа във вода,да пусне коренче newsm78

# 599
  • Пловдив
Здравейте,донесоха ми клонче индрише,как да го посадя-директно ли,или трябва да го сложа във вода,да пусне коренче newsm78
Аз бих го боднала директно.
На мен пък днес една баба комшийка/дет се вика/ Laughing ми донесла цяла торба с теменужки/мушанги/, заедно с пръстта, та ей досега ги садих.ММ каза, че леко ми хлопа дъската Twisted Evil, но аз си ги посях с кеф.Само дано не измръзнат, но ми се струва, че ще издържат.Хубав разсад е, охранен.
Приятна вечер на всички! Peace

Общи условия

Активация на акаунт