Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 324 830
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 150
Някой с пресни впечатления от каталитичните панели, че се отказах от фурна с пиролиза за сметка на каталитично почистване.

Защо се отказа от пиролизата? Как се извършва каталитичното почистване?
Заради газовата ми бутилка в съседния шкаф! "Консултантите" не бяха много категорични, че няма проблем и представи си каква ще е последицата, ако има. Цената е доста по-висока, аз избрах фурна Сименс, която с пиролиза е голяма четирицифрена сума, с каталитично почистване - 839 лв на промоция, иначе към 900 лв. Каталитичните панели точно на този модел са разположени навсякъде във фурната, без долната повърхност, на всички други стени, имали живот колкото е животът на фурната /специално попитах - около 15-20 години било това/. Почистват се само с влажна мека кърпа, никакви препарати и най-важното - не е необходимо специално да се пуска програма чистене, те се чистят при самото готвене над 200 градуса, ако пръсне - не се задържа явно. Та и ток се пести по този начин според мен, че 500 градуса на пиролизата са си сериозна консумация. За себе си така реших, мисля че само поради първата причина си заслужава да не поемам този риск все пак. Но и следващите доводи мисля заслужават внимание. Другата седмица ще ми я монтират и ще имам конкретен отзив, иначе във форума една потребителка много я беше похвалила конкретно тази фурна, момчето, което я докара каза, че досега са нямали в Сименс рекламации на модела. Дано аз да не съм изключение.

# 151
Дано си доволна  Heart Eyes
После да пишеш отзиви  Peace

# 152
Дано. Благодаря за пожеланията  Hug

# 153
Raja_Nikol, от информацията в нета се разбира, точно това, което казва Милитана, само че животът на каталитичните панели го дават около 10 години максимум. Във всички случаи най-доброто почистване е с пиролиза, но, сметката за ток ще е по-висока. И понеже нетът ми е много бавен и трудно се отваря страницата със съобщенията, ще ти кажа и за сушилнята ми - купена е преди около 2 години и е Сушилня ELECTROLUX EDI 97170 W, на външен вид е като насточщата АЕГ с парогенератор, само че беше доста скъпа - 1230 лева. И е клас Б.

# 154
А, и да допълня предния пост  - каталитичните панели се почистват само с мокра кърпа, и не трябва да се драскат. Тоест ако по някакъв начин се надраскат, трябва да се подменят за да изпълняват функцията си добре. Мен ме увериха, че на фурните Сименс панели се сменят само ако не са експлоатирани както трябва.......ще видим. Като се сдобия с повече впечатления, ще пиша.

# 155
1 път в месеца,вечер преди лягане врътвам пирото и сутринта фурната като нова

Да харчи,да харчи..Е,колко па да харчи ток?

То един препарат дето ми е за най-много 2 почиствания,струва 5-6 лв ,та ако приема,че и пирото ми харчи толкова,поне си спестявам търкането и хамалуването..

Ама като отворя вратата,фурната свети като нова..Кеф Crazy 

# 156

Не ме дразни де....ще взема да се размечтая да се спомине сегашната  Mr. Green

Тока въобще не го калкулирам аз, дори със сушилнята не се усеща разликата, а тя е клас В

# 157

Не ме дразни де....ще взема да се размечтая да се спомине сегашната  Mr. Green

Тока въобще не го калкулирам аз, дори със сушилнята не се усеща разликата, а тя е клас В
Party Hug  bouquet

Със здраве да си я ползваш..И катализата върши работа..

Аз също исках газов котлон,но реших,че пирото ми е приоритет.Не за друго ми щото съм пословичен мързел,ама инак държа много на хигиената и съм много гнуслива..Абе комбинация трепач Crazy

Друг вариант беше газовата бутилка да през 1 шкаф от фурната,ама кухнята не е толкоз голяма и не позволяваше много вариации Confused

# 158
Аз понеже вече имам газов плот и страшно съм свикнала да готвя на газ, направо котлоните на ток не ги ползвам и нямах много възможности за действие. И 1% съмнение да имах относно безопасност, пак не бих прибегнала до уред с пиролиза, че всички гледаме новини и знаем какво може да стане с газова бутилка, която е използвана неправилно. Стискайте ми палци катализата /пардон, еко-клийн емайла  Wink/ да ми върши добра работа, че аз и особено не цапам фурни, готвя рядко и особено не се вторачвам и в петна точно пък във фурната  Embarassed

# 159
Аз и катализа нямам  Cry

Като казахте газови плотове, препоръчайте ми такъв, само двойка газов, имам керамичен двойка, ще ги сложа един до друг, оставено е място, защото не бях сигурна дали искам   Embarassed

Чух, че имали значение дюзите, някои много чернели тенджерите, ама как да разбера кои  newsm78

# 160
Аз и катализа нямам  Cry

Като казахте газови плотове, препоръчайте ми такъв, само двойка газов, имам керамичен двойка, ще ги сложа един до друг, оставено е място, защото не бях сигурна дали искам   Embarassed

Чух, че имали значение дюзите, някои много чернели тенджерите, ама как да разбера кои  newsm78
Рая, аз бих ти препоръчала да сложиш цял плот ако имаш такава възможност де. Все ми се струва, че ще потече от изкипялото при свръзката между двата, а и по-лесно се чисти, когато е едно. А иначе не знам точно какво да ти препоръчам и не зная какво е "дюза"  Embarassed Моят плот е на Горение, четворка, керамичен газ и ток. Доволна съм, чисти се лесно, обаче да знаеш, че като проявих небрежност и си счупих едната поставка за газов котлон ми искаха 115 лева за нова от Горение! Лошо ми стана тогава, за една чугунена поставка. Та пазете си ги, аз я счупих като по невнимание сложих върху нагорещената поставка пластмасова купа, като се усетих я вдигнах, ама те бяха залепнали и стойката падна на плочките на пода и се счупи. Не правете като мен, че много скъпо излиза  Simple Smile

# 161
И аз се отказах от пиролизата и вчера купих тази фурна  http://vetobg.com/eoa-5551-aox/само ,че за 720лв.

# 162
И аз се отказах от пиролизата и вчера купих тази фурна  http://vetobg.com/eoa-5551-aox/само ,че за 720лв.
Честита да ти е! Ще чакаме отзиви  Simple Smile

# 163
Мерси ама чак след 20 дни ще мога да я пробвам и да дам отзиви.

# 164
  • ту тук, ту там
Тази темичка доста поизостанала!  Но да питам аз: впечатления или поне мнение за тази фурна, моля?!

http://www.bosch-home.bg/продукти/готвене/фурни-за-вграждане/HBN532E5.html

Общи условия

Активация на акаунт