Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 324 960
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 750
Аз имам фурна и плот на Ханза, също и аспиратор, но са по отделно.
За фурната още нямам мнение, плота е ОК, аспиратора също.
Чакам с нетърпение да пробваме и фурната скоро. Wink

# 751
  • Стара Загора
Благодаря за отговорите. Ще ги потърся да ги погледна на живо в някой магазин. Чета добри отзиви за Hansa, но както винаги става - отивам за едно, а купувам друго.... Grinning

# 752
Не бих си взела с общо управление   Naughty Ето плота се счупи, смених го, но фурната си е ОК, а иначе...

Не обичам такива комбинирани неща, както и хладилник с 2 компресора, като ще се чупи поне да е или цялото или никое   Mr. Green 2 компресора- 2 проблема  Laughing Какво от това, че едната част ще работа, ако другата е повредена  newsm78

# 753
ако изгори фурната и трябва да се сменя
Какво "гори" на фурната, което не може да се подмени до 1 час?
На Фурната какво може да дефектира:
- нагреватели
Скрит текст:
- вентилатор
Скрит текст:
- терморегулатор
Скрит текст:
-термостат(защита)
Скрит текст:
-  ключ
Скрит текст:

# 754
  • Сф
Не знам какво може да изгори на фурната, платка може би, наистина не знам.

# 755
"Управленията" на фурна и плот са независими.
Ако не функционира фурна, следствието НЕ е нефункциониращ плот,
което последователно го доказах.

# 756
  • Сф
Да. Плотът функционира, но ако трябва да се подмени фурната, контролерите за плота отиват с нея, нали?

# 757
"Управленията" на фурна и плот са независими.
Ако не функционира фурна, следствието НЕ е нефункциониращ плот,
което последователно го доказах.
Говорите за различни неща. По принцип фурната и плота са два отделни уреда нищо че най-често се монтират един върху друг. Но има модели (рядко срещани) в които вървят в комплект и контролите са на единия уред. Свързват се уредите. И например на самата фурна си имаш копчета за нея, но и за плота. На самия плот въобще няма бутони всичко е на фурната а той си е само повърхност за готвене. Тогава ако платката на фурната изгори или пък направо я вземат в сервиз въобще нямаш бутони с които да си включиш плота.

# 758
ако трябва да се подмени фурната, контролерите за плота отиват с нея, нали?
Може да се извадят и поставят в новата фурна.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 759
  • Варна
Момичета, дойде ред и за ремонт на кухнята и избор на нови уреди.
Бях решила фурната да е Бош, избрах този модел. Пиролизата + телескопични водачи са условията.
От няколко дни обаче се колебая и за този модел на AEG. Има повече програми и - затварянето е плавно. Последното го няма при Бош-а и е нещо което ме дразни.
Дизайна им е съвсем различен. Кухнята ще е бяла с много тъмен плот, искам да избегна инокса максимално доколкото е възможно.
Какво мислите? Коя от двете фурни е по-добрия избор според вас?

# 760
  • Сф
Видя ли, че Боша е само 57л?  Аз бих си взела единствено 74л, т.е. АЕГ.

# 761
  • Бургас
Аз също бих взела АЕГ-то. Peace

# 762
Ами Бош изглежда по-добре, но е до вкус. А иначе АЕГ е с повече функции и освен това е произведена в Германия

# 763
  • Варна
Мерси момичета. Ще опитам да намеря да я видя на живо в някой магазин тези дни фурната на AEG. Видях разликата в обема. Там като че ли мога да направя компромис.
Имам време, месец, лошото е, че колкото повече чета, толкова повече се обърквам и ставам несигурна в избора си. Ето, до преди дни мислех, че съм направила избора си обаче нещо в тази фурна втората ме грабна. Simple Smile

# 764
Сега се сетих нещо относно АЕГ-то. Не знам в семейството еи дали има малки деца, но в моето има и говоря от личен опит. На Бош-а има едно копче- врътка, а АЕГ няма въобще. Сега на мен ми трябва точно такава без никакви врътки. Имам малко дете което се научи да врътка копчетата, имам Бош с две врътки. Независимо че фурната е с активирана детска защита и не може да се включи детето постоянно ходи да натиска и върти копчетата. В крайна сметка може да ги прецака, или поне пуш механизма. А при АЕГ -то ще я заключваш и край, нямаш проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт