Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 324 892
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 650
  • София
Миелето е подозрително намалено, но пак е скъпо - за 1000лв. една решетка и една тава? АЕГ или Електролукс примерно за тези пари ще са с телескопи, сонда за месо, още една тава и разни други екстри. Но ако държите на марката е друго.

# 1 651
  • Пловдив
Може ли препоръка за фурна за вграждане,среден клас...черна.

# 1 652
# 1 653
  • София
Какво гледате при покупка на фурна (стояща и за вграждане)?

# 1 654
  • Пловдив
Благодаря!
А това...КАТАЛИТИЧНО САМОПОЧИСТВАНЕ ...има ли смисъл от него?Плюс или Минус е...?
И черното дали е по-практично от сивият цвят/инокс?

Амика каква марка е?Т.е. читави ли са?Не съм ги чувала...

# 1 655
  • София
Благодаря!
А това...КАТАЛИТИЧНО САМОПОЧИСТВАНЕ ...има ли смисъл от него?Плюс или Минус е...?

Kаталитичното почистване - това са панели от специално покритие, което изгаря мазнините и не миеш. Могат да са отстрани, а по-скъпите модели имат и отзад. Действа както при самото готвене, така и самостоятелно - има програма, която е на по-високи градуси /около 250/ и ако има нещо останало след готвенето се самопочиства. Тук има инфо. Цвета според мен трябва да е съобразен с ощата визия на помещението.
-------------
Вместимост, самопочиствае, програми, екстри и не на последно място марка.

# 1 656
  • София

-------------

Иии по точно?!

Пп. Самопочистването за мен не е плюс - а амортизация на фурната. Градусите мисля са над 250.

# 1 657
Благодаря!

Аз имам същата, само че Hansa, това е другото наименование на Амика.
Моята е бяла, съжалявам, че не взех черна.

# 1 658
  • София

-------------

Иии по точно?!

Пп. Самопочистването за мен не е плюс - а амортизация на фурната. Градусите мисля са над 250.
С каталитични панели е към 250, едва ли е по-вредно от химията с която се пръска и търка за да се измие на ръка. Освен изморяването после трябва и да се чака по 4-6 часа след измиване до следващо ползване. Програми - гледам какви са съответните програми - какви са самостоятелно и как са комбинирани горен, долен и евентуално среден нагревател, вентилатор, има ли сонда за месо, готвене с пАра и т.н.

# 1 659

-------------

Иии по точно?!

Избора се свежда до личните предпочитания на всеки. 
Не бих си купил от прехвалените Бош и Сименс, които са неоправдано скъпи, в повечето случаи са с 2 г. гаранция, базовото оборудване не винаги е пълно и добавянето на допълнително оборудване излиза златно .
Общо взето предпочитам най скъпата на Горение, вместо за същите пари най-евтиния Бош, Сименс ...

За пиролизата и аз мисля, че е нож с две остриета...

# 1 660
  • Пловдив
Благодаря!

Аз имам същата, само че Hansa, това е другото наименование на Амика.
Моята е бяла, съжалявам, че не взех черна.
Доволна ли си?

# 1 661
Да, Мистик, аз не съм голяма готвачка, важно ми е да има горен/долен реотан по отделно, грил има, на 5 нива, 2 тави, за мен е супер като функции.
Пиролиза не бих си взела никога! Naughty

# 1 662
  • София

-------------

Иии по точно?!

С каталитични панели е към 250, едва ли е по-вредно от химията с която се пръска и търка за да се измие на ръка. Освен изморяването после трябва и да се чака по 4-6 часа след измиване до следващо ползване. Програми - гледам какви са съответните програми - какви са самостоятелно и как са комбинирани горен, долен и евентуално среден нагревател, вентилатор, има ли сонда за месо, готвене с пАра и т.н.
Да, горен/долен ще са поотделно, както и таймер, който да изключва, по възможност с по-малко електроника, за да може да се ремонтира по лесно.
Готвене на пара не бях чувал във фурна?!

Вградена или стояща?! Вградената е май по-добре.

# 1 663
Да, Мистик, важно ми е да има горен/долен реотан по отделно ...

Мен ме интересува точно тази разлика във фурните, при едните има горен, долен по-отделно, а при други работят горен и долен едновременно или долен с вентилатор ...

Ще съм благодарен на запознатите да споделят опита си, кой вариант е за предпочитане...

# 1 664
  • София
Естествено по отделно...
Не виждам как ще регулиращ топлината, освен да си играеш да местиш тавата нагоре-надолу, което при сладкиши е немислимо по време на печене.

Общи условия

Активация на акаунт