Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 322 628
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ние в крайна сметка взехме индукционният плот на Тека, фурната ще е на Електролукс.
Исках да предплатя един хладилник в Техномикс-София и след комуникацията ми с тях се чудех да плача ли, да се смея ли......
Питам ги дали може да им платя сега, а да доставят уреда след 14-20 дни. Повечето вериги предлагат тази опция.
Жената ми казва следното: "По принцип може да предплатите и да визапазим уреда, но не мога да ви гарантирам 'е през това време някой от колегите няма да го продаде на друг"....
Странно, точно в Техномикс съм предплащала уреди и са ми ги пазили в склада си до поискване от моя страна /в рамките на 2 месеца/.

# 541
  • София
Благодаря ви!
Ами и аз се учудих, защото ми ги хвалеха.

Вече трябва да поручваме фурната, а аз все повече се чудя.
Сега се двоумя между тези двете:

http://www.technopolis.bg/bg/Ovens/Built-in-oven-ELECTROLUX-EOC-3430-COX/p/707534

http://www.tehnomix.bg/bosch-hbn-531-s-1-f

Искам да има: телескопични водачи, максимум стъкла (заради детето), максимум функции
Не държа на пиролизата и не ми е критерий

Ще се пръсна от чудене

# 542
  • Sofia
Като марки, предлагат сходно качество и надежност, но като конкретни модели Electrolux е в по-горния клас. Това, че има пиролиза принципно означава, че производителя е използвал по-качествен и по-дебел слой керамично покритие. Ламарините би трябвало да се по-здрави и като цяло фурната да издържа още едни 200 градуса отгоре. Освен това Електролукс идва с телескопични водачи, за които казваш, че са ти критерии. 4те стъкла на Електролукс правят фурната отвън напълно студена! Всъщност, при мен панела за управление (с докосване) е доста по-топъл отколкото стъклата някога ще станат.
Цената също подсказва, че не са съвсем в един клас и сравнение е доста трудно да се прави. Очевидно е коя фурна трябва да избереш Wink

# 543
Подкрепям julian. Имаме същия модел от 2 години и нещо и съм много доволна. Има 5 нива на готвене, голяма е, не е топла отвън и лесно се поддържа с пиролизата.

# 544
Сега се двоумя между тези двете:
Ще се пръсна от чудене
Фурна с плот Miele H330 с пиролиза (550 лв)
ГАРАНЦИЯ: 24 месеца
Скрит текст:
http://mieleservisbg.com/furni/furni-7/

# 545
Моля, обяснете за невежи, като мен. Blush
Външните разбери на фурните са стандартни.
По какъв признак се определят литрите? Blush

# 546
  • Сф
Вътрешният обем е различен. Ако имаш време отиди до ТМ и виж. Наистина, дори с просто око се вижда разликата.

# 547
Вътрешният обем е различен.
Зависи от:
- дебелината на ламарината
- дебелината на изолацията (минерална вата), която е вложена 
Скрит текст:
Изводът ми е, че по-малкият обем на фурната кореспондира с по-добра изолация.

BOSCH HBA 74 S 360 E    (57л) 1,215.05лв.
WHIRLPOOL AKZ 6270 IX  (65л)    599.00лв.

# 548
  • София
Този Електролукс..... Направих една табличка преди месеци и само добавям и махам модели, Електролукса не мърда. Май него ще взема.
Не знам защо си мислех, че Бош са по-високо качество.
Но ипределено това с телескопите и студеното стъкло са ми основните критерии, защото малката унира да гледа какво става вътре във фурната......Simple Smile

Благодаря ви!

# 549
За да не си надскачаме възможностите (уви), максимума който можем да си позволим е Електролукс за фурна. Ама искам и функции. Гледам в момента в Техномикс Уърпуул на промоция. И водачи и пиролиза и цена, ама марката......Някой с впечатления? Котлоните вероятно ще са техни, но за фурна не ми се рискува. ..

# 550
  • Sofia
През есента, от много места и сервиз силно ми препоръчаха да огранича избора си до "големите 4" Електролукс, Бош,  АЕГ или Сименс, поради това, че другите ги връщат за сервиз много по-често. Дали ще извадиш късмет с покупката е отделен въпрос.

# 551
Благодаря за съветите! bouquet
Аз пък съм фен на Уърпул, какво ви е мнението за тях?
И също кои са най-важните функции за една фурна?
Последно Wink, ако съда е по-малък от диаметъра на котлона, това проблем ли е за керамичните, или само за индукционните?

# 552
Дева, аз не съм фен на Уирлпул като цяло, защото скоро се отървах от техен хладилник.
От лятото обаче имам индукционен плот на същата марка и засега поне много си го харесвам  Heart Eyes
Ако още не си купила плота, помисли за индукционен, казвам ти го след 10 годишно ползване на керамични  Peace

За фурната- аз държа на пиролизата, нищо друго не ме вълнува, всички фурни  пекат, аз ползвам основно вятър на моята, всичко пека с него, но моята не се мие сама  #2gunfire
Следващата ще е с пиролиза, кълна се  Wink

# 553
  • София
Благодаря за съветите! bouquet
Аз пък съм фен на Уърпул, какво ви е мнението за тях?
И също кои са най-важните функции за една фурна? - Зависи какво искаш от фурната, примерно: обем, пролиза или каталитични панели /при тях да се обръща внимание колко са и на кои страни, че някои имат само в дъното или само отгоре и ефекта е нулев/, телескопични водачи, защита от деца, пуш бутони, сонда за месо, функции.
Последно Wink, ако съда е по-малък от диаметъра на котлона, това проблем ли е за керамичните, или само за индукционните? - не е проблем за керамичните, само губиш енергия т.к. топлиш и въздуха.

# 554
Там е работата, че изобщо не съм наясно какво искам. Sunglasses
Аз съм една пишман готвачка Blush, само по външност мога да кажа дали ми харесва или не. Joy
Какви са тези телескопични водачи?

Общи условия

Активация на акаунт