Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 2

  • 140 664
  • 740
  •   1
Отговори
  • Ямбол
  • Мнения: 1 584
Кефирената(тибетска) гъба и чаената (комбуча) СА РАЗЛИЧНИ ГЪБИ
[/color][/size]


Пускам продължение на предната тема,но я помествам в този раздел,макар и да има вече има подобна на тази,но не е особено активна.
Предната тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=191239.0 и другата,която може да следите  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=444328.0



тук има идеи как да се консумира: http://users.chariot.net.au/~dna/Makekefir.html#the-butterfly
тук информация за отглеждане, съвети и здравословни/лечебни качества : http://---spam---/kefirna-tibetska-gyba/
http://www.vselena.com/tibetska_gaba.html
http://zdrave.rozali.com/netradicionna-medicina/p12931.html
това е блога на Тончев : http://blog.ton4ev.com/?p=465

http://menunedeli.ru/2012/05/kak-sdelat-kefir-v-domashnix-uslovi … ax-recept-s-foto/

http://v-domashnih-usloviyax.ru/kak-prigotovit-kefir-v-domashnix-usloviyax/

http://kroha.od.ua/domashniy-kefir/

Повече за самия кефир, историята и свойствата му: http://nmedik.org/kefir/svoistva-prig/istoriya-kefira.html


и още много статии може да намерите в google,просто като напишете името .
Има много обяви за продажба,които не намирам за уместни,при положение,че е редно да се ПОДАРЯВА гъбата.
Аз самата,винаги щом имам свободна пращам.
Нека бъдем взаимно полезни,като си помагаме с придобиването с нея и съвети за отглеждането.
Има и доста рецепти,които могат да се намерят и да използвате кефира,не само като напитка ,а и в кулинарството,като просто заместите прясно /кисело мляко с нея.

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 08:25 от Мун

# 1
  • София
  • Мнения: 13 865
Преди години ползвах тази гъба, но трябва да си призная, че доста несериозна излезнах. А чувам много добри отзиви за нея.

# 2
  • TX
  • Мнения: 571
аз също пия редовно кефир и като ми порасне гъбата подарявам ....
а правите ли ритуала на петтимата тибетци

# 3
  • Мнения: 18
Благодаря,за бързият отговор. smile3525

# 4
  • Мнения: 3 211
Мерси за новата тема.
Имам въпрос: почивате ли задължително след 20 дни употреба?
Аз пия вече повече от 20 дни, но не съм спирала. Все още имам болки в бъбреците и главоболие. Чудя се дали не трябва малко да я поспра.

Имам да подаря гъба поне за 2-ма, че и за 3-ма. Става въпрос за Варна. Който иска да ми пише лично да се разберем.

# 5
  • Варна
  • Мнения: 9 946
Здравейте!
Действа ли благоприятно тази гъба върху чревната флора? Лекувах гастрит наскоро, а и като цяло постоянно имам неприятно усещане от подуване и газове.

# 6
  • Мнения: 3
Имам въпрос: почивате ли задължително след 20 дни употреба?
Аз пия вече повече от 20 дни, но не съм спирала.

Здравейте, аз също искам да знам дали е лошо, ако не се прави почивка.

# 7
# 8
  • Ямбол
  • Мнения: 1 584
Murka би ли споделила за ритуала,ти правиш ли го?
Киса някои първите дни били чувствали нещо като дискомфорт в началото,докато се пригоди с организма,но аз а и повечето около мен не сме увесили нищо неприятно и различно при консумацията и.

За почивки,аз не съм правила никога,само когато съм на почивка на море и нямам възможност да я взема,я оставям у дома в хладилника във вода,после по старому Simple Smile

# 9
  • TX
  • Мнения: 571
Никид да си призная не не го правя, само се каня по друг начин се раздвижвам  Grinning но човека който ме "зариби" с гъбата, уважаван доцент и т. н. Та според нея ритуала + гъбата е ключа към перфектното и излъчване ( на 50 години е а изглежда на 28 някъде) и здраве.  И като гледам са добра утринна гимнастика http://vbox7.com/play:707e1cf8a5
Затова питах вас дали и вие практикувате и двете

# 10
  • Мнения: 0
Не мога да пия прясно мляко защото се надувам като балон и затова наблягам на киселото мляко, но понякога ми писва. Имах кефирена гъба и бях много доволен, че мога да разнообразявам с кефир, но ми изядоха гъбата, колкото и глупаво да звучи.
Ако някой има да сподели парченце гъба ще съм много благодарен. За София става дума.

# 11
  • София
  • Мнения: 13 865
Ккато споделих, преди години съм ползвала гъбата. Но не редовно и доста несериозно от моя страна.

Тази гъба помага ли при проблеми с бъбреците и спомага ли за намаляване на теглото?

# 12
  • Мнения: 0
Ккато споделих, преди години съм ползвала гъбата. Но не редовно и доста несериозно от моя страна.

Тази гъба помага ли при проблеми с бъбреците и спомага ли за намаляване на теглото?

За бъбреци помага, доколкото пиене на течности помага.

Иначе за намаляване на теглото - хранителните съставки в кефира са подобни на млякото от което се прави. Тоест има висока хранителна стойност.
По време на ферментацията се получават малки промени в хранителния състав. Например голяма част от лактозата се променя.

Цитат
Чаша кефир(240 ml) съдържа около 160 калории, 8 г мазнини, 8 г белтъчини, 15 г въглехидрати, 3 г фибри и 12 г захар.

# 13
  • София
  • Мнения: 13 865
CtOlaf , благодаря за отговора. Simple Smile

# 14
  • Мнения: 339
Тибетската гъба я пих 1 година и я спрях,защото трябваше да я нося нявсякъде със себе си.Доволна съм,тъй като изобщо не се разболях-дори и от хрема.Чувствах се прекрасно и бях заредена със сила. Пиех я на гладно само сутрин.Не знам дали спомага за намаляване на теглото,освен ако се комбинира с диета.Сега я храня с вода или мляко,колкото да я опазя жива,но никога не съм я слагала в хладилник.От водата тя не се размножава.Гъбата не се продава,а само се подарява.

Общи условия

Активация на акаунт