Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 323 249
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 950
Еййй егати измекярите. Едва не те убиват, ами и пари за ремонта ти искат. Ти за избухнало стъкло може би може и да ги съдиш. Що не ги заплашил с това Simple Smile

# 1 951
  • Sofia
Еййй егати измекярите. Едва не те убиват, ами и пари за ремонта ти искат. Ти за избухнало стъкло може би може и да ги съдиш. Що не ги заплашил с това Simple Smile

Това беше едно от нещата, които писах до централата - реално за съд не знам какви са шансовете, но да видим как и дали ще реагират от централата в Швеция.

# 1 952
  • София
Вафличка, успех, дано ги пребориш тези бг наглеци!

# 1 953
  • София
Като ви чета се стреснах. И нашата фурна е Електролукс, струваше над 2 хил.лв. и сега все ще я мисля, да се притесняваме да влезем в кухнята ...
Според мене причината е производствен дефект, който е създал напрежение в стъклото и в един момент това напрежение е пръснало стъклото. Затова трябва да си отстранят проблема.

Последна редакция: нд, 12 авг 2018, 21:37 от nati_nat

# 1 954
  • Sofia
Като ви чета се стреснах. И нашата фурна е Електролукс, струваше над 2 хил.лв. и сега все ще я мисля, да се притесняваме да влезем в кухнята ...
Според мене причината е производствен дефект, който е създал напрежение в стъклото и в един момент това напрежение е пръснало стъклото. Затова трябва да си отстранят проблема.

Гледа ли видеата които сложих в по-преден пост? Лошото е, че се среща много често.
Бъдете внимателни и не се задържайте близо до фурната.

# 1 955
Здравейте, при нас снощи гръмна стъклото на фурната ни Електролукс. Купена е преди 5 години, модел с каталитични панели, без пиролиза. Удължената гаранция на застрахователя е изтекла на 17.06.2018 година, има няма преди два месеца. Много съм разочарована, според мен също не е нормално да гърмят така стъклата на фурните. Както каза моят мъж - ламарините на Раховеца ръждясват, но стъклото не се чупи. Така, че май ще ме върне на ретро класиката Sad Сега, без гаранция и застраховка, ще търсим резервно външно и вътрешно средно стъкло. Само най-вътрешното стъкло е здраво.

# 1 956
  • Sofia
Здравейте, при нас снощи гръмна стъклото на фурната ни Електролукс. Купена е преди 5 години, модел с каталитични панели, без пиролиза. Удължената гаранция на застрахователя е изтекла на 17.06.2018 година, има няма преди два месеца. Много съм разочарована, според мен също не е нормално да гърмят така стъклата на фурните. Както каза моят мъж - ламарините на Раховеца ръждясват, но стъклото не се чупи. Така, че май ще ме върне на ретро класиката Sad Сега, без гаранция и застраховка, ще търсим резервно външно и вътрешно средно стъкло. Само най-вътрешното стъкло е здраво.

Освен на КЗП аз писах и на Държавна Агенция по Метрологичен и Технически контрол.
Пишете и Вие и на двете институции за да имат идентични случаи на марката и да им направят проверка.
Когато се случва много често според мен уредите им следва да се изтеглят от пазара, тъй като са опасни.

http://www.damtn.government.bg/index.php?lang=bg
Външно стъкло е 210лв, още едно поне 100-150лв - това е цената на среден клас нова фурна.

За себе си вече знам - никога повече уред от групата - нито 1 лев повече няма да дам за Електролукс или АЕГ.

# 1 957
  • Велико Търново
Като пишете момичета, направо тръпки ме побиват. Ще се местим в ново жилище с вградена фурна Електролукс. Пак се чудя как ще готвя около нея. А тази марка си я харесвам - хладилника и пералнята са ми от нея.
А сега в старото жилище готвя в Раховец на терасата. Действително боята е олющена от слънцето, но на стъклото нищо му няма. А и на него си вадя тавите когато изстиват и е отворена фурната.
Бананамама, има ли възможност да се сложи стъкло за камина. Мисля, че може да се изреже и по размер.

# 1 958
  • Бургас
Притесних се и аз. Моята е две годишна и  до сега 3-4 пъти сме пускали пиролизата.
Че е вградена в колкона, срещу трапезарната маса. Гръмне ли стъклото, не ми се мисли..

