Време е за любимите занимания - дойде лятото в Испания

• 91 153
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
  • E-CLM & CH-VD
vasilevag, благодаря ти!  Hug А за връщането - работа ако имаш, проблема е никакъв. А малката буболечка бързо ще се адаптира  Simple Smile

Герито, момченце е (ще видим дали ще излезе такова, че знае ли се  Laughing Laughing)

# 46
Герито, и на мен ми е мъчно, ама защото живея в България.
Вес ,много ми се иска, а работа ще си намерим. Аз последно карах курс за масажист, та и това ми е изход. Изкарах и ниво  ДЕЛЕ ту, Зер, токкова години го говорих този език, пък една дипломка да си нямам, ей така ,за табиета, както се казва. Пък в последствие се оказва че и врати отваря , но това е друга тема.
А за буболечката, за нея най - малко се притеснявам, тя е толкова контактна и адаптивна, че проблеми няма да има.Днес за първи път беше на рожден ден в клуб, с дискотека, фойерверки и прочие благинки. Аз се бях подготвила за игра в клуба с нея. 10 мин да огледа обстановката  и вече беше забравила че съществувам, гледах я на екрана колко е щастлива и умирах от кеф. 

# 47
  • Murcia, Spain/Ruse
Вес,леко раждане и чакаме новинки  Hug Hug Hug

# 48
Здравейте, момичета! Реших и аз да се включа към вашата темичка   bouquet
Живея в Ласарте-Ориа(Гупузкоа, Паис Баско). Иначе съм от Пловдив. Това ми е първа бременност, казаха че чакаме момченце.
Има ли някоя на близо? Flutter

# 49
Здравейте, момичета  bouquet
Да ви питам - може ли без рецепта да се купуват лекарства в аптеките или трябва рецепта?
Имам предвид лекарства, от сорта на Аналгин или Панадол (каквито са тамошните вариации де). Rolling Eyes

# 50
Само АБ са с рецепта. Аналгина е Алхиаса или Тонопан, а за температура се дава Далси или Апиретал ( за деца ).

# 51
Само АБ са с рецепта. Аналгина е Алхиаса или Тонопан, а за температура се дава Далси или Апиретал ( за деца ).

Много ти благодаря! Hug  bouquet

# 52

Здравейте на всички Smile много се извинявам че така Ви нахълтвам в темичката ,но имам едно въпросче.Имам NIE от 2009 издадено в Мадрид няма дата на валидност на него.Сега живея обаче в Марбея,никой не ме е карал да го сменям.От скоро съм аутономо тоест плащам сегуридад социал,детето ми има NIE а в акта и за раждане пише баща неизвестен.Та въпроса ми е, мога ли да кандидатствам за някъква социална помощ за самотна майка.
Предварително Ви благодаря за отговорите и ще ми бъде приятно ако мога да се присъединя и аз към темата Ви.
Желая хубав ден bouquet

# 53
  • ES
Здравей косатка, за да взимаш социална помощ трябва да си безработна, щом се котизираш значи работиш. Такава социална помощ специално за самотна майка не съм чувала, но за помощи при учебници или стола на детето в училище, сигурно ще си сред тези семейства, за които ще са безплатни. Вече ако си безработна и с дете и си се осигурявала мисля, че минимума беше 3 месеца на трудов договор (казваха, че и някои аутономоси се приравняваха с трудовия договор по отношение на социалните помощи, но май на практика съвсем не е така), вече имаш право на семейни помощи от 420 евро 2 години

# 54
gery_to много благодаря и аз така четох някъде.То по добре тогава да се дам на баха и без друго нямам кой знае какви приходи ,а само плащам сегуридада.Като остане време ще ходя да питам на место.Весело лято на всички   bouquet

# 55
Здравейте момичета,
много ще съм ви благодарна ако някой има инфо и ми отговори!
Може ли да се пътува от Испания в други страни от еврозоната само с НИЕ?
Личната карта на сестра ми не успя да стане на време  Sad Тя има НИЕ и БГ паспорт, но на паспорта докато  му изтече срока остават по-малко от 6 месеца...та затова предполагам няма да го зачетат валиден.
Става въпрос за пътуване с кораб...много сме притеснени..

Благодаря ви предварително!

bouquet

# 56
  • ES
На НИЕто изрично пише, че не е документ за доказване на самоличността и винаги трябва да бъе придружен с друг документ със снимка (НИЕто-сертификатът няма снимка). Защо да не важи паспорта като има още 6 месеца валидност?

# 57
Гери, там е работата че паспортът няма 6 месеца валидност, срокът му изтича в края на август, макар че ние ще сме се върнали дотогава...

май се надявам на чудо аз  Rolling Eyes

# 58
  • ES
Щом е валиден какъв е проблема. Мисля,че за твое спокойствиеможете да идете в консулството или посолството, не знам кое ви е по-близко,и се слага печат за удължаване. Но си мисля, че щом е валиден, няма от какво да се тревожиш.

# 59
Извинявайте, че се намесвам, момичета, но то е добронаменрено и с цел да помогна. Peace
Паспортните "удължавания" вече не съществували (или поне така ми казаха от Посолството).
НО ако паспорът е валиден (и е издаден в България!), няма причина, поради която да не ви пуснат на се приберете в България! Naughty
Виж, за на връщане най- вероятно ще ви направят проблем, но пък вие можете да си извадите нов с бърза поръчка в България и така.
Желая ви приятна почивка и поздрави на България от нас! Hug

Общи условия

Активация на акаунт