Гей-парад 2013

• 34 640
  • 1 169
  •   1
Отговори
# 270
Тя, темата бъка от -фобии, все от толерантни хора проявени.  Mr. Green Сакън, някой да не познае най-големите им страхове!
Моят е да нямам рак на шийката на матката. Ама не виждам какво общо има с темата.
Сауле,  Peace
E, не е трудно да отгатнеш, че изявените във връзка с темата визирам. А те, като чета, хич не са малобройни. Кой го е страх да не би децата му да се окажат хомосексуални, кой пък бърза да се афишира като твърд хетеро, кой пък се чевръсти да се изяви като изключително умен, "толерантен" и в никакъв, ама никакъв случай поне малко прост.
... Парад на суетата.

# 271
Аз пък в провеждането на подобни паради не виждам - демонстрация и парадиране,
а най-вече fun. Хората решили да се позабавляват...

Ето и тук, където хомосексуалистите имат права, се организира и преди години
ходих в Амстердам - ами беше си купон и хетеросексуалните се забавлявахме наравно с гейовете. Laughing

Подобни прояви има сред много групи, всяка година ходя на едно събитие,
където хора се обличат в разни странни ( предимно готически костюми),
сигурна съм че някой и в това би намерил нещо нередно и ненормално.

# 272
Според мен пък парадът ви прави лоша услуга, фиксира вниманието не където трябва.

Хората са разделени по въпроса с парада. Не го организирам аз, нито присъствам. Само споделих какви са евентуалните ползи. Дискутираме. Всеки идва със своята гледна точка в тази дискусия. Не е нито необходимо, нито пък жизнено-важно една от страните да промени позицията си. В една дискусия всеки оглежда себе си през очите на другите. Това е важно. А това дали ще промени светогледа си или не, по вероятно няма, но и не е от значение за никой друг освен за самия човек.

# 273
  • София
E, не е трудно да отгатнеш, че изявените във връзка с темата визирам. А те, като чета, хич не са малобройни. Кой го е страх да не би децата му да се окажат хомосексуални, кой пък бърза да се афишира като твърд хетеро, кой пък се чевръсти да се изяви като изключително умен, "толерантен" и в никакъв, ама никакъв случай поне малко прост.
... Парад на суетата.
Знам, бе, Луне, не съм тъпа. Малко съм проста, обаче, признавам.
Може и да не е правилно да се лигавя в тази тема, но не мога да я приема сериозно, съжалявам. Звучи ми като разговор между 86 годишна баба и 16 годишнатай внучка-бунтарка.

# 274
Аз пък в провеждането на подобни паради не виждам - демонстрация и парадиране,
а най-вече fun. Хората решили да се позабавляват...

Егати фъна... като са искали да се позабавляват, що не са отилши на цирк? Други са исканията и съм сигурна, че са налични в сайта на всяка  джендър организация, вземаща се много сериозно. Не че съм ровила, просто всяка година е едно и също.

# 275
Според мен пък парадът ви прави лоша услуга, фиксира вниманието не където трябва.

Хората са разделени по въпроса с парада. Не го организирам аз, нито присъствам. Само споделих какви са евентуалните ползи. Дискутираме. Всеки идва със своята гледна точка в тази дискусия. Не е нито необходимо, нито пък жизнено-важно една от страните да промени позицията си. В една дискусия всеки оглежда себе си през очите на другите. Това е важно. А това дали ще промени светогледа си или не, по вероятно няма, но и не е от значение за никой друг освен за самия човек.
Toва, което водите вие е далеч от дискусия. Повтаряте едно и също , и когато някой с различно мнение се изкаже, вие го обявявате за хомофоб. Но това е демокрацията - едни могат да се изказват, а други не...

# 276
  • Сопот, Пловдив
Може ли някой да излезе със законово основание за непровеждането на гей парада? Вярвам, че не. РАзбран или неразбран, парад ще има. И тази година, и догодина, и така нататък. Разбира се, и антипарад може да има, и той едва ли ще пречи на някой, стига не се ползва омразна реч по време на провеждането му, което според е мен е много вероятно. А това би следвало да е наказуемо. Ако това се съблюдава и съответно наказва, аз нямам проблем с анти гей парада.

Milla Elaine,  Peace . Повтарям се от предишната тема, но -  живяла съм на испански остров, в Испания също еднополовите взимоотношения са сериозно регламентирани законово. Гей парада на този остров продължава една седмица. А нашите са като църковна сбирка в сравнение с това, което съм видяла там. Предимно се забавляват хората. Аз парада го разбирам така - да се появиш пред обществото и да кажеш - да, такъв съм и не ме е срам от това.

# 277

На мен ми звучи и по-зле, признавам си. И от двете страни.

# 278
интересно колко от активните застъпници тук ще харесат следващите стъпки при толерастирането на едно общество
напр как ще им хареса в ДГ да учат децата им, че няма момиченца и момченца, а вагинчета и пенисчета
защото за съжаление това е вече реалност в една хипертолерантна Швеция

# 279
Ок, в България може и да имат все още искания...
А и как няма като нито брак им позволяват, нито осиновяване.
Тук обаче, този път е извървян - и брак сключват и деца имат.
Въпреки това, си се забавляват и по паради, за мен си е чист купон. Peace

# 280
  • Galaxy 13197853088
Нов, не виждам защо се опитваш да спориш.
На близо са ви, спретнете си един фън за тяхна сметка Wink 

# 281
  • # супернатурална #
Защо?

# 282

Toва, което водите вие е далеч от дискусия. Повтаряте едно и също , и когато някой с различно мнение се изкаже, вие го обявявате за хомофоб. Но това е демокрацията - едни могат да се изказват, а други не...

Хомофоб е човек, който не е толерантен към определената група (до тук ясно). Вие се смятате за толерантен, но не сте в моите очи. И какво от това?

# 283
Toва, което водите вие е далеч от дискусия. Повтаряте едно и също , и когато някой с различно мнение се изкаже, вие го обявявате за хомофоб.

Да, това ми прави впечатление и на мен. Ама да си отворят речниците и да си поправят пропуските преди да раздават определения.
Не може ли да съм против подобни паради, които лично аз намирам за безобразни и неприлични и все пак да не съм хомофоб? И да, гейовете не трябва да осиновяват деца, не защото това е тяхното наказание, задето са гейове, а заради децата. Колкото и твърдения да се нароят как няма значение за едно дете дали ще има майка и баща или родител1 и родител 2, няма да повярвам и всеки нормален и поне запазил част от нормалния си разсък човек, няма да повярва.

# 284
Който иска да си прави паради...свобода и избор....

Но съм категорично против осиновяването на деца от гей-двойки.И не защото било анти-природно,ами поради психологическото и социално възприятие на самото дете.....
И да ,и аз не харесвам холандското общество..... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт