Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 324 826
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 680
Зравейте! Ние си взехме този плот   https://zora.bg/product/pkm-645b17e  . Сега трябва да мислим проект на кухня , която е много малка. Та котлоните ще са до хладилника и ще се разграничават от преградна плоскост с цвета на гърба. Въпроса ми е трябва ли да има работно разстояние от 30см между хладилника и котлоните или котлоните ще ми послужат за това ?

# 1 681
  • Сф
Принципно е удобно като извадиш продуктите от хладилника да имаш плот наблизо, на който да ги оставиш. Ако можеш да си ппзволиш тези 30см, ок. Ако нямаш място- и без него ще живееш

# 1 682
  • София
Момичета, имам нужда от съвет. След няколкодневно четене и сравняване на фурни за вграждане мислих, че съм се спряла на "моята" фурна. В началото не знаех нищо за съвременните функции, с процес на четенето реших, че държа на пиролиза и телескопични водачи.
Избрах си един модел на Elektroluks http://www.technopolis.bg/bg/Ovens/Built-in-oven-ELECTROLUX-EOC3430EOX/p/707607, цената в момента е чудесна 719лв.
Хареса ми повече на външен вид един whirlpool, https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-whirlpool-akzm-8660-ix, цената е същата 699лв.
Ходих и в 2-3 магазина да ги видя на живо, реших, че ще предпочета Електролукса, най-вече заради удължената гаранция от 5 години.
Замъкнах аз съпружеското тяло в Технополис и там попаднахме на един консултант с крайно негативно мнение за whirlpool (имали сумати върнати, изобщо да не съм поглеждала към тази марка), за Електролукса също не се изказа ласкаво, но поне не толкова крайно. Най-лошото е, че убеди мъжа ми, че пиролизата е пълна идиотщина, как след 2-3 години фурната ще се пробие - то това си било едно желязо, нагрято на страхотни температури, как да си взема такава, щом така съм чела из нета, но да обещая да не я пускам никога и такива дивотии. Ревеше ми се накрая, а аз уж отидох да си купувам фурна Sad
За тази цена ни препоръча единствено един сименс, без пиролиза, естествено (защото, нали...тя е много вредна за фурната). Сименс имали уникална система за почистване ecoclean, която била супер, свръх, да не съм се чудела. За малко да се прибера с фурна, че и с котлони сименс.
Моля, споделете тези евтини модели сименс заслужават ли си? Все пак това е един от най-орязаните модели, без почти никакви опции. Да се тръшкам ли за пиролизата на Електролукс, или да се предам и да взимаме сименса?
Ето го, всъщност: http://www.technopolis.bg/bg/Ovens/Built-in-oven-SIEMENS-HB43GS555/p/704190

# 1 683
  • София
Зависи какво търсиш! Ние също се бяхме спряли на първите 2 посочени от теб и взехме уирпул-а, защото МП не хареса на живо електролукса, който наистина приличаше на старата ни фурна, но още не е монтиран (взехме си уредите от Черен петък на доста добри цени) и не мога да дам лично мнение, но аз адски много държах на пиролиза, защото мразя да чистя фурна; имам удължена гаранция от 5 г. и всички "екстри", на които държа.
Не вярвам сляпо на консултанти, по ред причини, още повече, че в семейството имаме уиърпул, но друг модел, експлоатиран доста и всичко си му е наред. За Сименс нямам никакви впечатления, електролукс бяха уредите в предишната ни кухня и съм много доволна.

# 1 684
Другия месец стават 5 години откакто имаме Електролукс 3430 СОХ, като е имало периоди, в които по-често е пускана пиролизата и нищо й няма на ламарините. Тя си е измислена да издържа на това натоварване, даже е имало периоди, в които е пускана през 3-4 месеца. Много съм доволна - ползваме я често, голяма е, пече добре на две нива, с много стъкла е и не се притеснявам, че детето я пипа, докато работи. Оказа се добър избор. А пиролизата си е благодат, аз не бих се лишила от тази екстра.

