Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 322 656
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 510
И аз си търся двойка газови котлони, но не мога да си харесам. Ще ми се да е инокс,  с един слаб и един около 3 кв. Но не си харесвам.

# 511
  • София
Големите фурни не са ли само по-големи на височина само? Сякаш няма много смисъл. Е освен ако не печете на 2-3 нива. Номер който не мога да усвоя.
Не, и настрани са по-големи /за дълбочина не съм сигурна/.

# 512
  • Sofia
Има си плюсове и минуси. Повече нива на печене, може да е практично за някои ястия. По-голям обем на въздух, което е плюс когато трябва да поеме повече влага/вода. По-добра циркулация. Минус според мен е по-бавното загряване на по-големия обем. Като цяло може да е + за големи семейства или пък по-рядко готвене но повече ястия направени на веднъж.

# 513
  • София
Аз твърде разлика в загравянето не намирам, което ще рече, че разликата е около 2-3 мин. Но пък да имаш широчина за 2 малки тавички или широчината на голямата тава - на самата фурна, си е незаменимо, без значение колко често се готви.

# 514
  • Сф
+ това можеш да печеш по- големи пилета и пуйки

# 515
Така е. В голямата може да печеш и много, и малко.
В малката - само малко. Wink

# 516
  • на Мелмак
Има си плюсове и минуси. Повече нива на печене, може да е практично за някои ястия. По-голям обем на въздух, което е плюс когато трябва да поеме повече влага/вода. По-добра циркулация. Минус според мен е по-бавното загряване на по-големия обем. Като цяло може да е + за големи семейства или пък по-рядко готвене но повече ястия направени на веднъж.
Не знам с какво сравняваш, но разлика във времето на загряване няма.
За мен това не би бил довод.

# 517
  • София
Възможно е и въобще да няма разлика, не съм засичала и да сравнявам, както казах не ми е направило впечатление да има разлика, т.е. ако има тя е минимална.

# 518
  • Sofia
Разлика има, която е ясно изразена при притопляне на храна, тъй като критичния момент е точно времето за загряване, а не общото време на едно дълго готвене. Т.е. дали е 100 или 105 мин готвене е все тая, но когато притоплянето при едното е 5мин а при другото е 10мин е от значение! В малка фурна (от този тип например: http://www.technopolis.bg/bg/Electric-cookers/Cooker-DIPLOMAT-DP … -BM-20CE/p/706124  разликата е очЕвадна) с включени долен и горен реотан ястието се намира близко и до двата реотана и на база лъчение и конвекция храната се стопля с поне 30% по-бързо. При голяма фурна, както е моята (74л AEG) това е видимо по-бавно.

# 519
  • на Мелмак
Аз във фурната не притоплям.
Времето за достигане на определена Т ми е 2-5 мин. Зависи каква Т търся.
За мен е бързо и ми е ОК. Peace
За времето на готвене не говоря , защото то е относител но.  chef
Даже мисля , че 5 мин са ми много.

# 520
  • Sofia
Аз пък съм доста против ползването на микровълнова, така, че алтернатива нямам Wink

Специално си търсех максимално голяма фурна и за това избрах точно тази (74л). Иначе можеше да взема фурна намалена от 1200лв на 600 при разпродажба с всички важни функции за мен, но пък беше около 50л и се отказах.

# 521
Здравейте. Днес за първи път използвах новите ми котлони, по-точно най малкия.
http://www.tehnomix.bg/whirlpool-akt-8030-ne
Тъкмо тръгне, загрее и след 10 секунди изпиука и спре. След малко пак се включи, пак изгасне.
Инструкциите са много кратки и няма описани проблеми.
Някой с подобен плот или проблем?

Сварих си яйцата ама е влудяващ този звук постоянно.  Whistling

# 522
А защо прави така? Rolling Eyes
И друго да питам, ако не са индукционни, трябва ли диаметъра на съда да е същия като на котлона?

# 523
  • Sofia
Да вметна, че при индукционните не е нужно съда да е точно по диаметъра - въпроса е да няма голяма разлика. Аз тъй или иначе нямам и един съд който да съвпада точно с колоните ми. За керамичните - не съм ползвал и не мога да ти отговоря.

# 524
  • София
Здравейте. Днес за първи път използвах новите ми котлони, по-точно най малкия.
http://www.tehnomix.bg/whirlpool-akt-8030-ne
Тъкмо тръгне, загрее и след 10 секунди изпиука и спре. След малко пак се включи, пак изгасне.
Инструкциите са много кратки и няма описани проблеми.
Някой с подобен плот или проблем?

Сварих си яйцата ама е влудяващ този звук постоянно.  Whistling
Да не би да има функция против завиране?

Общи условия

Активация на акаунт