# 1 959
Пак аз. Само външното стъкло, новата дръжка и монтажът са 315 лева с ДДС. Купена е за 775 лева. Моделът на фурната ще Ви го напиша довечера, тъй като документите ги взе мъжа да провери цената на ремонта. Според мъжката инженерна мисъл стъклото на фурната трябва да е обрамчено от метална рамка (тоже както е при Раховеца), а не да контактува с нагреваеми източници. Това е породило микропукнатини. По повод употребата на фурната - нормално всекидневно готвене на макс 200 градуса. Летните месеци поразреждам готвенето на мусака Simple Smile
Да не ви плаша, но има дребни стъкла навсякъде. Добре, че при нас кухнята е отделна, не е комбинирана с хол. Долната една трета на външното стъкло е надробена на паяжина, но се държи все още. Като се поуспокоя, ще се жалвам навред. Пак да припомня, това е модел без пиролиза, може би при тях е съобразено нагряването.

# 1 960
  • Sofia
Пак аз. Само външното стъкло, новата дръжка и монтажът са 315 лева с ДДС. Купена е за 775 лева. Моделът на фурната ще Ви го напиша довечера, тъй като документите ги взе мъжа да провери цената на ремонта. Според мъжката инженерна мисъл стъклото на фурната трябва да е обрамчено от метална рамка (тоже както е при Раховеца), а не да контактува с нагреваеми източници. Това е породило микропукнатини. По повод употребата на фурната - нормално всекидневно готвене на макс 200 градуса. Летните месеци поразреждам готвенето на мусака Simple Smile
Да не ви плаша, но има дребни стъкла навсякъде. Добре, че при нас кухнята е отделна, не е комбинирана с хол. Долната една трета на външното стъкло е надробена на паяжина, но се държи все още. Като се поуспокоя, ще се жалвам навред. Пак да припомня, това е модел без пиролиза, може би при тях е съобразено нагряването.

Не е съобразено нагряването и при фурните с пиролиза. Във оплакванията от други държави хората споделят, че стъклата се чупят в голяма част от случаите след използване на пиролиза. Аз никога не съм ползвала тази функция тъй като беше сравнително чиста фурната, но пак се случи. Само не позвалявайте някой да ви накара да вярвате, че Вие сте виновна за случилото се.

Моя съвет е - пишете и до КЗП и агенцията за метрология, както и до централата в Швеция, независимо, че е изтекла гаранцията. Не е нормално това да се случва.

# 1 961
  • Countryside
Ужас е това с пръснатото стъкло. Незнам как не го покрива гаранцията, според мен трябва да дават доживотна гаранция на стъклата за фурни с пиролиза. Тук съм чела за случаи с Електролукс и Горение.
Аз за капак си купих нова фурна с пиролиза, сега направо ще ме е шубе да я ползвам. Не е от изброените модели, но все пак...

# 1 962
  • София
И аз си купих нова фурна с пиролиза, но моята пък на всичкото отгоре е и на AEG Sad  . Има ли някакво значение с колко стъкла е самата фурна. Предполагам броят им не е от значение.

# 1 963
  • софия
Аз съм с Електролукс (форумската) на малко повече от 2 г., че и пиролиза 3 пъти съм пускала newsm43 Нищо не мога да направя, само bishop

# 1 964
Само външното стъкло, новата дръжка и монтажът са 315 лева с ДДС.
Ето Ви стъкло за 202,80лв. Нова дръжка не е необходимо да купувате.
http://ashop.bg/r-ch-electrolux/door-glass/termostaklo-vanshno-i … nc-944182784-27ye
Според мъжката инженерна мисъл стъклото на фурната трябва да е обрамчено от метална рамка (тоже както е при Раховеца), а не да контактува с нагреваеми източници. Това е породило микропукнатини.
Това разсъждение не е във вярна посока.
Външното стъкло няма контакт с нагреваеми източници.
Единствено проблем би възникнал, заради двата отвора в стъклото,
където преминават болтовете за дръжката:
- или е имало луфт
- или са били пренатегнати

Скрит текст:

Монтажът е елементарен. Видео:
Скрит текст:

Скрит текст:

Не е необходимо да плащате за тази услуга, понеже пак нямате гаранция.
Всяка година по два пъти си разглобявам вратата на фурната (Сименс), за да я почиствам.
Стъклата са три.

Последна редакция: пн, 13 авг 2018, 18:00 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт