Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 324 633
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 450
Да пробвам да попитам и тук. Предстои ни да правим нова кухня и имаме чудене за котлони, дали да са двойка или тройка.За мен оптималния вариант е тройка, но котлоните ще са в последния шкаф до шкаф колона и ме притеснява ширината от 60 см.

# 451
И аз съм с тройка. И за мен това беше оптималния вариант. Но ако са точно до колона ще имаш ли място да боравиш с тенджерите. Докато ги слагаш и разбъкваш вътре да не си удряш ръката в тази колона? Ако е така май двойка е по-добре с оставяне на място между нея и колоната.

# 452
  • Плевен/Пловдив
Въпросче, към всички домакини, който вече използват керамичните плотове. Какви съдове за готвене трябва да търся ??? / тенджери, тигани / Предстои ни преместване в нов апартамент - въобще не съм наясно какви съдове трябва да използвам при готвенето. До сега готвя в едни Турски от не знам си колко години - загарят аз търкам и пак продължавам.
Благодаря предварително bouquet

Тези дни ще събирам инфо...

# 453
За керамичните плотове няма ограничения, те са само за индукцията, която аз препоръчвам с две ръце  Peace

# 454
  • София
Въпросче, към всички домакини, който вече използват керамичните плотове. Какви съдове за готвене трябва да търся ??? / тенджери, тигани / Предстои ни преместване в нов апартамент - въобще не съм наясно какви съдове трябва да използвам при готвенето. До сега готвя в едни Турски от не знам си колко години - загарят аз търкам и пак продължавам.

Ако не са индукционни, а обикновени керамични - стават всякакви, стига да са с гладка повърхност отдолу, т.е. да нямат нагар от предишно плозване на други котлони, защото ще си надереш плота. Може да ползваш всичко - тефлонови, с керамично покритие, емайлирани, стоманенени, алуминиеви /които не се препоръчват заради вредата от алуминия, а според моя опит се чистят с търкане, ако нямаш миялна, което мразя/, не се сещам сега за други Simple Smile Това с търкането - ужас, защо си го причиняваш при толкова незалепващи покрития на пазара? Купи си такива и дори да ти загори нещо се маха много лесно и без търкане. След като ще си в нова кухня и ще се обзавеждаш тепърва да попитам - съдомиялна ще имаш ли? Ако да - съобрази и с нея новите съдове, но пак ти казвам търси си с незалепващо покритие и ще си решиш проблема.

# 455
Ако тепърва ще купуваш и плот, и тенджери, аз пък ти препоръчвам да избереш индукционен. Имала съм керамичен, съжалявам, че то търпях толкова дълго  Naughty

# 456
  • Плевен/Пловдив
Благодаря Ви много за бързите отговори  bouquet bouquet bouquet

₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ - без миялната не тръгвам в новата кухня, от доста години използвам това чудо на техниката...

raja_nikol Имам вече плот ето този модел :http://www.technopolis.bg/bg/Hobs/Built-in-Hob-ELECTROLUX-EHF3320NOK/p/707586 тепърва ще го разучавам.

Благодаря Ви !!!!

# 457
Те плотовете нямат нищо за разучаване- включен, изключен, някои дето имат разширяема зона и таймер за изключване  Peace

# 458
  • София
Скрит текст:
Благодаря Ви много за бързите отговори  bouquet bouquet bouquet

₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ - без миялната не тръгвам в новата кухня, от доста години използвам това чудо на техниката...

Скрит текст:
raja_nikol Имам вече плот ето този модел :http://www.technopolis.bg/bg/Hobs/Built-in-Hob-ELECTROLUX-EHF3320NOK/p/707586 тепърва ще го разучавам.

Благодаря Ви !!!!
С миляна си и търкаш на ръка /ако правилно съм разбрала/? Момиче, не си го причинявай с днешното разнообразие на съдове . Simple Smile bouquet
На плота няма кой знае какво да му разучаваш, включваш изключваш, разширяемата зона също, имаш индикация за остатъчна топлина и евентуално за начало и край на работа, но не знам за твоя модел конкретно дали има такава опция. Почиства се с неабразивни пепарати или обезмаслител и мека гъба.

# 459
  • Плевен/Пловдив
 bouquet bouquet bouquet

# 460
  • Варна

В тази връзка искам да попитам някой ползва ли "гранитни" тенджери и тигани? Предстои ми покупка и намерих такива в Пикадили - един голям тиган е 80 лв. и има значение колко лесно се поддържа. Бях се насочила към такива, но наречени "мраморни", които са гладки, за разлика от "гранитните". Та, някой има ли опит с двата вида?

# 461
  • на Мелмак
Аз имам гранитни , купени от Германия - много съм доволна , не зная какви са тези в пикадили .
Много са лесни за поддръжка , както и наистина се готви без мазнина.

# 462
  • на Мелмак
Аз ще трябва да избирам нова фурна .
И съм в чуденка - Бош или Сименс?
С или без пиролиза.

# 463
С пиролиза.
Между двете марки не мога да препоръчам. Нашата е Електролукс, правена в Германия и съм доволна..

# 464
  • на Мелмак
Благодаря!
Ще чета за характеристиките.
Моята ще се командирова и ще ми трябва нова.
Преди 3-4г. Като я купувах я взех без пиролиза , имаше нещо , но не помня какво newsm78
Сега пак наново,ако може и сама да готви  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт