Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 324 621
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Добре си се ориентирала: Бош или Сименс ти е едната двойка, а другата е Електролукс и АЕГ.
Бош притежава Сименс, а Електролукс притежава АЕГ. Съответно Сименс и АЕГ се водят по-високия клас електроуреди, но се произвеждат от Бош и Електролукс съответно.
С пиролиза - по-добро керамично покритие и по-адекватно изработена фурна с цел да издържа 500 градуса температура на самопочистване.
Аз лично избрах преди 2-3 месеца АЕГ с пиролиза - една от причините бе и това, че Електролукс/АЕГ предлагат фурните с най-голям обем: 74 литра, а и са една идея по-евтини от Бош/Сименс при сходни параметри. Плюс при Сименс (до колкото съм запомнил), че водачите/решетките са подходящи за почистване с пиролизата, докато при Електролукс/АЕГ се свалят преди почистване.

# 466
  • София
Аз ще трябва да избирам нова фурна .
И съм в чуденка - Бош или Сименс?
С или без пиролиза.

Ако сега си купувам фурна ще държа да е с пиролиза.Между Бош и Сименс бих заложила на Сименс.
Иначе фаворит са ми Миеле,следвани от АЕГ.

# 467
  • на Мелмак
Преди 3- 4 г. като купувах сегашната избрах без пиролиза , с водна пара почиствам - лесно е , пиролизата е още по-лесно. Не помня защо я избрах така , пиролизата била вредна , остаряла , нови технологии, аз честно проблеми с почистването нямам, лесно ми е .
За Миеле - честно не ми се дават толкова пари.
За АЕГ - като марка , откакто ги купиха има доста противоречиви мнения от уредите им като цяло . newsm78
Така , че затова съм се ориентирала към тези двете марки , ще ходя да пипна , да видя , да преценя Crazy
Искам да има автоматични програми , Бош имат такива модели , за Сименс няма уточнения .
Тека също имаха преди такива модели .
Да улесня готвенето на домочадието вкъщи .
В сайта на Сименс няма обяснения за това .

# 468
АЕГ имах микровълнова - супер скъпа, голяма, с вентилатор вътре, реотани, електронно управление с готови програми за печене. АЕГ бяха купени вече от Електролукс. Е нямаше такава печка. От първия ден проблеми. Постоянно блокираше, имаше някаква спецефична миризма като на нов уред която никога не се измириса - отдавах го на некачествена пластмаса. Накрая магнетрона изгоря и аз с кеф я изхвърлих. От тогава си казах АЕГ  или Електролукс никога повече. Сега когато се пренасяхме избирах между Бош правен в Германия като по-скъпа марка и Уърпул и Беко като по-евтини марки. Ааа хладилника ни незнам как се оказа ЛГ. ММ има "вина" за това.

# 469
Здравейте!

Стандартно почистване с препарат не е ли възможно за такъв тип фурни?

# 470
  • Sofia
На база проучванията които бях направил се оказа, че и 4те марки: Бош, Сименс, Електролукс и АЕГ проявяват сравнително нисък, сходен процент дефекти така, че си е до късмет. Все на някой ще се случи.

Аз лично мога да говоря за моята фурна, която е AEG BP-7314621M: http://www.techmart.bg/products/product_details/10727
и според мен отговаря на изискванията на etty775 - има автоматични програми и е с пиролиза! Съответно мога да я препоръчам! Произведена е в Германия.

Ето това е ръководството: https://manualscollection.com/?fid=d679804dfbe5b9f1da2e6690d35ef484 където са изброени и автоматичните програми (20 на брой).
А това са и самите рецепти за тези 20 автоматични програми: https://manualscollection.com/?fid=9291f720c054e171d2ec930446c4c7c7

Аз лично съм доволен за сега от самата фурна.

# 471
  • София
Скрит текст:
На база проучванията които бях направил се оказа, че и 4те марки: Бош, Сименс, Електролукс и АЕГ проявяват сравнително нисък, сходен процент дефекти така, че си е до късмет. Все на някой ще се случи.

Аз лично мога да говоря за моята фурна, която е AEG BP-7314621M: http://www.techmart.bg/products/product_details/10727
и според мен отговаря на изискванията на etty775 - има автоматични програми и е с пиролиза! Съответно мога да я препоръчам! Произведена е в Германия.

Ето това е ръководството: https://manualscollection.com/?fid=d679804dfbe5b9f1da2e6690d35ef484 където са изброени и автоматичните програми (20 на брой).
А това са и самите рецепти за тези 20 автоматични програми: https://manualscollection.com/?fid=9291f720c054e171d2ec930446c4c7c7

Аз лично съм доволен за сега от самата фурна.

Този модел фурна и аз я ползвам вече 2 години. Доволна съм. Пиролизата я пускам през 1-2 месеца, между 2 пиролизи чистя конвенционално на ръка, но като се позацапа по-сериозно пускам пиролиза. Моделът е с изцяло тъч управление и много електроника. Ако на някой не му понася да го обмисли!

# 472
  • Sofia
За някои хора е минус, за други е плюс. Аз като електротехник по образование ще кажа, че това със "За" / "Против" електрониката в днешно време е нелепо и практически безсмислено да водят дискусии. Дефакто всички електроуреди имат електронно управление и това, че един уред има една или две механични врътки в повече не означава, че уреда е по-малко уязвим, тъй като и без това имат управляваща платка (с микроконтролер, захранване с кондензатори), сензори и други чувствителни на електрическото захранване компоненти. Освен ако нямате електрическа фурна "Мечта" от комунизма, която беше изцяло изпълнена с аналогови части, то в днешно време спокойно можете да приемете, че всяка печка, пералня, сушилня и т.н. има достатъчно електроника която може да се повреди.

В този ред на мисли, ако приемем, че електрониката във фурната е изпълнена прилично (да издържи натоварването и да не прегрява), то най-голмия риск за един такъв електроуред идва от захранващото напрежение - налични пикове ("удъри") и високочестотни електросмущения, налични в електрическата мрежа, които съсипват основно захранващата схема (тази част, която осигурява стабилно, постояннотоково напрежение за управлението на електроуреда).

Това, което аз лично съм поставил специално за моята фурна (AEG BP-7314621M) е "защитата от пренапрежение" (APC Surge P1-GR : http://www.avalonbg.com/protection-apc-surge-p1-gr.html ), който конкретен модел освен защитата от токови удъри има и филтър за високочестотни смущения.
Разбира се, този филтър е за консуматори с максимум 16А, колкото е максималната консумация на моята фурна, която освен това идва със стандартен щепсел (шуко), а не от онези кабели за повишена консумация. По същия начин съм поставил същия филтър и на пералнята, която е най-обикновенна, вече 8 годишна, Whirlpool Simple Smile

# 473
Откакто прочетох тук в темата, на мен притеснението ми е колко често може да се пуска без това да навреди сериозно на фурната?

Някой с мнение?

# 474
  • Sofia
Всяко пускане скъсява по малко живота и.  AEG например сама ти предлага кога да я пуснеш. За сега, един-два месеца работа не ми е препоръчвала почистване. В сервиза ми казаха да не е по-често от 2-3 пъти годишно. Хора които са посещавали сервиз за ремонт през първата годината най-често са пускали пиролиза всяка седмица.

# 475
Всяко пускане скъсява по малко живота и.  AEG например сама ти предлага кога да я пуснеш. За сега, един-два месеца работа не ми е препоръчвала почистване. В сервиза ми казаха да не е по-често от 2-3 пъти годишно. Хора които са посещавали сервиз за ремонт през първата годината най-често са пускали пиролиза всяка седмица.
Електролукса също сама ти казва кога е необходимо да пуснеш пиролизата  Peace Имам я от две години и при почти ежедневно ползване мисля, че не се е налагало повече от 3 пъти в годината да я ползвам Peace

# 476
Хулиганка, но като я пуснеш колко време чисти пиролизата - 1-2-3 часа?

# 477
Хулиганка, но като я пуснеш колко време чисти пиролизата - 1-2-3 часа?

Ползвала съм само по-късата програма, която е около час- час и нещо  Peace

# 478
Аз мисля да правя следното - през определен период да я чистя на ръка (не изцяло, но поне основните мръсотии) и 2-3 пъти в годината пиролиза.
Но ако аз чистя на ръка, тя никога няма да е достатъчно замърсена, за да ми покаже фурната, че трябва да пусна пиролиза...  newsm78

# 479
А какво ще ѝ стане без пиролиза? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт