Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 2

  • 147 639
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
  • Мнения: 2 247
Здравейте  Hug
И аз си търся тибетска гъба,ако има някой за даване,ще съм му благодарна.
От София съм и мога да я взема от където ми кажете.
Хубав ден  Peace

Моята гъба доста се разрасна и с удоволствие ще я споделя!
И моята в Пловдив

# 571
  • Мнения: 4
Много ви благодаря!!!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 572
  • Пловдив
  • Мнения: 2 247
Давам на някой от Пловдив
Не изпращам  Confused

# 573
  • Мнения: 1
Здравейте!
Подарявам тибетска гъба (на който иска и колкото иска Simple Smile Номерът ми е 0889 24 55 66. Живея в София. обадете ми се и може да се разберем за среща, за да няма разходи по доставка.
Бонка Илиева

# 574
  • Мнения: 767
Здравейте, има ли някой които иска да ми изпрати за моя сметка с Еконт или Спиди  зърна на Гъбата

# 575
  • Пловдив
  • Мнения: 1 158
Давам на някой от Пловдив
Не изпращам  Confused

и аз

# 576
  • София
  • Мнения: 136
Давам на някой от Пловдив
Не изпращам  Confused
и аз
далеч са ви офисите на еконт, или ?!

# 577
  • Мнения: 3
Здравейте! Прощавайте, ако задавам въ;рос, който вече е бил повдиган по-назад в темата, но - съгласете се - тя е цели 39 страници и просто реших да попитам директно: преди няколко дни ми дадоха гъба, като ми казаха да я заливам с една чаша мляко. Искам да попитам две неща: първо - може ли да се залива с повече мляко и второ - кефирът, който получих, е адски кисел, чак ми обръща сливиците. Това нормално ли е? Питам, понеже кефирът, който съм си купувал от Берьозка и този на "Зелена ферма" са адски, адски приятни на вкус. Благода ря ви предварително!

# 578
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
bashta_mechta Можеш,а и трябва разбира се, според нарастване на количеството гъба,да се увеличава и млякото.
Примерно,за около 1.с.л. зърна поне 1 ч.ч. мляко да има,а колко е при теб?
На теб,като са ти дали,може да е спояло повечко в млякото,затова да киселее,подмени,увеличи млякото,остави после млякото 1 ден да престои в хладилника да доозрее,без кефира,а него залей с ново мляко.
Ще се радваме в последствие, да го разпространяваш с желаещите,като пишеш тук има доста желаещи,успех!

# 579
  • Мнения: 3
Благодаря за отговора, никид, наистина е обнадеждаващ! Ами на мен ми дадоха нещо от порядъка на половин шепа и сега разбирам: явно трябва малко да поекспериментирам и на принципа проба-грешка, да стигна до желания резултат. Иначе, доколкото разбирам, гъбата/зърната трябва да нарастне и разбира се, че няма да имам нищо против да споделя с всеки, който желае. А, и още един въпрос: ако използвам мляко, което не е закупено от магазин, трябва ли да го кипна преди това или не?

# 580
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
bashta_mechta ааа 1 шепа си е бая за чаша мляко само,може и 3 даже,то мъжка шепа ако е,бая мляко иска  Laughing.
Всякакво мляко става,но да е варено,че после ще се пие де, но не заливай с вряло или топло мляко гъбата.

# 581
  • Мнения: 3
Ясноооо Simple Smile Ами сутринта, като ги извадя, измивам и ще опитам с повече мляко. Simple Smile

# 582
  • Мнения: X
Здравейте моята тотално умря както бях писала . Моля някой от моя град ,ако има за подаряване да ми пише . Разград.

# 583
  • София
  • Мнения: 24 645
yulmana, тези гъби са много устойчиви. Изненадана ъм, че така се е получило при твоите. Sad newsm78

# 584
  • София
  • Мнения: 136
Това 'много' може да  е много подвеждащо. Те са устойчиви в подходяща среда.

Общи условия

Активация на акаунт