Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 322 638
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 525
  • Сф
Принципно и моя е така. Ако не е на макс степен сам се вкл и изкл. Така регулира темп, не е червен постоянно. Но няма пиукане.

# 526
това на всички котлони ли го прави. Защото е възможно да не са монтирани както трябва. Включвайки се се нагряват и отдолу където е електрониката. От там плота се самоизключва и когато поизстине пак се включва.

# 527
 Старият ми керамичен не е правил така, този да не е някой много умен newsm78

# 528
  • София
Здравейте. Днес за първи път използвах новите ми котлони, по-точно най малкия.
http://www.tehnomix.bg/whirlpool-akt-8030-ne
Тъкмо тръгне, загрее и след 10 секунди изпиука и спре. След малко пак се включи, пак изгасне.
Инструкциите са много кратки и няма описани проблеми.
Някой с подобен плот или проблем?

Сварих си яйцата ама е влудяващ този звук постоянно.  Whistling

И моят е така. А е от  2006 г. Нямам проблем. Но не пиука, а много леко, ако си до него само, го чуваш как пука. Предполагам, че е от икономична гледна точка.

Да попитам някой има ли впечатления от тази фурна:

http://www.technopolis.bg/bg/Ovens/Built-in-oven-WHIRLPOOL-AKP-288-NA/p/703064

да си призная единственото, което гледах е дизайна. Стилово ми харесва за селската ми къща, а от Уирпул не съм ползвала никакви електроуреди, та незнам  newsm78

# 529
  • София
Те по принцип керамичните така си работят - вкл. и изкл. след малко, и после пак. Това е за да се поддържа Т и да се пести енергия. Въпроса е защо известява с пиукане. Това би било много дразнещо. По - старите се чуват леко, ако си до него и е нещо като цъкане, при по-новите /които не пиукат/ не се чува нищо. Няма ли опция да се изключи звука?

# 530
Да се чува цъкане от вътре някакъв прекъсвач е едно, но да известява с пиукане да се изключва е друго според мен. Затова си помислих да не сигнализира пренагряване ако не е монтиран оравилно и ако отдолу въздуха не може да циркулира.

# 531
  • Сф
Да не случайно да е забравено нещо върху контролите и бутоните? Моят тогава пиука

# 532
Няма пиукане, нещо съм се объркала, само цъкване (превключване). На макс. степен при това.
Сега пробвах със съд, който е точно по котлона (не по-малък) - не е изключвал.
Има някакви зависимости явно, ще се научат по-нататък, но гадно е - ами ако вариш нещо час и половина и това нещо само превключва и то през 10 сек.... не ми се вижда нормално.

# 533
  • Сф
Нормално е,нормално е. Нали някак си трябва да пести ток.

# 534
  • София
Нормално е. Зависи и колко пълен е съда, в който готвиш и дали е точно по размера, по-малък или по-голям от самия котлон. Принципно за оптимална работа е добре да е колкото размера на котлона. Ако е по-малко ще цъка по-често, защото реално топли и въздуха, ако е по голямо - ще цъка по бавно и ако правиш приморно омлет или палачинки и краищата няма да имат същъя загар, като средата.

# 535
  • варна
Момичета някоя от вас има ли личен опит с този модел https://zora.bg/gorenje/ect-330-kr/21283 и как да разбирам функцията •Разширяема зона /и на двата котлона ли е или само на единия/? Държа плота да е бял, а друг модел за сега не откривам... приемам и други предложения за двойка бял Flutter

# 536
Момичета, влизам да почета малко за техниката, но искам да помоля да споделите има ли доволни от магазин Техномикс в Пловдив? Сестра ми ще си прави кухня и искам да й помогна със съвет. Аз имам фурна АЕГ и плот Горенйе от 2009, НО трябва да си опресня информацията  Wink

# 537
  • София
Ние в крайна сметка взехме индукционният плот на Тека, фурната ще е на Електролукс.
Исках да предплатя един хладилник в Техномикс-София и след комуникацията ми с тях се чудех да плача ли, да се смея ли......
Питам ги дали може да им платя сега, а да доставят уреда след 14-20 дни. Повечето вериги предлагат тази опция.
Жената ми казва следното: "По принцип може да предплатите и да визапазим уреда, но не мога да ви гарантирам 'е през това време някой от колегите няма да го продаде на друг"....

# 538
  • Sofia
Да вметна, че при индукционните не е нужно съда да е точно по диаметъра - въпроса е да няма голяма разлика. Аз тъй или иначе нямам и един съд който да съвпада точно с колоните ми. За керамичните - не съм ползвал и не мога да ти отговоря.

Обадете се на представителя за България и попитайте.

# 539
  • на Мелмак
Ние в крайна сметка взехме индукционният плот на Тека, фурната ще е на Електролукс.
Исках да предплатя един хладилник в Техномикс-София и след комуникацията ми с тях се чудех да плача ли, да се смея ли......
Питам ги дали може да им платя сега, а да доставят уреда след 14-20 дни. Повечето вериги предлагат тази опция.
Жената ми казва следното: "По принцип може да предплатите и да визапазим уреда, но не мога да ви гарантирам 'е през това време някой от колегите няма да го продаде на друг"....

Честито, със здраве да ги ползваш !
Техномикс са уникални - спор няма  Grinning
Аз имам индукцион на Тека от няколко години и съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт