Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

  • 322 570
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 18 830
Здравейте, искам да попитам колко см. е най-големия котлон на плотовете? Стандартни ли са или зависи от марка и модел?
На мен един ми е предостатъчен и ако са стандартни, ще се замисля дали да не взема индукционен, от тези еденичните Thinking

Имаш предвид невградените ли? Ако е от тях доста момичета бяха разочаровани, докато четях темата забелязах. По- добре двойка май  newsm78

# 586
  • Мнения: 2 296
Да, за невградените се замислям, но искам възможно най-голям.

# 587
  • Мнения: 61 745
А за вграден с 2 или с 4 е по-добре?

# 588
  • Бургас
  • Мнения: 10 670
А за вграден с 2 или с 4 е по-добре?

Зависи колко готвиш, на мен 2 ми стигат.
Но аз готвя на газ и искам да имам и електрически котлон. Та избора ми се сведе до 4-ка комбиниран плот.

# 589
  • Мнения: 18 830
А за вграден с 2 или с 4 е по-добре?

Mr. Greenне се шегувам, с най- добро разположение са, имала съм двойка, никога повече, не че готвя толкова работи наведнъж, но 2 големи тенджери е ад просто. Ако имаш място недей двойка, разликата в цената не е голяма  Peace

# 590
  • Мнения: 61 745
Благодаря!
Двойката отпада, не ми допада естетически.

# 591
  • при него
  • Мнения: 1 700
За броя котлони мисля, че зависи кой и как готви, аз например не мислех, че ще ми трябват повече от 2 котлона едновременно, но откакто почнах да готвя повече в неделя (та да стига до към сряда-четвъртък), едновременно ми трябват поне 3 котлона плюс фурна. Пример, на 1 котлон варя супа, на 2 котлон варя картофи за огретен, на 3 котлон соса бешамел за огретена, фурната и тя загрява за огретена. Супата и варящите се картофи не изискват внимание, бешамела да Simple Smile. Да, може да се прави последователно а не едновременно, но ще отнеме 1 час повече, та така. Иначе, за хора, които готвят по-рядко със сигурност и 2 котлона, дори и 1 е ок.

# 592
  • Sofia
  • Мнения: 2 423
Рядко някой ползва повече от 2 котлона едновременно, но моето мнение, както и на много други хора, че плюса от големия плот (60см), без значение, дали е тройка (заради по-доброто съотношение на размерите на 3те котлона) или 4ка е в това, че имаш място за горещите съдове! Когато пък плота е индукционен, то цялата площ е супер практично използваема, заради това, че дори и използвания до момента котлон е сравнително студен! Съответно плота става супер практичен да поставяш отгоре токущо свалени тенджери или пък тавички след печене вместо да се притсняваш че ще повредиш кухненския плот (който е термо но не чак толкова) Wink

# 593
  • Мнения: 61 745
julian, много добър коментар! Peace

# 594
  • Мнения: 18 830
julian, много добър коментар! Peace

Точно така си е  Peace Тези, които имат проблем с мястото е добре да имат предвид това, че котлоните почти веднага са студени, и дефакто останалата част веднага ти е свободна  Peace

# 595
  • Мнения: 61 745
julian, много добър коментар! Peace

Точно така си е  Peace Тези, които имат проблем с мястото е добре да имат предвид това, че котлоните почти веднага са студени, и дефакто останалата част веднага ти е свободна  Peace


Да, но индукционите, нали,?

# 596
  • варна
  • Мнения: 565
Здравейте.Аз си купих преди месец тази на Електролукс/въпреки че срещу още  200 лв,можеш да купя и АЕГ със същите параметри/http://www.technopolis.bg/bg/Ovens/Built-in-oven-ELECTROLUX-EOC-5651-BOX/p/707535
Доволна съм и още я разучавам.Интересно ми е дамите които имат такава фурна на каква програма пекат кекс/моя става с прекалено  хрупкава коричка/и на каква програма се прави крем карамела? newsm78

# 597
  • Мнения: 18 830
Дева, само за индукционните важи   Peace

janiz, моята е АЕГ, не е същата, но всичко пека на вятър аз. Особено сладкишите се изпичат идеално от долу и горе  Peace

За крем карамела няма да говоря, там съм пълен провал, щерката му е майстор / предполагам и тя пече на вятър, защото в къщи само там се врътва копчето  Mr. Green/. Чувала съм, че е добре да се слага в студена фурна, но по- добрите ще ти отговорят  Heart Eyes

# 598
  • Мнения: 105
Мен за плота много ме интересува какво ползвате. Мелиото маха мазното, но понякога имам засъхнало и с мнооооооого киснене и търкане го махам с някакъв измислен препарат. Та препоръчайте нещо за загоряло, не за мазно.
Дали с парочистачката мога да мина по стъклокерамичен плот?

Керамичен ли е или индукционен?
Нямаш ли ножче за такива котлони? Аз си купих от Лидл и съм много доволна, всичко стърже, дори винетки  Mr. Green

Хахаха, това ми хареса!!! И аз имам такова ножче и съм много доволна, без него никой препарат не чисти до край!

# 599
  • София
  • Мнения: 2 531
......Интересно ми е дамите които имат такава фурна на каква програма пекат кекс/моя става с прекалено  хрупкава коричка/и на каква програма се прави крем карамела? newsm78
Кексът се пече на долен реотан+вентилатор на първо ниво отдолу нагоре броено на 170 градуса за около 40 минути - това на моята АЕГ. Слагам го в студена или непълно загрята фурна.
Крем карамелът на вентилатор става на шупли и бухва, затова аз го пека на долен+горен реотан във водна баня на 180 градуса, като наблюдавам ако водата ще заври доливам малко студена.
Принципно на вентилатор температурата трябва да се намали с 10-20 градуса спрямо същата на долен+горен реотан.

Общи условия

Активация на акаунт