Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 323 652
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 990
Има комбинирани с микровълнови - имат грил и конвекция като заместител на обикновената фурна + микровълни + смесване на двете функции. С такава съм - Панасоник от 9 години - пека в метални тави в нея даже и на смесените програми. Прекрасна е, но изсушава и не запича добре отдолу по пониятни причини - няма долен реотан , а само горен.

# 991
Включвам се и аз. Моите фурна и плот са на фирма Лино, за която не знаех нищо преди да ги купя, доволна съм и от двата уреда, ползвам ги от две години. Фурната майка ми я нарича "Ламя", защото е много силна, бърза и определено като сложим и цените, които за мен са много добри и занижени затова качество, смятам че покупката ми е 10/10.

# 992
# 993
Със сигурност сте обсъждали на Икеа вградените фурна и плот, ако на някой пак му се споделя, ще се радвам да прочета. На тях сме се спрели, защото се вместват в бюджета, но чета лоши отзиви и се чудим.

# 994
Здравейте,
избрахме си индукционен котлон двойка, единия е с размери 210 мм а по малкия 145 мм , как мислите тези размери на котлоните ок ли са и стигат ли или да търся по голям вариант ? На тека е индуционния котлон имате ли мнение за тпх дали са хубави ?

# 995
Скоро ще трябва да обзавеждам цяла кухня и от няколко седмици си блъскам главата каква марка електроуреди да вземем. Какво бих те ме посъветвали Siemens с 2 години гаранция или Ariston  с 5 години гаранция? Знам, че Siemens се води по-висок клас, но нещата, които гледам на двете марки са съпоставими като цени и възможности.
Някой има ли мнение за електроуредите на Ikea? Видях, че и те са с 5 години.

# 996
Siemens с 2 години гаранция
  Peace
Ако има производствен дефект той ще се прояви до тези 2години.
Най-честите повреди са в част електроника, вследствие на токови удари.
Тези щети не се признават като гаранционни.
Препоръчвам да се ползва защита.
WP230 W
http://www.sono.bg/index.php?id=73&category=31&mode=8

# 997
Тилева, стъклокерамичните котлони на Сименс и Бош са испанско производство, така, че смело взимай Тека котлони няма да сбъркаш. А дали 2-а или повечко зависи колко готвиш.
Буббата, аз бих предпочела и вече съм го направила, Сименс пред Аристон. Особено за фурни, котлони миялни и перални.

# 998
Още един въпрос. Сегашните ми вградени уреди са свързани с лустра клема (така ли се казваше Embarassed), вярно ли е, че вече отпада гаранцията, ако е по този начин?

# 999
Буба, викни си електротехник да ти постави контакти. Иначе и сега има фурни, които се включват директно, без контакт. А гаранцията е валидна ако връзването е направено от лицензиран техник за целта.

# 1 000
а дали 21 см котлон и 14,5 см котлон са нормален размер или трябва 27 да взема?

# 1 001
Сегашните ми вградени уреди са свързани с лустра клема (така ли се казваше Embarassed), вярно ли е, че вече отпада гаранцията, ако е по този начин?
В повечето случаи се налага цялостна подмяна на захранващия кабел (с по-дълъг).
Демонтирате целият (развивате 3 болчета от задния панел на уреда).
Скрит текст:
(тук вече съм го демонтитала)
Монтирате нов кабел. ( ШВПС 3Х3.  )
От страната на фурната ползвайте за кабела кабелни обувки.
Скрит текст:
Към стената - контакт твърда връзка.
Скрит текст:
Запазвате демонтираният кабел за евентуални гаранции.
ПП Добре е тази процедура да бъде извършена от квалифицирано лице.

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 21:18 от Анонимен

# 1 002
ПП Добре е тази процедура да бъде извършена от квалифицирано лице.
Инженерът вкъщи ще ги свързва. Simple Smile
Благодаря ви за отговорите! Hug

# 1 003
Здравейте, днес след изключване на фурната, излезе този код http://babakoleda.snimka.bg/daily/obshti.906784.37313409 Прилича на кода за пиролиза, но третата буква е непълна. Другото, което ме притеснява, че фурната е чиста, едва 10-тина пъти ползвана и винаги се старая да не пръска и да не кипи. Възможно ли е да иска почистване с пиролиза. Че то ако е така и я пускам след един месец експлоатация, ще се съсипе от това нагряване на висока температура!
http://babakoleda.snimka.bg/daily/obshti.906784.37313410

# 1 004
  • Сф
Точно пиролиза си иска. Пусни я на по-кратката програма, ако имаш, и задължително я наблюдавай.

Общи условия

Активация на акаунт