# 1 685
Ние имаме също Електролукс 3430 СОХ, купена повече от 3 години. Използвам я всеки ден, понякога по 2 пъти. Рядко пропускам да готвя в нея. Особено пиците са вълшебни, често готвя на две нива. Правя си сушени домати на 3 нива. Пиролизата в това отношение много ми помага. Ние сме с бокс и фурната е първото, което се вижда, щом влезеш в стаята и не търпя да е мръсна. Включвам я средно 3 пъти в годината и ако пак трябва да избирам,пак ще избера същия модел. За мен е невероятен помощник в ежедневието. И не бих си причинила да прахосвам време в нещо неприятно, като чистенето на фурна, щом мога само да врътна копчето и след час да забърша със салфетка.
За другите марки нищо не мога да кажа, предполагам и те имат своите предимства, ще ти бъдат полезни, но аз все още помня коментара на една потребителка, която си купи немска фурна без екстри от Германия и всеки път като я чисти и търка го гледа това "made in Germany" и се надява да няма късмета да работи 20 години безпроблемно.

# 1 686
Аз съм това с made in Germany..... още ме е яд 3 години по-късно. Само да знаете колко ми е мръсна фурната сега.....добре че е в отделна кухня и не я виждат други хора. А и колкото да я чистя има местенца където просто няма как да се бръкне.

# 1 687
  • на Мелмак
Хм, и аз съм с Немска, без пиролиза. Ами не ми е мръсна. Отделям й 15-20 мин и е като нова. Аз лично предпочитам това пред пиролизата. Предишната ми беше без. Сега пак съм се насочила към Сименс -а от линка по горе. Ами не искам пиролиза.

# 1 688
О да. Ако се отделя време ще е чиста, но така мразя да чистя фурна и я оставям признавам си. Много често пека домашни сурови луканки и какъв ужас става след тях не е истина. Липсата на пиролиза отчитам като една от, слава богу, малкото грешки които допуснахме по време на ремонта и обзавеждането.

# 1 689
Добре де, ако фурната се замърси след печене, не я ли чистите/ Чакате да дойде време за пиролитичното почистване ли/
П.С Нали не може след всяко печене на домашна луканка да се чисти или аз не съм разбрала правилно

# 1 690
  • Сф
Този Сименс няма почти никакви програми, тия грилове какво да ги правиш? Ако много потече мазно- бърша след готвене, но иначе и аз не й се престарявам с чистенето.

# 1 691
Когато фурната ми беше залята с карамел, я почистих пичти веднага. Беше наистина много. Но иначе - не, не я чистя след всяко готвене (което, както казах, правя всеки ден),нито прекарвам уикенда си в чистене и слугуване на фурната, за нещо, което тя прави сама. В действителност тя не се и цапа толкова, че да има нужда от такива грижи.

# 1 692
  • София
Благодаря за отзивите!
Аз съм от тези, които не обичат да чистят фурни, затова търсих тази благина пиролизата. Много често готвя вечер (след като сме вечеряли започвам да готвя за следващата вечер, а и синът ми обядва в къщи, та трябва да има нещо и за него за обяд). Пека нещо до късно и после само изключвам фурната и си лягам (вадя яденето, разбира се). Тя е гореща, за да я чистя, а и не ми се занимава по нощите. След всяко чистене на фурната си обещавам, че вече ще я забърсвам след печене - ми не го правя. Но сега имам отделна кухня и само аз си я гледам колко е мръсна фурната, а предстои да се нанесем в жилище, в което кухнята ще ми е обща с дневна, а и фурната ще е в колона, та още по-добре да се вижда от далече дали е чиста или не...
Лошото е, че ми развиваха теории, как стоманата се топи на 600градуса, а аз искам да я "мъча" на 500 - ми то било повече от ясно, че ще се скапе бързо. Покритието се пукало, започвало едно окисление и след отрицателно време фурната се пробивала. Питах колко е това "отрицателно време", защото ако са 10 години - ще  го преживея - не стана ясно, то на неудобни въпроси е най-лесно да не отговаряш.
За сименса пише, че покритието лесно се поддържало, та се чудих дали наистина не е някакво чудо на...химията, което да не задържа мазнини...дъното на фурната ще се търка май по обичайния способ...А толкова мразя мусака с лек мирис на меглио....

# 1 693
Абе и след 3 години да се скапе фурната заради пиролизата, сменя се лесно, а и след 3 години сигурно моделите с пиролиза ще са по 500 лева не е чак непрежалима сума.... аз сега ми е голяма мъка над нагревателя да чистя, около лампичката, а и не ми се мисли какво е положението там където нямам достъп - например зад вентилатора където ми е скрития кръгъл нагревател.

# 1 694
Някой тук в темата оплакал ли се е заради развалена с времето фурна от употребата на пиролиза? Спомням си за един случай на стопено уплътнение над стъклото, но беше дефект при първото пускане на уреда. Питам за стопени ламарини след 3, 5 или повече години с такова почистване?

Общи условия

Активация на акаунт