Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 324 783
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 695
Аз лично следя темата от малко над 3 години и освен цитирания случай със стопеното уплътнение, май беше на AEG, не се сещам за друг с поражения.

# 1 696
  • Сф
Аз бях със стопеното уплътнение. 2 години по- късно нямам други подобни оплаквания.

# 1 697
  • на Мелмак
Аз си взех Сименса днес , без пиролиза.
Мисля, че това е по-скоро лично решение.
А дали ще даде дефект или не както знаем е въпрос на късмет.
Успех с покупките момичета!

# 1 698
  • София
Благодаря за отзивите!
Аз съм от тези, които не обичат да чистят фурни, затова търсих тази благина пиролизата. Много често готвя вечер (след като сме вечеряли започвам да готвя за следващата вечер, а и синът ми обядва в къщи, та трябва да има нещо и за него за обяд). Пека нещо до късно и после само изключвам фурната и си лягам (вадя яденето, разбира се). Тя е гореща, за да я чистя, а и не ми се занимава по нощите. След всяко чистене на фурната си обещавам, че вече ще я забърсвам след печене - ми не го правя.
Скрит текст:
Но сега имам отделна кухня и само аз си я гледам колко е мръсна фурната, а предстои да се нанесем в жилище, в което кухнята ще ми е обща с дневна, а и фурната ще е в колона, та още по-добре да се вижда от далече дали е чиста или не...
Лошото е, че ми развиваха теории, как стоманата се топи на 600градуса, а аз искам да я "мъча" на 500 - ми то било повече от ясно, че ще се скапе бързо. Покритието се пукало, започвало едно окисление и след отрицателно време фурната се пробивала. Питах колко е това "отрицателно време", защото ако са 10 години - ще  го преживея - не стана ясно, то на неудобни въпроси е най-лесно да не отговаряш.
За сименса пише, че покритието лесно се поддържало, та се чудих дали наистина не е някакво чудо на...химията, което да не задържа мазнини...дъното на фурната ще се търка май по обичайния способ...А толкова мразя мусака с лек мирис на меглио....
Пиролизата наистина амортизира по-бързо уреда с тези градуси, а миенето и на мен ми е досадно. От посочените марки съм за електролукса. Имам друг модел от 4г. и да чукна на дърво не е имало проблем. За миенето - може да потърсиш с каталитични панели, но гледай да има и отзад, а не само отстрани. Електролукс имат такъв модел.

# 1 699
За сименса пише, че покритието лесно се поддържало, та се чудих дали наистина не е някакво чудо на...химията, което да не задържа мазнини...дъното на фурната ще се търка май по обичайния способ...А толкова мразя мусака с лек мирис на меглио....
Покритието на фурната да е качествено (лесно почистваемо).
При фурни Siemens - titanGlanz емайл.
 Peace
На дъното винаги е поставена плитка тавичка, която е точно за събиране на мазнини.
(сложила съм фолио, за да не мия тавичка)

Скрит текст:

# 1 700
  • Сф
Pav, малко странично- купих от SANO предпазителя за тока. Като го включих и отначало пиукаше и светеше лампичката, после спря. Нормално ли е?
През Сано- то съм включила разклонител, към който са пералнята и сушилнята. Много ли са двата уреда или не?

# 1 701
 Miraj*,
Да, такъв е принципа със звуковия сигнал.
Цитат
След включване на модула в захранващата мрежа (230V) червеният индикатор (фиг.1) започва да мига в синхрон със звуков сигнал.
Този процес ще продължи малко повече от две минути, време, което е необходимо за коректната работа на устройството! След като
изтече този период и ако напрежението е в рамките на безопасните стойности (виж техническите х-ки), релето ще включи
напрежението към изхода на модула, червения индикатор ще свети постоянно, а звуковият сигнал ще изчезне.
В инструкцията :
Цитат
Максималната, консумирана мощност през модула не трябва да превишава 3 500W ! При непрекъснато натоварване
препоръчваме максимална консумирана мощност до 3 000W !
https://www.sono.bg//manuals/73_WP230%20W.pdf
Нагревател пералня 2000W + сушилня с термопомпа  няма проблем.

Последна редакция: ср, 21 мар 2018, 12:49 от Анонимен

# 1 702
  • Сф
Мерси много! Нещо съм проспала, че има упътване, само кутийката бях чела, а там не пишеше.

# 1 703
  • София
Здравейте,

И аз моля за препоръка между три модела фурни. Наистина съм съвсем объркана и не знам коя да избера. Едната е Електролукса от по-горните постове. В магазина ми го оплюха тотално! Вратата, там където са стъклата, била направена от пластмаса, "и нали се сещате с тази пиролиза...". И естествено ми препоръчаха Сименс. Явно Сименс дават доста пари, за да им предлагат продуктите, защото за всички уреди, за които попитах, ми препоръчаха техни модели.

