Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 322 557
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 470
Здравейте  Hug

В търсене съм на фурна и плот, харесах тези на АЕГ:
https://www.tehnomix.bg/aeg-hk-654400-xb
https://www.tehnomix.bg/aeg-bp-501352-hm

Не ми стана ясно дали има телескопични водачи  newsm78
Също дали това е удачен вариант за котлони?

# 1 471
  • Sofia
Котлоните изглеждат супер.
За фурната - никъде не е посочено, че идват с телескопични водачи - вероятно се закупуват отделно.

# 1 472
Котлоните изглеждат супер.
За фурната - никъде не е посочено, че идват с телескопични водачи - вероятно се закупуват отделно.

Да, видях в друг сайт, че няма водачи.

На котлоните като са регулируеми дали мога примерно да готвя в тиган с диаметър 28см  newsm78

Последна редакция: ср, 14 юни 2017, 14:05 от Aquawomann

# 1 473
Сиренце, благодаря!

# 1 474
Сиренце,кои са твоите котлони 4-ка.На мен ми предложиха тройка и аз за 4-ка не попитах въобще.

# 1 475
  • Sofia
На котлоните като са регулируеми дали мога примерно да готвя в тиган с диаметър 28см  newsm78
Това, което пише е:

Цитат
Put the cookware on the cross which is
on the surface that you cook. Cover the
cross fully. The magnetic part of the bottom
of the cookware must be 125 mm
minimum. Induction cooking zones
adapt to the dimension of the bottom of
the cookware automatically. You can
cook with the large cookware on two
cooking zones at the same time.

Т.е. имаш минимално изискване съда да е поне 12.5см в диаметър, като можеш да използваш по-големи съдове. Горна граница не е посочена, така, че не мога да ти отговоря.
Аз лично на моят плот (друга марка) нямам проблеми с различните диаметри съдове.

# 1 476
julian, благодаря  Simple Smile . Консултантите в магазините са доста некомпетентни и не разчитам на съвет от тях, надявам се да съм направила правилен избор...
Сега погледнах комплекта съдове, който съм харесала и най-малкото нещо е с диаметър 14см, така че не би трябвало да има проблем.

Последна редакция: ср, 14 юни 2017, 17:27 от Aquawomann

# 1 477
  • Countryside
Сиренце,кои са твоите котлони 4-ка.На мен ми предложиха тройка и аз за 4-ка не попитах въобще.
Моделът е: Bosch PIB672F17E
Ето и снимка:

# 1 478
  • Sofia
От 10 год ползвам вградени фурна и плот (стъклокерамичен, с механично управление) на Електролукс и съм супер доволна. Никога никакви проблеми не са създавали. И не бяха никак скъпи тогава. И сега не са.

# 1 479
Моделът е: Bosch PIB672F17E
Ето и снимка:

Благодаря ти много!Утре ще го видя наживо,засега намерих такъв,но с кръстчета са зоните,не знам има ли разлика? newsm78

# 1 480
Аз си взех всичко на  Black Friday like намаление в Техномаркет  по това време беше преди година.
Всичко беше с жълти етикети.Взех телевизор, фурна ,сензорни котлони , 2 фризера ,прахосмукачка
Фурната и прахосмукачката ми излезнаха без пари.
За вграждане специфично трябва да гледаш дали има 2 реотана -горе и долу повечето вече ги правят интересно с един -реотан само отгоре .Така някои неща не става лесно да се пекат.
Също е важно и да е с двойно защитено стъкло.
Температурен сензор да има на стъклото отпред за да може лесно да провериш стоката си ...
и да е разбира се на конкурентна цена. Важен фактор е гаранцията ...
и да е А+ ...енергоефективна въпреки ,че  е по скоро маркетинг.

Фурна за вграждане знай трябва и някой да ти я оправя жиците изисква освен монтаж в мястото и електромонтаж кабели връзване. Аз между Whirlpool  ,Bosh, HotPoint и Samsung  бих съпоставил тези неща и бих избрал най добрата гаранция и визия вече Инокс или черен бял цвят  ...

# 1 481
  • Сф
Как пък да разбереш с 2 или с 1 реотан е като не се вижда долният? Вече рядко можеш да попаднеш ма фурна само с 2 стъкла, повечето са с поне 3, че и 4-5 при пиролитичните.

# 1 482
  • Countryside
Джаро, не мисля, че може да се съпоставя Бош със Самсунг и Хотпойнт, за фурни, че и за домакинска техника принципно. Освен стъклото да е двойно(мисля че вече масово са тройни) е важно да има функция "студена врата", да има вентилатор, който да работи и за охлаждане на фурната след изключване. Друго важно е равномерното печене на вентилатор, но това няма как да се провери при покупката.

# 1 483
Здравейте, бихте ли споделили мнение за фурна за вграждане whirlpool akzm 8660 ix с пиролизял е. Страшно много ми харесва тази фурна и като дизайн и като характеристики. Бих била благодарна , ако споделите мнение. На няколко места прочетох , че пиролизата все едно я е нямало и товя силно ме притесни.

# 1 484
Конкретно за този модел ли прочете това?Аз се спрях на Бош с пиролиза.

Общи условия

Активация на акаунт