Това, на което държа е пиролиза (та ако ще да се пробие след 5 години!), телескопични водачи и възможно по-голям обем на фурната.

ELECTROLUX EOC3430EOX
AEG BPS351120M
WHIRLPOOL AKZM-8480 NB

Благодаря предварително!

# 1 704
  • София
Здравейте,

И аз моля за препоръка между три модела фурни. Наистина съм съвсем объркана и не знам коя да избера. Едната е Електролукса от по-горните постове. В магазина ми го оплюха тотално! Вратата, там където са стъклата, била направена от пластмаса, "и нали се сещате с тази пиролиза...". И естествено ми препоръчаха Сименс. Явно Сименс дават доста пари, за да им предлагат продуктите, защото за всички уреди, за които попитах, ми препоръчаха техни модели.

Това, на което държа е пиролиза (та ако ще да се пробие след 5 години!), телескопични водачи и възможно по-голям обем на фурната.

ELECTROLUX EOC3430EOX
AEG BPS351120M
WHIRLPOOL AKZM-8480 NB

Благодаря предварително!
И аз си бях харесала на електролукса  с пиролизата но в последния момент ме хвана страх от тези високи градуси.Избрах си тази.  https://www.technomarket.bg/furni/electrolux-eoa-5551dox-09123867            .Консултанта  в магазина каза че тази е по добра

Последна редакция: чт, 22 мар 2018, 16:33 от restart007

# 1 705
  • София
Голяма агитация напоследък за Сименс, явно са им поспаднала продажбите. И 3 са добри,  но АEG е с готвене на пара, коет о е много добра функция, ако ви интересува и ако аз имах финансите - бих взела нея, но бях с ограничен бюджет и си взехме уиърпул - а, който има еднакви характеристика с електролукса, но ние избрахме заради визията.
Пиролизата не вярвам да стопи кутията на фурната, при правилна експолоатация, дори и след 5 г. - все пак не готвим всеки ден по 3 часа на 500*, нека бъдем реалисти и не се поддаваме на поредният маркетингов трик: ужас, фурната ще се стопи, затова си вземете с акваклиин. Просто всички вече искат с пиролиза, а тези модели и марки без - търпят застой/загуби.

# 1 706
  • София
Скрит текст:
Голяма агитация напоследък за Сименс, явно са им поспаднала продажбите. И 3 са добри,  но АEG е с готвене на пара, коет о е много добра функция, ако ви интересува и ако аз имах финансите - бих взела нея, но бях с ограничен бюджет и си взехме уиърпул - а, който има еднакви характеристика с електролукса, но ние избрахме заради визията.
Пиролизата не вярвам да стопи кутията на фурната, при правилна експолоатация, дори и след 5 г. - все пак не готвим всеки ден по 3 часа на 500*, нека бъдем реалисти и не се поддаваме на поредният маркетингов трик: ужас, фурната ще се стопи, затова си вземете с акваклиин. Просто всички вече искат с пиролиза, а тези модели и марки без - търпят застой/загуби.

Благодаря! Ако трябва да съм честна, нямам и най-малка идея как се готви на пара във фурна, но ще прочета... АEG ми е над бюджета, но пък може да ми пасне готвенето на пара. Иначе и на мен Уърпула ми харесва много повече на визия от Електролукса. Но пък продавача каза Уърпул в никакъв случай  Joy

# 1 707
  • на Мелмак
Според мен Сименс нямат нужда от реклама, просто искат да си продадат бройките, че излизат от БГ.
Тази фурна АЕГ , ако я взимаш заради парата , виж хубаво на какъв принцип е.
Къде е резервоара, че аз не вижда.
Казвам го , за да не дадеш пари за нищо.
Имам фурна с пара, много е хубава, но контейнера е под панела, а тук не виждам.

# 1 708
  • Бургас
На толкова некадърни и некомпетентни консултанти съм попадала из големите вериги, че изобщо не им искам мнението вече. Като тръгнем да купуваме нещо четем из форуми, групи, ревюта в Интернет и т.н. За щастие има достатъчно информация за всичко.
Всички уреди ги купихме с 5 годишна гаранция. Толкова да изкарат ще съм доволна. Като гледам масово какви пари дават хората за мобилни телефони, които  сменят през 1-2 години... Simple Smile И да ми се скапе Електролукса след 5 години вярна служба ще си купя нов. Отново с пиролиза естествено! Simple Smile

# 1 709
А аз пък не мога да си представя да закъсам с такъв голям уред, който не работи добре, често се ремонтира или животът му приключва на петата година. Склонна съм да купя бюджетен уред на добра марка пред машина с много функции на марка, която не се слави с някакво кой знае какво качество.

Общи условия

Активация на акаунт